Eveeet, bekaret denince aklınıza ne geliyor? Saf olma hali mi, hic ilişki yaşamamak mı, hic opuşmemek mi, el ele tutuşmamak mı, at gozluğuyle gezmek, sevdiğin erkeği gorup sadece bakışmamak mı?
Ya Kızlık Zarı Bunun Neresinde, Kızlık Zarı Kanaması mı Bekaretin Simgesi?
Evet kızlık zarının yaratılma amacı aslında sadece vajeni dış bolge enfeksiyonlara karşı korumaktır.Nedendir bilinmez yıllar icinde bekaretin sembolu haline gelmiştir. İlk ilişkisinde kanamayan kız, kız değildir mantığı yıllar icinde tum Musluman toplumların simgesi haline geldi. Bircok ailede ozellikle Turkiye'nin Doğu ve Guney Doğu Anadolu bolgelerinde namusun diğer adıdır Kızlık zarı. Ne kadar uzucu değil mi? Bircok hayat yok olur sırf bu yuzden..
Yıllardır bu konuda yakınen calışan biri olarak bence Turkiye'nin kanayan yarasıdır ve asla dile getirilemez...
Kızlık zarının bircok yapısı vardır. Esnek, septalı, duz, koprulu gibi ayrılabilir. Kızlık zarı %80 ilişkide kanar. %20 kanamaz ve bu yapıya esnek zar denir. Ancak Turk Erkekleri genelde bu esnek zarı kabul edemez ve hemen sorgulamaya başlar. "-Ne, sen kız değilmişsin. Kiminle yattıysan daha once haydi onun yanına git vs.." Nerede kaldı bu guzelim kızımızın umutları, hayatı, ailesi... İlk gece hicbir şey yaşamadığını ispatlayamaz bir turlu, gecenin bir yarısı gelinliği ile ailesi tarafından bana getirilen kac gelinle karşılaştığımı tahmin edemesiniz maalesef...
O kızlar da tıpış tıpış gelirler muayenehaneye.. Peki sorun bana muayene ettim mi? Asla! Bir kadının bu kadar aşağılanmasına izin veremem.
Kızlık zarı konusunda kafalar değişmeli ama ne yazık ki sevgili okurlarım değişemez ve değişmeyecek de...
Peki Caresiz Kalan Kızımız Hangi Yolları Arar?
Kızlık zarı dikimi mi? Evet, ne yazık kii. Şu zamana kadar gule oynaya gelip de bu işlemi yaptıran hasta gormedim. Ya erkekler tarafından kullanılmaya son vermek, ya kendi ozguvenini yeniden toplamak yada hayata yeniden başlamak icin gelirler. Ya da karşıdaki ilk gece kanamasını gorsun de rahatlasın isterler.
Cinsel anlamda birliktelik yaşadığı icin kendini o kadar cok sorgulayan kız gordum ki anlatamam. Bu kadar ayıp mı cinsel birliktelik yaşamak? Kızlık zarı dikimi yaptırmak peki? Cok mu sacma bir şey ahlaksızca mı geliyor size? Karşıdaki kişiyi kandırmak olarak bakabilir bazılarımız.. Ya karşıdaki kişi bir ıssız adam ve bircok kişinin canını yaktıysa.. Keser doner sap doner gun gelir hesap doner diyorum.
Toplum kendi icinde cocuğa, hayvana tecavuzle yozlaşırken veya kadın cinayetlerinde ilk sıralara gelen bir ulke olurken neye gore ayıp, neye gore gunah.
Uc kadınla beraber yaşayan evli adamlar mı ahlaklı?
Dini butun gerekleri ile yaşayıp 7 karısı ile imam nikahlı olan adam mı ahlaklı?
Benim bu konudaki goruşlerim tabii ki bana kalmış AMA yine de bir hastam dikim yaptırmak icin bana başvurmuşsa bende ihtiyaclarına cevap verir, bir doktor olarak yol gostermeye calışırım.
Sağlıcakla kalın.
Op. Dr. Esra Cabuk Comert
Kızlık Zarı Olayı Nedir? Yalan Mı? Gercek Mi? Turk Toplumunda Onemi Nedir?
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Kızlık Zarı Olayı Nedir? Yalan Mı? Gercek Mi? Turk Toplumunda Onemi Nedir?