merhaba, ben 22 yaşındayım ve ergenliğimden beri vajinamın goruntusunden rahatsızdım. soldaki ic dudak cok fazla sarkıktı ve gerek bazı pantolonlarda, gerek mayo bikini giydiğimde sıkıntı yaşıyordum. bir anlık kararla, aslında hic araştırmadan ameliyat olmaya karar verdim. sonrasında fikir olması acısından araştırırken buraya denk geldim ve yardımcı olabilmek adına konu acmak istedim. başka bir problemim icin gittiğim kadın hastalıkları doktoruma bu şikayetimden bahsettim, muayene oldum. ve istediğim zaman kısa ve sorunsuz bir şekilde ameliyat olabileceğimi soyledi, guvendim. 1 hafta sonra şehir dışına cıkmam gerektiği icin bi aceleyle hemen yarın dedim. 3.000 tlye anlaştık. 23 aralıkta goruşmem, 24 aralıkta ameliyatım gercekleşti. bi cinsel hayatım yok bu yuzden bu konuda bilgi veremeyeceğim ama kesinlikle guvendiğiniz bir doktora, gonul rahatlığıyla olabileceğiniz bir ameliyat olduğunu soyleyebilirim. genel anestezi ile de yapılabileceğini ama ne olursa olsun en son tercih edilmesi gerektiğini soyledi doktorum ve sadece belden aşağısını uyuşturdular. ameliyathanede zaman nasıl gecti anlamadım, belime yapılan iğne dahil hicbir acı hissetmedim. ki ilk ameliyatımdı ve iğneden korkan biriyim ameliyathanede biraz bekletildim cıkarken de aynı şekilde.odadan cıkışım ve donuşum arasında tam 1 saat 15 dakika gibi bi sure oldu. ameliyattan sonraki 3 4 saat hicbir acı hissetmedim uyuşukluk devam ettiği icin, sonrasında odanın icinde yurumeye başladım. kontrollerim yapıldı ve iyi hissediyorsam eve gidebileceğim soylendi. 1 antibiyotik 1 ağrı kesici, tuvalet ihtiyacından sonra kullanılıcak antibakteriyel bir su ve batikon yazıldı. gayet yuruyerek cıktım ve inanın o andan itibaren hic yatma ihtiyacı hissetmedim. gecesinde ve sonraki 1 hafta ciddi boyutta bir acı bir rahatsızlık hic yaşamadım diyebilirim. ara ara yanmalar, batmalar tabi ki oluyor. oturup kalkarken sızlama hissediliyor. zaten onlem olarak ilk 5 gun hic evden cıkmadım. rahat şeyler giymeye calıştım, tuvaletten her cıkışımda pansumanımı aksatmadım, ilk 1 hafta kanamalarım oldu ara ara ama doktorum bu konuda bilgilendirmişti. goruntu olarak memnuniyetimi soracak olursanız 10 uzerinden 8 diyebilirim. cunku daha başarılı hikayelere, goruntulere şahit oldum ameliyatımdan sonra. dediğim gibi geniş caplı bir araştırma yapmış olsaydım belki daha farklı bi karar verirdim. klitorisime hicbir işlem uygulanmadı, sadece fazla parca alınıp dikildi, asimetri olmaması acısından diğer tarafta dikilen kısma eşitlendi. ilk 2 hafta korkunc bir goruntuydu, dikişler belirgindi ve bariz bi şişlik, morarma vardı. estetik dikiş olduğu icin alınmadı. hala hijyeniklik acısından gunluk ped kullanıyorum ve bi kac kez iplerin duşuşune şahit oldum, normalmiş. şuan 26. gunumdeyim. dikişlerin bir kısmı duruyor ve cok hafif bir şişlik kaldı diyebilirim. eski haliyle kıyasladığımda, kesinlikle tam bir simetri sağlanamadı ama en azından artık yukarıdan baktığımda bir şey gormuyorum, camaşırımla veya pedle temas halinde bir nemlilik ve rahatsızlık hissetmiyorum. belkide buyuk bir beklentim olmadığı icin ve rahat bir ameliyat sureci gecirdiğim icin her defasında iyi ki olmuşum diyorum. doktor veya hastane adı vermem sorun yaratır mı bilemediğim icin yazmadım bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. şimdilik aklıma gelenler bunlar, sormak istediklerinizi severek cevaplarım