Forumlarda bazı kotu deneyimler yaşayan arkadaşlar denk geldi, cok uzuldum gercekten. Allah acil şifalar versin oncelikle.
Ben Haziran sonu BBL ameliyatı oldum ve bugun 14cu gunum. Size kendi deneyimlerimden bahsetmek istedim. Yaptırmak isteyipte, yaptırmaktan korkan/cekinen arkadaşlara belki biraz faydam olur.
İlk başta doktorunuzu cok iyi araştırın ve oturduğunuz yere mumkun olduğunca yakın olmasını tercih edin. Cunku ilk 2 hafta duzenli kontroller ve masajlar olacak.
2cisi doktorunuzun yaptığı ameliyat sonuclarını gorun, oncesi sonrası cok onemli.
Ben daha once bir dizi ameliyatlar gecirdim (burun, goğus vs.), brazilya popo ameliyatım bunlardan en zoruydu diyebilirim.
İlk defa ameliyattan ağlayarak cıkmışım, cok ağrım oldu ozellikle ilk 2 gun boyunca cok fazla zorlandım.
Drenler 2 gun takılıydı, sondaj 1ci gun cekildi. Ne kadar az hortum o kadar rahatlık diyebilirim. Ağrı kesiciler benim şansıma mı bilemiyorum, cok etkili gelmedi.
Anestezi nedeniyle cok fazla bulantı, kusma, baş ağrısı, baş donmesi, halsizlik yaptı ilk 2 gun. Ama verilen illar bunları bir nebze hafifletti.
Ameliyatın ertesi gunu, yuruyuşe cıkardılar. Baş donmesi halsizlik olduğundan biraz zorlandım. Ozellikle karın bolgem kaburgalar cok fazla ağrı yapıyor. Yurudukce bunlar hafifliyor ama. Bol su tuketmek cok onemli, ozellikle odem sokturucu ananas suyu.
3cu gun eve gectim. Cok rahat ettim evimde, yatıp kalkarken artık destek almıyordum. Bol bol yuruyuş yaptım. Ağrılar 4cu gunde ddvam ediyordu fakat ağrı kesici duzenli kullanmaya gerek duymadım. Cok ağrım olduğunda ozellikle gece yatarken bir tane alıyordum (isim vermek belki doğru olmaz diye duşunuyorum).
Ahh unutmadan, taburcu edileceğim gun, yani 3cu sabah ilk defa korsem acıldı ve pansuman yapıldı. İlk masajımı hemşireler uyguladı. Felaket ağrılı bir masajdı, karnıma el değmiyordu. Ağlamaktan şiştim resmen! Ama deri altında biriken sıvıların dışarı atılması icin cok onemliydi bu masajlar, mecbur dayanmak zorundaydım. 3cu masajdan sonra daha rahatladım, dayanılcak bir ağrıydı.
Bugun 14cu gunum ve hala popomun uzerine oturmuyorum, doktor kontrollerine/masaja giderken, mecbur arac kullanmam gerektiği icin bana verilen ozel yastığı kullanıyorum.
Surekli yuz ustu yatmak baya can sıkıcı, yuzunuz şişiyor, boynunuz beliniz ağrıyor.. bu ben de migrene de yol acıyor.
İlk 4 gun gercekten zordu, artık cok şukur rahatladım. Yatıp kalkmama tabii ki hala devam ediyorum. Kac CC yağ alındı ve enjekte edildi bilmiyorum ama istediğim sonucu aldım sanırım. Yağların bir kısmı eridi evet, ama hala cok guzel seksi bir kıvrımlarım var. Popom aşırı buyuk değil, gayet hoş. Bana kalsa daha da fazla buyuyebilirdi

Belki popo dolgusuyla ya da ufak mudahale yapılabilinirse o zaman duşunebilirim.
Ben bu ameliyatı kombine yapanları duydum. Bence iki ağrı birden cekmeye gerek yok. Zaten kolay bir surec değil. Vucudunuza da yazık gunah. Karın ustu yatılması zorunlu olduğu icin, kombine goğus ameliyatı doktorlar nasıl yapıyor anlamış değilim. Ben goğus ameliyatımı rahat gecirdim, ameliyat olup aynı gun eve gittim. Fakat surekli sırt ustu yatmak zorundaydım.
Her neyse, ben sonucuma bakarak kendimi teselli ettim. Evet hastanede ki gunler bin pişman olmuştum yaptırdığıma, ama sonucu gorunce cok şukur Allaha, doktorum cok guzel iş başarmış diyorum.
Gunde kac defa aynaya bakıyorum, dışarda cam yansımasından kendime bakıyorum bilmiyorum ama gercekten hayal ettiğiniz fiziğe sahip olmak kadar guzel bir şey yok. Keşke kendimle daha barışık ve ozguvenli olsaydım da, butun bunlara gerek duymasaydım diyorum her zaman. Ama olmayınca da olmuyor. İmkanı olan yaptırsın, gercekten ozguveniniz yerine geliyor. Ve unutmayın ki sonuc ne olursa olsun, once ki halinizden cok daha guzel oluyor (doktorunuz iyise tabii ki). Maalesef cok kotu sonuclar alanlar var, zaten cok riskli bir ameliyat. Hatta bana tek bir doktor dışında kimse acıklamadı, bu ameliyat hayati risk taşıdığından amerika da yasaklanmış? Ne kadar doğru bilemiyorum.
Atladığım unuttuğum bir şey varsa cekinmeden sorabilirsiniz.
Bu arada, kendi başıma duşumu da alabiliyorum 3cu gunden beri. Korse gece gunduz kullanıyorum, ilk başta zorlanıyordum giyip cıkarırken.. zamanla ona da alışıyor insan.
Olmak isteyen arkadaşlara şimdiden cok gecmiş olsun, inşallah dilediğiniz gibi sonuc alırsınız. Bu arada ilk yazım bir forumda, ben kendim icin cok cok fazla araştırdım, kararsız kaldım soru işaretlerim olmuştu. Elimden geldiğince sizlere yardımcı olmak istedim. Hoşcakalın