Merhaba arkadaşlar ,bir ay once tam karın germe ve liposuction operasyonu gecirdim ve bu ameliyatı olmak isteyen arkadaşlar İcin deneyimimi burada paylaşmak istedim.Cunku benim de ameliyatla ilgili pek cok ama pek cok cekincem vardı (kendimde sağlıkcı olunca bu soru işaretleri cok daha fazla oluyor maalesef ) ve burada bu ameliyatı gecirmiş arkadaşları okuyarak pek cok soruma yanıt bulmuştum ..Ben cok şişman olmamakla birlikte karın bel ve gobek kısmında yıllar boyunca oluşan yağlardan ne diyet ne de sporla kurtulamıyorum ve surekli yeni diyetler yazılıp gidilmeyen spor salonları artık iyice sıkıntı veriyordu ve tum cesaretimi toplayıp bu ameliyatı olmaya karar verdim .Ve en zor kısım kime ameliyat olacağıma karar vermekti bu aşamada İzmir ’de bu alanda en iyi olduğu yazılan bir kac yeri goruşme listeme aldım ancak ilk goruşmeye gittiğim klinikte Op Dr Nazmi Yoğurtcu ile yaptığım goruşmede benim istediklerimden ziyade guvenli ve olması gerekeni anlatan hocanın sakin,kendinden emin ,neşeli ve pozitif enerjisi tamamdır deyip ameliyata kesin karar vermemi sağladı .Ekimin onuna randevumu aldım ama hala ameliyat korkum ,ameliyat sonrası cok canım yanacak mı ,ne zaman yuruyebilirim bu surecte kendi işlerimi kendim gorebilecek miyim gibi pek cok soru vardı kafamda ve bu surecte doktorumun asistanı Aslı hanım her soruma o guzel enerjisi ve guler yuzu ile bıkmadan usanmadan cevaplayarak beni cok destekledi .Ve ameliyat gununden bir gun once tahliller yapıldı ameliyat gunu erkenden hastaneye gelerek yatışım yapıldı ve sabah sekiz gibi ameliyata girdim ,onbir gibi odamdaydım,tabi ilk saatler biraz mide bulantısı ameliyat sonrası giydirilen korse ve tuvalete gidemeyeceğiniz icin sonda ve bacaklarınızda varis corabı oluyor ki bu aşamada benim gibi tayt tişort giymek yerine gecelik giyilirse cok daha rahat edilirmiş cunku sirenleriniz olacak ve uc dort saat sonra ilk defa kaldırılıp yurutuleceksiniz ki bu cok onemli sonrasında da ben sık sık kalkıp yurumeye calıştım .Zaten ertesi gun sonda varis corabı cıkartılıyor akşam sulu gıdalarla başlanılan yemek sabah kahvaltısı ile daha normale donuyor ancak ben sadece cay ve bir iki biskuvi ile gecirmeyi tercih ettim .İkinci gun taburcu olarak eve geldim bu aşamalarda verilen ağrı kesiciler kesinlikle yeterli geldi hatta eve cıkarken recete edilen ağrı kesiciyi hickullanma gereği olmadı sadece bir hafta one doğru eğimli yurumek gerekiyor yatarken ve kalkerken hafif ağrılarınız oluyor ameliyat yerinde ama her işimi kalkıp kendim yapabildim on gun dobra zaten dik durabiliyorsunuz .Bu aşamada doktorum Nazmi bey verdiği numarası ile whatsaptan her soruma en kısa zamanda dondu ve ne yapmam gerektiği konusunda bana yol gosterdi bu aşamada doktoruma ve asistanı sevgili Aslı hanıma her an ulaşabilmek cok rahatlatıcı idi .Ameliyat sonrası pansumanıma cok dikkat ettim ve cok şukur bir ayda yara izi cok guzel iyileşti ne bir akıntı ne enfekte vs hic bir sıkıntı olmadı cok şukur ama dediğim gibi tamamen steril bir ortamda ellerimi pansuman sırasında bile yıkayıp dezenfekte ederek bazen sabah akşam batikon ,antibiyotikli krem ile pansumanı yapıp bir iki saat sonra sarı kantaron ile masaj ve akşamları iz onleyici kremi kullandım .Zaten sevgili doktorum dikişi oyle ozenli atmıştı ki bir ay sonunda iz kırmızı pembe ince bir cizgiye donuştu Burada ameliyat oncesi gorduğum acılmış dikişler ,enfekte olmuş yara izleri ,litrelerce sıvı geldi vs yazıları korkulu ruyam olmuştu ameliyattan once ,o yuzden hekimin eli ve sizln ameliyat sonrası hekiminizin talimatlarına uygun yapacağınız bakım cok onemli .İlk kontrolume gittiğimde ben cok memnun olmama rağmen hocam yanlarda biraz daha kalan yağlar varsa onları da yakalım diye radyofrekans seansına soktu ve ben hergun daha duz olan karnında ve incelen belime bakarak cok mutlu oluyorum ,iyiki Nazmi hocama rastlamışım benim icin on numara beş yıldız bir karar oldu yoksa her an ameliyat olmaktan vazgececek bir kararsızlıktaydım Şu an benim surecimin boyle sıkıntısız ve kolay gecmesini sağladığı İcin doktoruma ve her aşamada bana cesaret veren Sevgili Aslı hanıma muteşekkirim arkadaşlar Abdominoplasti kucuk bir ameliyat değil o yuzden umarım olmayı duşunen herkes kendini guvenli hissedeceği bir yerde olur ve boyle sorunsuz atlatır ameliyat sonrası yediklerinize dikkat etmek ve mumkun olduğu kadar fazla su tuketmek de cok yardımcı oluyor ,herkese sağlıklı ve guzel hissettiğimiz gunler diliyorum ameliyat oncesi ve sonrası resim ekledim sonrası yirmibeş gunluk ve radyofrekanstan once ,şimdi cok daha iyi hergun şişler iniyor cunku