benim tum dişlerim curuksuz ve sağlam ama ust on 6 ve alt on 6 toplam 12 dişim sarı ve şekilleri harika değil. aslında dişlerimi torpulettirerek daha duzgun şekil verdirmek ardından beyazlattırmak istiyordum. ama diş beyazlatmanın etkisi 1 yıla geciyor diyorlar ve 1000 liranın uzerinde fiyatı. ortalama senede 1000-1500 lira diş beyazlatma parası vermem gerekecek. dişler uzerine araştırırken bir video gordum burada video linki paylaşabiliyor muyuz bilmiyorum o yuzden sadece anlatacağım. videoda doktor dolgu ya da kırık onarmada da kullanılan kompozit denilen bir maddeyi akrilik tırnak yapar gibi dişlerin uzerlerine bırakıp ardından oje surer gibi dişlerin uzerine yaydı. sonra lazer gibi bişi tuttu ve o madde dişlerle butunleşip kaplamaya donuştu. dişler daha guzel bir şekle burundu ve bembeyaz gozuktuler. ardından birazcık şekillendirdi ve ortaya mukemmel dişler cıktı. işlemden once diğer kaplamalar gibi dişleri kesmediler, orijinal dişlere zarar vermediler ya da lazerle diş etlerini kesmediler. acısız ve hızlı gozukuyordu. sanırım tek diş fiyatı 400-500 arası değişiyor ve yorumlarda doktor 5 yıl gidiyor demiş. her sene 1000 lira verip beyazlattıracağıma toplam 12 dişime kaplama yaptırır 5000 i bi kere de verir 5 yıl kullanırım cebimden aynı para cıkar dişlerim daha da guzel gozukur gibi duşundum. ama icimde cok şuphe var. bu işlem bu kadar guzel ve pratik gozukuyor o zaman niye herkes yaptırmıyor ? işlem hakkında aklımda sorular var. yaptıranlar cevaplarsa sevinirim
1- kolay kırılıyor mu
2- renkleri sararıyor mu
3- koku yapıyor mu ya da dişleri curutuyor mu
4- bu kaplamalar nasıl eskiyor (dişin uzerinden zamanla kendisi mi siliniyor yoksa kırılıp sararıyor falan mı ?
5- 5 yıl sonra (kaplamanın omru bittiğinde) bu kaplamaları dişten nasıl cıkarıyorlar ? o sırada dişe zarar geliyor mu ?
6- diyelim bir kez yaptırdık 5 yıl kullandık sonra eskidi ve cıkarttırdık. tekrar yaptırmak zorunda mıyız yoksa kendi sağlam eski dişlerimize geri donebilir miyiz ? bu kaplamalar cıktığında nasıl bir manzara ile karşılaşıyoruz ?
7- yaptırdıktan sonra alışması zor mu konuşmayı bozuyor mu ?
şimdiden cevaplarınız icin teşekkur ederim
kompozit lamina yaptıranlar deneyimlerini paylaşabilir mi
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- kompozit lamina yaptıranlar deneyimlerini paylaşabilir mi