Merhaba;

Siteye 2011'de uye olmuş olsam da uzun sure hic aktif değildim ta ki estetik operasyon gecirmeye karar verene kadar. Karar verme surecimde bu forumun ve burada deneyimlerini paylaşan arkadaşların cok buyuk katkısı oldu. Ben de ameliyat olduğumda inşallah kendi surecimi yazayım diye kendi kendime soz vermiştim.

2 Nisan'da Şişli Kolan'da Ozan Balık'a meme buyutme+belden ayak bileğine kadar vaser lipo ile popoya ve yuze yağ enjeksiyonu yaptırdım. Ağrı ve zorluk kısmına ilişkin deneyimlerimi okurken cok bolgeli kombine bir operasyon gecirdiğimi de dikkate alın. Eminim sadece basen vaser lipo gecirenle benim gibi goğus altından bileğe kadar gecirenler arasında ciddi farklar vardır. Herkesin ağrı eşiğinin farklılığı, mevcut sağlık durumu gibi bircok değişken faktor var. Ama bu operasyonlardan sonra hemen ayaklanan, normal hayatına donen cok cok az insan olabileceğini duşunuyorum. Genele baktığımızda 10 gunden once sosyal yaşamınıza donmeniz zor olabilir.

Meme buyutmeden başlıyorum Zaten belli bir meme dokum vardı. 75b'yi rahatlıkla dolduruyordum. Ama tuberroz meme denilen asimetri yapıdan şikayetciydim. 375CC round high profile kas altı takmış doktorum. Oncesinde yaptığımız goruşmelerde nasıl bir goruntu istediğimi ona anlatmış, o da bana guven ameliyathanede birkac farklı model deneyeceğim demişti. İlk 2 gunum son derece ağrılı ve rahatsız gecti. Goğus kafesim hem sızlıyor, hem yanıyor hem de ağrıyordu Hastanede kaldığım 2 gun surecinde devamlı damardan ağrı kesici almama rağmen gercekten ağrım hic kesilmedi nerdeyse. Kolumu kaldırma, doğrulma, yataktan kalkma gibi hareketleri asla yapamıyordum. Ama bunda vaser liponun da etkisi var. Sadece meme ameliyatı olsam eminim cok daha rahat gecerdi surec. 2 gece kaldıktan sonra hastaneden AİRBNB'den tuttuğum eve geldim. Tabi memelerime adeta taş bağlanmış gibi. Dik duramıyorum. Muthiş bir baskı, darlık var. Sanki bana cok kucuk ve dar bir sutyen giydirmişler gibi hissediyorum. O baskının sutyenden kaynaklandığını sanıyorum Eve gelip sutyenin fermuarını acmamla anladım ki hocanın ameliyathanede giydirdiği sutyen incecik birşey. O baskı benim silikonlardanmış Eve gectikten sonra hic ağrım olmadı ama hareketlerim ilk 1 hafta oldukca kısıtlıydı. Genelde doğrulma, birşeye uzanma gibi hareketleri yanımda biri olmadan yapamadım. 1 hafta sonra da asıl evime gittim ucakla. Baskı, darlık ve ağırlık hissi yaklaşık 15-20 gun devam etti. Sonra kendiliğinden azaldı.

Bugun 45 gun oldu, artık varlıklarına alıştım, şekilleri oturmaya başladı. Onceden daha şiş ve yukarıda duruyordu, şimdi yavaş yavaş yerlerine yerleşiyorlar. Goruntu, şekil, buyukluk hepsinden cok memnunum. Onden goren herkes cok doğal olduğunu soyluyor. Ama yandan daha dik bir goruntu var. Zamanla onlar da inecek, yumuşayacak. Ben acıkcası memenin bu kadar beni zorlayacağını duşunmemiştim ama en cok ağrıyı ondan cektim ama 2 gun surdu, 3.gunden itibaren ağrım hic olmadı. Dikişlerime 3 hafta su değdirmedim, uzerinde incecik bi bant vardı. 3 hafta sonra cıkarttık. Şimdi incecik bir cizgi, ilk halinde nerdeyse iz hic yoktu ama doktorum kızararak iyileşeceğini soylemişti. Gercekten de zamanla kırmızılaştı. Ama asla rahatsız edici ve belirgin bir cizgi değil. Bu konuda da kafanız rahat olsun. Ameliyathanede takılan sutyenimi hala giyiyorum. Oncen fermuarlı, fermuardan once goğusleri birbirne yaklaştırmayı hedefleyen kucuk bir kancası var. Son derece rahat. 24'unde tekrar kontrolum var bakalım artık normal sutyene gececek miyim heyecanla bekliyorum

