Labioplasti diye bişeyin varlığından 2013 yılında haberdar oldum, gerek var mı yok mu diye duşunurken yıllar gecti. Kadınlar kulubunu o donem biraz incelemiştim. Bu ameliyatı olan kişi sayısı cok değildi. Doktor seceneği de oyle. Aklımda kalan isim Suleyman Eserdağ olmuştu. Nihayet bu yıl Ankarada yaşamaya başlayınca tecrubesine guvenerek başka doktor araştırmadan direkt Suleyman beye ameliyat olmaya karar verdim. Once muayene icin kendisine ulaştım, zarif uslubuyla korkutmadan, acıklayarak cizerek bilgi verdi. Operasyon oncesinde, sanırım bi 15-20 dk uyutuldum. Ayıldığımda ameliyat başlamıştı bişey hissetmedim. Ameliyat sonrası 3 saat kadar orada dinlendim, hemşire hanım hem sozlu hem yazılı sonrasında yapmam gerekenlerle ilgili bilgi verdi. O gunun akşamında kanama, ağrı ve idrarda yanma oldu. Sonraki gun de ağrılı sancılı, tuvalete gitmeye korkarak gecti. 2. gun hem hemşire hanım hem de doktor bey ayrı ayrı arayıp halimi sordular. Acıkcası doktorun ve tum ekibinin ilgisinden/desteğinden cok memnun kaldım. Bir sorum olursa gonul rahatlığıyla arayabileceğimi biliyorum..
Şekil bilgisi vermek icin henuz erken cunku şişlikler var. Doktor bey de 2 ay incelememem gerektiğini soyledi zaten.. Keşke daha uzun izin almam gerektiğini de soyleseydi :/
Perşembe ameliyat oldum ama pazartesi işe başlayabilecek durumda değildim, 3 gun daha izin aldım.
Ameliyat olacaklara diyebilirim ki;
-calışıyorsanız ve imkanınız varsa 7-10 gun izin alın,
-ilk 2 gun refakatci bulun.
Yoksa ameliyata gitmeden evvel 3 gunluk yemeğinizi yapın,
- buz şişelerinizi hazırlayın..
Umarım tum bunlara değer ve hepimiz icin hem guzel hem kolay hem de sağlıkla sonuclanır..