Bir arkadaşım ve ben fazla kilo problemimiz icin Clinic Ataşehir Dr.Ahmet Doğan ile goruştuk. Arkadaşım ofislerine goruşmeye gitti bende sonrasında arkadaşımdan ve diğer bilgiler icin ise klinik ile WhatsApp ’tan Mide Balonu hakkında goruştum. Yan etki olarak mide krampı ve mide bulantısı olabileceğini ve bunun her hastada olmadığını, maksimum 3-4 gun icerisinde gectiğini soylediler. Ancak, ameliyat gunu geldiğinde doktordan değil, prosedur konusunda bilgili olan hemşirelerden 3-4 gun boyuncu hastaneye gidip serum taktırmamız gerektiğini, cok şiddetli olacağını oğrendik. Mide krampı 3-4 gun değil 17. Gunde hale devam ediyordu ve ağır bir şekilde. Gunluk yaşamımı inanılmaz engelliyordu. Kramplardan hicbir şey yapamıyor haldeydim. Balon dışarıdan belirgin şekilde gozukuyor, vucudum asimetrik duruyordu. Dr.Ahmet Doğan ’a şikayetlerimi bildirdiğimde sadece gulerek “ iyi alalım o zaman , zaten ben takarken gordum sende reflu var normal“ dedi bunun dışında bir tepki ve bilgi vermedi. Araştırdığınızda reflusu olanlara yapılmaması gerektiğini gorursunuz zaten. Doktor bunu bilincli olarak yaptı. Sorunlarıma karşılık hic bir tepki alamayınca Bir gastroentoloji uzmanına muayene oldum. Kan testi yapıldı. ac-tok mide ultrasonu cekildi. Doktor vucuduma gore balonun fazla şişirildiğini ve midemde iltihapa sebep olduğunu soyledi. Bu konuda bir uyarı mevcut değildi yani hasta olarak bize yeterli bilgi sağlanmadı ne serum, ne mide krampının suresi, ne de bu şekilde etkileri olabileceğine dair. Ustune, dayanamayıp aldırmak icin gun istediğimizde bize hic bahsedilmemiş bir 2500 TL'lik ek aldırma ucreti sunuldu. WhatsApp konuşmalarında daha once bu ucretten hic bahsedilmedi. Gece ağrıdan dayanamayıp 9da uyuduk hep ve o kadar kotu olduk ki ara ara kriz gecirip ağladık. Bu surecte verilen iletişim numarasından kendilerine sorunlarımızı aktardık ve ilgilenilmedi. Hatta aradığımızda bilerek aramalar acılmayıp sonrasında hemen whatsapp ’tan yazıldı. Bir hata edip bu işlemi yaptırdık ikimizde ağır sıkıntılar cektik. Ben işlemin 19. Gununde balonu aldırdım. Arkadaşım ise 26.gune kadar dayanabildi. Onun ağrıları bana kıyasla daha hafifti fakat asla bitmedi kramplar. Fatura talep ettiğimizde ise “ek maliyet gerekli, kdv eklememiz gerek” şeklinde konuşuldu. Yapılan işlem icin bize fatura verilmedi. Yasal olmayan işlemler yurutuldu. Vergi kacaklığı soz konusu. Bu işlemden mumkun olunduğunca uzak durulması icin yazıyorum bu yazıyı. Biz araştırırken bunları bilsek yapmazdık cunku kimse bu sıkıntıları yaşamamalı.
Doktor icin ise ayrı olarak herhangi bir şekilde kendisine yolunuzun duşmemesini umarım. Hastasının sıkıntılarını hic bir şekilde dinlemeyen, muayene - kontrol dahi etmeyen biri. Acıdan bahsettiğimizde gulen bir şahıs. Kendisinin doktor olarak anılması gercek doktorlara saygısızlık. Umarım bu yazı başkalarını bu işlem ve doktordan uzak tutar.
Mide balonu uygulaması hakkında
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Mide balonu uygulaması hakkında