Şu anki olculeri 75D civarında. Ama giyinikken o buyukluk asla belli değil. Gecenlerde bikini almaya gittiğimde mağaza gorevlisi siz anca 75b giyiyorsunuzdur herhalde demişti Ama cıplakken ya da dekolte bir kıyafette, dantelli sutyenlerde cok guzel duruyor. D cuptan gozunuz korkmasın. Silikonların buyukluğu ucut yapınız, kaslarınız, duruşunuz vs gibi bircok faktore bağlı.

Gelelim vaser lipoya. 1.58 boyunda, 60 kilo ve armutlu tipli bir kadındım. 40 beden gidiyordum. Ama asıl sorun bir basenimin diğerinden 2,5-3cm daha geniş olması ve bunun dar pantolonlarda belli olmasıydı. Bir de genetik olarak alt tarafım yağlanmaya cok musait, Turk kadınlarının genelinde olduğu gibi

Doktorla goruşmemizde goğus altımdan başlayacağını, simit bolgesinden, bileğim ve baldırımdan da az miktar yağ alabileceğini soylemişti. Gercekten konuştuğumuz gibi bileklerime kadar inmiş. Ameliyathane goğus altınan bileğe kadar bir korse giydirmişler. uzerine de ameliyat sutyeni. Odaya adeta robocop gibi getirildim

Vaserden sonra, vaser deliklerinden belli miktar sıvı geleceğini, masaj yapılması gerektiğini biliyordum. Doktorum da soylemişti hem yabancı forumlar hem de burada okuduklarım sayesinde hazırdım, ya da hazır olduğumu sanıyordum Zira ben odem akacak dendiğinde az bir miktar hayal etmiştim, litrelerce kanla karışık kırmızı bir sıvı olacağı aklıma gelmemişti.

Odaya cıktıktan 4-5 saat sonra hemşire beni yurutmek icin ayağa kaldırdığında korsenin acık ağ kısmından oyle bir sıvı boşaldı ki, heryer kan oldu bir anda. Ve tansiyonum duştu haliyle. Hemşireler durumun cok doğal olduğunu, vaser deliklerinden belli sure kana benzer bu sıvının geleceğini korkmama gerektiğini soylediler.

O esnada yatağıma bakınca yatağın da kıpkırmızı olduğunu gordum. Hastanede kaldığım surede gunde 3-4 kez yatağım değişti. Cunku deliklerden sıvı akışı korseye rağmen durmaksızın devam ediyordu. Ozellikle tam kasık ustunde, sezeryan yapılan yerdeki minik bir kesiden akan sıvıyı tahmin bile edemezsiniz.

Bunları asla kimsenin gozu korksun, tedirgin olsun diye yazmıyorum aksine eğer kan gormeye dayanıklı değilseniz bu operasyonu bir kez daha duşunun. Cunku ilk 1 hafta yoğun bir kanama işiyle uğraşacaksınız ameliyatın doğası gereği. Ama herkes de benim gibi kanamış mı bu bana ozgu bir durum muydu onu da bilemiyorum.

İlk denemeden sonra hemşire 1 saat sonra tekrar geldi bu sefer ayağa kalkabildim. Adeta kamyon carpmıştan beterdim. Bileklerim inanılmaz acıyordu, aşil tendonu kısmını sanki biri bıcakla kesiyor gibiydi. 1 tur attıktan sonra geri hemen yatağıma yattım. Ama muthiş yorulmuştum. Enerjim tukenmişti. Bir yandan kanama devam ediyordu. Korseyi hic cıkarmadım, ağ kısmı acık olunca tuvalete de ilk 1-2 gun o şekilde gidebiliyorsunuz.

İlk gece hareket etmediğim surece acı hissim olmadı. Sadece memeler baya ağrı yaptı. Ve tabi asla doğrulamıyor, bacaklarımı doğru duzgun hareket ettiremiyor donemiyordum.

