Selamlar,

Ben ozellikle daha once zirkonyum kaplama yaptıran arkadaşlardan deneyimlerini oğrenmek istiyorum.

Kaplama surecimi baştan anlatayım.
Ben yaklaşık 10 yıl once ust on 2 dişim cok aralık diye akılsızlık edip kestirdim ve kaplama yaptırdım.
O kaplamalarımı 5 yıl kullandıktan sonra hava almaya başladığı icin başka bir yere tekrar yaptırdım.
Ama dişlerim o kadar birbirinden ayırt ediliyordu ki ağzımı kapatarak gulmekten sıfır ozguvenle giriyordum her ortama.

bu nedenle gecen sene haziran ayında ust 8 dişime birden zirkonyum kaplama yaptırdım. Ama yaptırdığım yer gercekten iyi bir yer değildi ve 4 tanesi asla yerleşmedi ağrı sızı yaptı. Ust 2 dişime kanal tedavisi yapıp tekrar aynı dişler yapıştırıldı. Ama diş etlerime uyum sağlamadığı icin diş eti cekilmesi oldu.
Ben nisan ayına kadar bekledim ve bu sefer başka bir doktor araştırdım.
Velhasıl kelam eski dişlerin 4 tanesi cıkarıldı, tekrar olcu alındı ve gecen hafta kalıcı yapıştırıldı.

ben sorum şu;
Rahatlıkla ekmek simit cikolata ısırabiliyorum evet. Ama şoyle bir hissiyat var ağzımda surekli bir tukuruk akışı var. Dişlerin arasından tukuruk cıkıyor ve benim surekli ağzımı toparlamam gerekiyor. Dilimde surekli dişlerin arkasına temas ediyor ettikce bu tukuruk hareketini daha cok yapıyorum resmen tik oluştu bende. Ozellikle sıvı corba gibi şeyler tukettiğimde o boşluklara doluyor sanki garip bir his...
Sallanma gibi problemler yok cok şukur ama bu sorun da beni aşırı etkiliyor.
doktoruma sorduğumda diş etleri daha tam dişleri sarmadı, aralara girdikce o boşluklar kapanacak dedi.
Var mı aranızda boyle bir sorun yaşayan ya da bir tavsiyesi olan.. bu bir alışma sureci aşaması mı acaba? nolur alışayım cunku tekrar yaptırmam mumkun değil