- Selamlar Şehinsah.. Oncelikle roportajımızı kabul edip bizi kirmadigin icin tesekkurler...

Şehinşah: Rica ettiğim icin bişey değil

- Sen underground piyasasinda bir yerlere gelmis yetenekli bir mc'sin.. Ama rap muzik'e yeni basliyanlar ve seni tanimayanlara kendinden ve biraz soz edermisin??

Şehinşah: Şehinşah Hasan Sabbah 21 yaşında. 1995'te rap muziğin farkına varan. 1996'da rap muzik olan. 2000 başlarında haremeyng3 olan obesyon isimli ilk demo kayıt olan. Sonra bi bilgisayarı alamut kalesi eyleyip haremeynalamut olan. Sonrasında nete parcalar veren beyenilen beyenilmeyen, kızılan, kusulen, sevilen, sayılan, nefret edilen, aşık olunan, alevli malevli bi meyva tabağı

- Sen kendini şuan rap hayatinin neresinde goruyorsun?

Şehinşah: Girişin sonunda solda ... Henuz ben bir şey olduğumu ve olduğum yerden kendimi gorucek kadar helikoit bi egoya sahip olduğumu duşunmuyorum..

- Sehinsah internette senin hastaligin ile ilgili bin bir yurulu bilgiler var. Ama biz dogrusunu senin ağazinden duymak istiyoruz

Şehinşah: Evet gecti. Ama şimdi iyiyim. Yormayın kafanızı gerekli olduğu kadar istirahat hem mideme hem tahamulume iyi geldi. Artık midem kaldırabilior. Yeterki istihdam yaratılsın Ve sevenlerim canımın icindeki atom parcacıkları meraketmesinler..

- Senin gercekten hic bir mc'de olmayan degisik bir stilin var. Eskiden anlasilmadigin yonunde tepkiler vardi peki sunan kendini nasil buluyorsun.?.

Şehinşah: Bir tane buluyorum Beni ornek alan benden sonrakiler yada almayan benden sonrakiler buna benzer bi iş yaparlarsa; dinleyenler duyup şehinşah stili dicekler. Velhasım kelam bu kıtayı ben keşfettim kayını yanaştırıcaksan kimliğinde Şehinşah cumhuriyeti yazıcak bu kacınılmaz...

- Sirf tarzindan dolayi sana gelen bir cok diss var. Bu dissler hakkinda ne dusunuyorsun?

Şehinşah: Harbi iyi bir diss gelirse duşunce baloncuklarımı patlatırım. Coluk cocuğa cene yoramam yani. Aduketlerimi topladım bekliorum. İcab ederse guzel bi oooryuketlede hepinizi aydınlatırım

- "Haremeynalamut" adinda bir albumun var.. Bize biraz haremeynalamut'un anlamindan ve ciktiktan sonra sana gelen tepkilerin ne yonde oldugundan behsedermisin?

Şehinşah: HAREMEYN : Yasak yerler. Eskiden mekke ve medine icinde kullanılırmış.
ALAMUT: Hasan Sabbah'ın kalesi.
HAREMEYNALAMUT: Yasakyerleralamut demek (: iki nokta ustuste demek.

İyi yonden konuşan oldu, kotu yonde konuşan oldu, orta yonde konuşan oldu. Konuştular bense dinledim sacmalıkları eledim. Hayalime en uygun olan eleştirileri top friends'im yaptım guzel bi dostluk cıktı ortaya

- "Haremeynalamut" cikali baya bir zaman oldu.. Ve "Yasak Yerler" adlı Ep ne durumda? Ayrıca biz senden artik yeni projeler bekliyoruz.. Bize yeni projelerden biraz bahsedermin?

Şehinşah: Geliyor. Beat'ler, kapak tasarım, isim, sozler ne varsa benim hayal gucumun urunu olan bir album yapıyorum. 27 Aralık'ta yada ocak 1'de ikiside doğum gunum benim birini şecip cıkarmayı duşunuyorum

- Sehinsah bilindigi gibi bir pop sarkicisiyla duet'in var.. Bu duet'e gelen tepkiler nasildi?

Şehinşah: Beni ilgilendirmezdi. Ben paraya bakarımdı. Cay şıngırtısına, kapı gıcırtısına bile rap soylerimdi, ameliyat olmam lazımdı...