İkinci gun doktorum kendi muayenehanesinden bir elemanını masaj icin gonderdi. Masaj denilince oldukca konforlu rahatlayacağım bir atmosfer hayal etmiştim ama resmen cehennemi yaşadım Ayağa kaldırdı, korsemi cıkardı ve deliklerimi ilk kez o zaman gordum. Basenimde bir tane, diz yanlarımda, bileklerimde, kasık bolgesinde kucuk delikler vardı. Kasığımdaki deliğin uzerine bastırmasıyla oyle bir kan fışkırdı ve sıvı boşaldı ki tansiyonum 4'e kadar duştu. Tabi oldukca beklenen bir durum olduğundan 2 hemşire ve masaj yapan kişi son derece soğuk kanlılıkla beni yatağa yatırdı meyve suyu verdi. 5 dakika sonra tekrar ayağa kalktım, bacaklarım, karnım basenlerim oyle acıyordu ki, canımın asla tatlı olmadığını duşunmeyen ben avaz avaz bağırıyordum.

Masajın amacı lipo deliklerinden icerideki sıvıyı ve odemi atmak bir nevi tahliye etmek. Kasıktaki deliğe geldiğinde yine bayıldım ve korkunc bir acıydı. Yine teyzem dışında odadaki herkes son derece sakindi Her seferinde herşeyin son derece doğal olduğunu, asla korkmamam gerektiği soylendi. Yine 1-2 dakika uzandıktan sonra işkenceye devam ettik Tum deliklerden kanlı sıvı resmen fışkırdı masaj boyunca. Yaklaşık 15-20 dk surmuştur. Masajın sonunda delikler temizleniyor ve ince bir bandaj bantla kapatılıyor, sonra korse giyiliyor.

Masaj bittiğinde resmen ben de bitmiştim. Hayatımda kendimi bu kadar gucsuz, perişan hissetmemiştim. Tansiyonum normaldi ama fiziksel olarak hic beklemediğim bir acıyla karşılaşmıştım. Bu masaj 1 hafta boyunca hergun nasıl yapılacak diye duşunuyordum. Ama gunden gune acı seviyesi azalmaya başladı. Hastaneden cıktığım gun masajı doktorun muayenehanesinde yaptırdım. O zaman sadece 1 kez fenalaştım. Cıkan kanlı sıvı bir onceki gune oranla azdı. Ama yine de baya ağladım.

Masaj sonunda yine bandajlarım kapatıldı korsemi giydim, korsenin uzerine hasta yatak bezlerinden sarıp bantladık ki takside etrafa ya da kıyafetlerime cıkmasın. Masajdan sonra sıvı akışı daha da artıyor, ozellikle kasıktaki delikten oturdukca akış son surat devam ediyordu. Tekrar soyluyorum bundan gozunuz korkmasın, ne kadar cok akarsa o kadar az odem ve cabuk iyileşme demek.

Ertesi gun yani 3. gun daha iyiydim. Ama dik yuruyemiyor, kısa surede ayakta kalabiliyor, ozellikle doğrulup otururken baya acı cekiyordum. Bir de memelerin baskısı vardı. Fiziksel olarak ciddi bir acı durumu vardı ama asla keşke yaptırmasaydım hic demedim. Bu surecin kolay olmayacağını biliyordum, bazı zorluklara katlanacaktım o kadar.

Ameliyatı salı gunu olmuştum, cumaya kadar masajım doktorumun yanında calışan hanımfendi tarafından yapıldı. Haftasonu benim yapacağım soylendi. Ay ben nasıl yapacaktım. Artık bayılmıyordum ama yine de cok canı acıyodu, hala cok fazla sıvı cıkıyordu. Ama cok şukur haftasonu da sorunsuz masajı tamamladım. Teyzem yanı başımda meyvesuyuyla hazırda bekledi

Pazartesi gunu de son kontrolum oldu ve ucağa bindim, oldukca yavaş hareket ettiğimden havalimanında 3 sat once filan vardım ki robocop gibi hareket ediyordum, acele etmem, koşturmam vs imkansızdı o halimle. Sorunsuz şekilde de Ankara'ya evime ulaştım. Salı gununden itibaren yani ameliyatın uzerinden 1 hafta gectikten sonra yataktan kendim doğrulmaya başladım, lipo deliklerinden cok az sıvı gelmeye başladı, masaja 3-4 gun daha devam ettim.

