Vajina ic dudaklarının normalden buyuk olması sadece estetik yonden değil pantolon ve camaşıra surtunmesinden dolayı da beni cok rahatsız ediyordu. Bir suredir internette ve KK'da araştırma yapıyordum ama Adana ile ilgili bir kişiden başka yorum gorememiştim. O da benim gittiğim Dr'dan bahsediyordu. Once akıntı sorunumun tedavisi icin gittim, bu sırada labioplastiyi de konuştuk ve gozumu karartıp 2 gun once Jinekolog Dr. Ebru Unal'a labioplasti ameliyatı oldum. İtiraf edeyim korkarak gittim, cunku genelde şanssız ve her turlu aksiliğin gelip bulduğu bir insanım, bunda da forumda okuduğum kotu sonuclar beni bulur diye cok korkuyordum.

Lokal anestezi ile hem ic dudaklar kucultuldu hem de klitorisin ustune doğru gelen deri alındı. İşlem yaklaşık 2 saat surdu, sanırım lazerle yapıldı, doktorum yaptığı tekniğin adını soyledi ama hatırlamıyorum, yalnız ustte bir parca bırakıp aşağıya doğru sundurup dikilen veya aradan ucgen şeklinde kesilip dikilen teknikten değil.

Evde kullanmam icin verilen ilaclar gunde 3 kere octisept sprey, gunde 2 kere antibiyotik, 2 kere ağrı kesici ve bephantene krem.

İlk gun verilen ilaclar ve anestezinin etkisiyle akşama kadar hic ağrım olmadı, eve gelip yattığım icin şişlik de olmadı. Akşam biraz ağrım başladı ama tam olarak ağrı da diyemem, hani duşersiniz diziniz sıyrılıp yanar ya onun gibi bir yanma ama ağrı kesici alınca gecti. İkinci gun klitorisimde biraz gerginlik oldu ama bephanten o sorunu giderdi. Doktorum cok fazla ayakta durur veya yurursem şişme olabileceğini soyledi, ben 3 gundur evde dinleniyorum, aşırı bir şişlik yok ama otururken batma hissi oluyor sanırım o da dikiş iplerinden kaynaklanıyor ama dayanılmaz durumda değil. Arada az miktarda pembe kanamalar da olabiliyor.

3 gun sonrası itibariyle şeytan kulağına kurşun hafif bir şişlik ve otururken batma dışında bir sıkıntım yok. Goruntu de morlukları saymazsak şimdiden iyi gibi. 10.gun kontrolum var, doktorum o zamana kadar buyuk olcude rahatlamış olacağımı ama tam iyileşmenin 1 ayı bulacağını soyledi. Bekleyip goreceğim artık. Tabi temizliğe cok dikkat ediyorum, hatta bu konuda epey pimpirikli davranıyorum, soylenenleri harfiyen uyguluyorum. Ara ara durumumu yazmaya devam edeceğim, İstanbul Ankara gibi şehirlerde yaşayanların alternatifi cok ama Adana'da bu konularda bilgi bulmak veya yaptıranlardan goruş almak imkansız. İlgilenenlere bilgi olsun istiyorum.