Neden dişlerimi yaptırınca bunalıma girdim sizce ?
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Neden dişlerimi yaptırınca bunalıma girdim sizce ?
-
14-09-2022, 00:03:52Merhaba arkadaşlar, ilk defa uye oldum, icime cok dert olan bir konuyu sizinle paylaşmak icin buraya gelmek istedim, ben 25 yaşındayım, kucukluğumden beri on dişlerimin carpışıklıgından rahatsızdım, sağlıklı ama carpaşıktı, sadece estetik yonden sorun vardı, en sonunda yaptırmaya karar verdim, ve gozumu kararttım, on sekiz dişimi porselen kaplama yaptırdım,dişlerim kesildiği an aslında pişman oldum gibi oldu, ama guzel olucak diye umit ediyordum, sonra porselen dişler takıldı, goruntu olarak asla kendi dişimin doğallığını yakalayamadım, daha once diş estetiği yaptırmadıgım icin, bunun boyle olacağını hic bilmiyordum, ve en onemlisi dişlerim kesilerek yapıldı, gorunumune bir nebze alışmaya calışsam da, dişlerim kesildiği icin, alttaki kesilen dişim ileri de elimde kalır ve porselen ile birlikte kırılır diye cok korkuyorum, bu korkularla dişlerim kesildikten sonra karşılaştım, daha once işin bu tarafları hic aklım da yoktu, bana şaka gibi gelmişti ama ben bir an tutulup bu hatayı kendime yaptım, bir ara bu yuzden intihar ettim, bu durumu psikolojim kaldırmadı, guzel olsa da, olmasa da, eski dişlerimi ozledim, kaybettiğim icin ozluyorum belki de, ama biliyorum kıymetini asla dişlerimi kestirmeden bilemicektim, eninde sonunda ilk fırsatta yaptırıcaktım, beni intihara bile surukledi dişlerimi kestirip, porselen kaplatmak, ve her gece bununla uyuyup, bununla kalkıyorum, eski resimlerime bakıp gozlerimden akan yaşları siliyorum her gece, evet goruntu cok kotu olmadı ama biliyorum ki ben hayatta iken, bir daha dişlerimi yaptırıcam, omur boyu idare etmicek beni bu porselen, ve belki de ileri de dişimle birlikte kırılıp, implanta kadar gidecek, madem bunları biliyordun, neden yaptırdın diyebilirsiniz, cok haklısınız da, onu da şoyle anlatmak isterim size, diş konusunda bu kadar bilgi sahibi değildim yaptırırken, yaptırdıktan sonra bu kadar bilgiyi edindim kendi cabamla, sizden istediğim arkadaşlar, bana bu konuda ki fikirlerinizi yazmanız, aslında galiba icten ice bana teselli vermenizi istiyorum galiba, cunku etrafımda konuşacak ve beni dileyecek kimsem yok inanın, karşınızda dişlerini kestirip porselen yaptırdığı icin, bunalıma girmiş ve intihar bile edip olmeyi başaramamış bir genc kız var, sizce neden bu kadar kafama taktım, neden mutlu olamadım, lutfen beni yargılamayın, ben bir hata yaptım, yada kafam da cok buyuttum bilemiyorum, dişleri cıkmaya başlayan bebeklere bile ozeniyorum, hayata yeni bir başlangıc yapıyorlar, benim bir daha asla oyle bir şansım olmayacak, tek bildiğim eskiye olan ozlemim