Bacaklarım, belim, karnım bileklerim mosmordu. Sonuc itibariyle orada bir hasar oluşuyor. Aynaya bakıp da moralinizi sakın bozmayın. Bu işin iyileşme sureci biraz uzun ve meşakkatli olabiliyor. 15 gunden itibaren daha hızlı iyileşme surecine giriyorsunuz. Ama bedeninize biraz zaman tanımak lazım ozellikle kombine ve cok bolgeli operasyon yaptırdıysanız.

Ben 10 gun rapor almıştım, Ama sonrasında da evde kalıp dinlenmeyi tercih ettim. 10 gunde acıkcası hala oturup kalkarken, bacaklarım ve bileklerimde acılarım devam ediyordu.

Korsemi giymeye hala devam ediyorum. Hatta bir beden daralttırdım ozellikle bel bolgesinden. Belimde, gobeğimde belirgin bir incelme var. Bacak ve baldırlarımda da 1-2cmlik bir incelme soz konusu. Ayak bileklerimdeki şişlikle buyuk olcude inse de hala hassasiyet ve az odem suruyor. Ayak bileğinin en zor incelecek ve en zor odem atacak bolge olduğunu soylemişlerdi zaten.

Belimin yan taraflarında giderek azalan bir uyuşma hissi suruyor. İlk donemlerde nerdeyse hic hissetmezken şu an yavaş yavaş acılıyor. Gobeğimde de bir kısımda hafif bir şişliğim var. Oraya da masaj yapmamı onerdi doktorum. Doktora guvenim tam olduğundan bu sureci cok rahat atlattım aslında. Yoksa burası neden hissiz, neden şiş etc gibi sorularla kafayı yememeye musait operasyonlar bunlar

Alınan yağların bir kısmı gozaltıma ve alnıma enjekte edildi birazı da popo yanlarına. Yuze yağ enjeksiyonu dolgu gibi basit ve hemen iyileşmiyor. Gozaltlarım yaklaşık 10 gun şiş ve hafif mordu, alnım da baya hassas ve şişti. Yani dolgu gibi bugun yaptırdım akşama hicbirşeyim kalmadı durumu yok. Ama sonuc kesinlikle değiyor.

Zaten armut tipli olduğumdan popoya az bir enjeksiyon istedim. O da gayet iyi duruyor. Sadece ilk 15 gun otururken, uyurken belinize ve poponuzun hemen altına yastık/havlu koymanız gerekiyor. Direk uzerine oturup yatmak pek onerilmiyor. Onun dışında tabi poponun da belli bir ağrısı, acısı oluyor. B

Bu ameliyata ocaktan beri hazırlanıyordum. Beslenme şeklimi değiştirmiştim, biraz kilo vermiştim, sporu yaşamıma dahil etmiştim. Şu an tam manasıyla spor yapamasam da haziran itibariyle başlayacağım. Beslenmeme hala dikkat ediyorum. Bu işin bir butun olduğunu duşunuyorum. O kadar eziyet cektikten sonra tekrar yağlanmamak lazım.

Kısacası meme operasyonu icin yanında muhakkak ilk 1 hafta guclu kuvvetli biri olsun yataktan kalkmanız, doğrulmanıza yardım edecek.

Vaser lipo icin eğer coklu bolge duşunuyorsanız iyileşme surecinizin uzayacağını ve daha cok acı cekeceğinizi hesaba katın. Sadece karından lipo olmakla 3-4 bolge bir arada olmak arasında gercekten ciddi fark var. Lipo sonrasında masajınız, deliklerin bakımı temizlenmesi oldukca onemli. Eğer benim gibi cok kanamanız olursa ilk 1 hafta korsenizin uzerine hasta bakım bezlerinden sarıp uzerine de sıkı bir tayt giyebilirsiniz. Hastaneden ilk cıktığınızda onceki halinizden cok daha şiş olacaksınız, endişe etmeyin. Bir de odemlerin hızlı atılması icin bromelain (ananastaki etken madde) takviyesi kullanabilirsiniz.

Son olarak doktorum Ozan Balık ’tan ve ekibinden de cok memnun kaldım. Kesinlikle hastasıyla empati yapabilen, son derece pozitif, enerjik ve işinin ehli birisi. Ben de kendisini araştırarak, yorumları okuyarak bulmuştum.

Sorularınız varsa yanıtlayabilirim. Dediğim gibi ben ameliyattan onceki surecte burada yazılanlardan cok faydalanmıştım. Umarım benim de birilerine faydam dokunur…