16 Ağustos 2018'de operasyon oldum. İyice iyileşmeden bu başlığı acmak istemedim. Oncelikle estetik kaygılar ve tıbbi nedenlerle oldum. İc dudaklar cok buyuk ve rengi koyulaşmıştı. Oturduğum zaman bir yukselti hissedecek kadar buyuklerdi. Yıllardır vardı ama sık sık duş alarak idare ediyordum. Benim icin kotu biten bir sevgili olayından sonra ozguven kazanmak icin olmaya karar verdim.
Operasyon genel anestezi altında, hastanede ve yaklaşık 2 saat surdu. Aynı gun taburcu ediyorlar. Fiyatı buradan yazmam cok etik olmaz ama ozelden sorarsanız soylerim. Acıkcası operasyondan sonra bir ağrı hissetmedim. Yalnız 3 gun sonra işe gidecek kadar da iyi hissetmedim. Cunku hareketlerle iplerin gerilimini hissediyordum ve zorlarsam dikişlerin acılacağını tahmin ediyordum. O yuzden bayram oncesinde opere olup 11 gun istirahat ettim.
Ameliyat sonrası sabah-akşam antibiyotik ictim. 3 gun boyunca 20 dakika buz, 10 dakika mola şeklinde uygulama yaptım. Her tuvaletten sonra baticonla idrar bolgesini sildim. Yaralara antibiyotikli krem surdum. 3 gun boyunca ufak tefek işler dışında oturmamaya ozen gosterdim. Sanırım zorlamadığım icin de ağrım, kan toplanması, dikiş acılması veya aşırı şişlikler olmadı.
Şekil kısmına gelirsem; hoca 'ilk 1 haftaki şekline bakma, bir şeye benzemeyecek hatta bana kufredeceksin', demişti. Gercekten ilk 1 hafta neresi klitoris neresi ic dudak ayıramıyordum. Boşa gitti diye duşunmedim değil. 1 hafta sonra şekil belli oluyor ama hala şiş oluyor. Fakat gittikce ic dudaklar ve klitoris kuculuyor ve şeklini alıyor. Şu anki şekli cok cok guzel. Dikiş izleri katlantılara geldiği icin gozukmuyor. Zaten ameliyattan 1 hafta sonra izler icin 2 tane krem başlıyorsunuz.
Ameliyatı Esra Cabuk Comert hocama oldum. Cok guler yuzlu, endişelerinizi anlayan ve yardımcı olan birisi. Belki burayı okursa kendisine buradan da teşekkur ederim. Sonuc olarak her gun iyi ki olmuşum diye dua ediyorum. Varsa boyle sıkıntınız olup kurtulun derim. Kafamda taktığım ve uzulduğum bir konuydu. Bir tanesini elemiş oldum. Sorunuz olursa yazın cevaplamaya calışırım. Boyle endişeleri olan birine bile yardımcı olursam cok mutlu olurum. Cunku yıllardır bu utancı yaşayan biri olarak ne hissettiğinizi anlıyorum.
Sevgiler