- Sehinsah diger ismin olan "HasanSabbah" in ismi duyulunca olumsuz dusuncelerde geliyor insanin aklina olumluda. Fakat terorun bu kadar yayilmasina zemih hazirlayan kisi olarak goruldugunden olumsuz dusunceler biraz daha agir basiyor. Birde senden HasanSabbah'in hikayesini dinliyelim..

Şehinşah: Ya sanki Hasan Sabbah bulmasa teroru başkası bulamayacakdı. Nizam ul-mulk satmasaymış kankasını hepsi nizamettinin. Sucu hırs yapmış adam tabi. Omer bu nizamettin crew kurmuşlar satmış gitmiş karşı oluşumla feat cakmış. Ben olayı zeka yonune bakarım kardeşim. Şimdiki teroristler oldurmek icin teroristler bu adam trip almış amacı nizamettin oldurmekmiş sadece. Sonra tabi haşhaşı vur vur kafanın verdiği etki bunlar ortamda giderci. Gazlamalar, yaparsın edersin buyuksun baba tarzı adamda yaparım heralde diyor

- Rap bir hayat tarzi.. Ve bu hayat tarzinin senden goturup getirdiklerini bizimle paylasirmisin?

Şehinşah: Ya Starbucks'a gidemiyorum. Akmerkez'de takılamıyorum. Marka muabbeti yapamıyorum. Alkolden zevk almıyorum bu kadar.

Getirileride; Starbucks'a gidemediğim icin mutluyum. Akmerkez'de takılmadığım icin gururluyum. Marka muhabbeti yapmadığım icinde onurluyum. Alkolden zevk almıyoruz. Baba kurukafayız biz caktın mı ?

- Caktım

- Sehinsah evde oturup kolonlarindan kimi dinler? Gercekten kaliteli buldugu mc'ler kimler?

Şehinşah: Hııııım.. Tr selfiiiii ya dinlerim o doneme bağlı bu aralar sage baba kral

- Simdide sitemizde actigimiz anket sonrasinda uyelerimizin sana sordugu sorulari yoneltelim..

Şehinşah: Yonelsin sorular bakiiiimm !!!

- Rap'i hizli okuyor. Neden yani yavas bi tarzi da olabilir. O da mi rapi hizli okunan bi muzik turu olarak goruyor??

Şehinşah: Yok yeni tracklerde orta şekerli olcak ''rhyme'' romantik bi ortam hazırlamış evde beni beklerken ben ''punchline'' a ayrı ev actım bu sıralar o genc kızı baba şevkatiyle tokatlama ağızdan salya aka aka uzum yeme curumuş dişin cukuruna rus dili değdirme oyunları oynuyoruz zaten herkez istediği gibi gorur ona kimse karışamaz zaten twista rapi hızlı okumak olarakmı goruyo bu bana biraz duz mantık gibi geldi.

- ilk kayitlarinda da mi sesini simdiki gibi kullanıyordu?

Şehinşah: İlk dediğin? Valla buldum kullandım. Bende ilk kaydını yapan cocuklar ses bile cıkarmıyo

- Şu ana kadar yaptigi duetlerden en cok hangisini begeniyor? Super diyor?

Şehinşah: Kendi performanslarımı beyenmiyorum ben. Yenilerini beyenicem ama

- Rap'e yeni basliyanlar sizin gibi bu isi ilerletmis mc'leri ornek mi almalilar.. Yoksa kendilerine bir hedef koyup o hedef dogrultusunda mi ilerlemeliler?

Şehinşah: Almasınlar niye alıyorlarki kafatasının icinde ceviz gibi bişey var ya, orda ornek alınıcak bi cok mc var zaten.

- Genellikle Tr Self ve Sefalet den mc'lerle feat'i var. Artık onlardan kopup baska kisilerde calisacak mi?

Şehinşah: Albumumde bi feat duşunuorum bide crew olarak.

- Free alaninda kimi kendisine rakip olarak goruyo yada kim iyi diyor?

Şehinşah: Valla o işler ters işler yani gunumdeysem bu işin tillayım rakipler gunah cıkartmaya gelirler

- Son olarak dusuncelerini alayım ŞEyho?

Şehinşah: Teşekkur ederim sorular guzeldi site gibi dinleyicilerimi opuyorum inleyicilerimide opuyorum