Dişlerimde carpıklık ve renginde sarılık vardı ve ust on dişimin birisinde cok hafif bir kırık vardı. Bu durum da rahat gulmemi engelleyip ozguveni mi zedeliyordu. Sağlık acısından bir problem olmamasına rağmen ust on altı dişimi zirkonyum yaptırdım. Buraya yazma amacım aynı problemi olup yaptırmak isteyen varsa kesinlikle vazgecsin. Keşke zamanı geri alabilsem psikolojim alt ust oldu. Dişleriniz kesildiği an yanlış yaptığınızı anlayıp gercekleri goruyorsunuz ama iş işten geciyor. Ben bu işlemi yaptırmaya karar verince hic bir araştırma yapmamıştım. Oysa kendimi cok bilincli bir insan sanırdım. Bu işlemi yapan isinde cok iyi biri. Şimdi cok duzgun ve doğal gorunuyorlar hic kimse ayırt edemiyor ben de kendimi sadece bununla avutuyorum. Ama sorun şu değer mi? 2 gr harcı maddeyi kalıba koyup fırında ısıtıp soğutup presleyip diş etinin icine soktukları bir şey gercek dişin yerini ne kadar tutabilir. Kesinlikle aldanmayın. Yok zirkonyummus yok uranyummus yok titanyummuş yok porselen lamineymiş bakmayın boyle isimlerine sonucta hepsi bir protez. Kaplama, yaprak porselen ikisinin de geri donuşu yok. Ben dilim varmıyor ama artık genc yaşta hic kimse anlamasa bile takma dişlere sahibim. Gercekler bu. Sonradan araştırınca dişlere zarar vermeden bir suru tedavi şekli gordum.Pişmanlığım daha da arttı. Kesinlikle yaptırmayın. Diş etinin icine yabancı bir maddeyi getirip zoraki sokacaklar. İstediği kadar doğal olsun. Sen kendin yapay olduğunu bileceksin. Sırf para icin doktorlar, diş teknisyenleri vs. insanların dişlerini kaplama veya lamine yapmak istiyor. Dişleriniz kotuyse Kısa vadede cozum sunan estetik dolgular olabilir ki onların da suresi beş yıl altı yıl. Dişleriniz yamuksa bence yapacagınız tek ama tek şey ortodontik tedavi gormeniz. Kesinlikle diğer tuzaklara duşmeyin!!!