Herkese merhaba.Daha once başlık acmıştım.Labio sonrası surec icin bilgi istemiştim.Ameliyatımı yaptırdım.3. gunum.Bende herkes gibi bir cok doktor araştırdım.Uye olmadan once buradan yorumları okudum.Doktorları arayıp asistanlarından,imkan bulduğumda birebir kendilerinden bilgiler aldım.Sosyal medya hesaplarından takip ettim.Mesajlaştım.Basite alınacak bir operasyon olmadığını gayet iyi biliyordum.Bu yuzden kendi şehrimde bir doktor secmek istedim.Oncelikle Esra Demir hanımla goruştum.Oncesi,sonrası resimler benim hoşuma gitmedi.Kendimde gormek istediğim bir teknik değildi.Ozellikle belirtiyorum BENİM HOŞUMA GİTMEDİ,KENDİMDE GORMEK İSTEMEDİĞİM SONRASI RESİMLER VARDI.Esra hanım cok samimi,icten ve ciddi bilgilendiren bir hekim ama nedense birşeyler icime sinmedi.En cokta aradiğimda o telefon bir turlu acılmıyor.Sonrasında donuş yapiliyor.Ama o an ciddi bir durum olsa ulaşamıyordum.Buradaki olumsuz bir kac yorum okuduğum bu yorumlar uzerine vazgectiğim Esra Cabuk hanıma gittim.Asistaniyla yaklaşık bir saate yakın konustuk.O gun direk muayene oldum Esra C. Hanım gercekten inanilmaz yoğun calışıyor instgramdanda takip ettiğim icin surekli ameliyat,doğum,muayenehane arasında koşturduğu icin Esra D. Hanımdaki gibi uzun uzadıya muayene olamadım.Baktı yorumunu yaptı odaya gectik bir tane oncesi sonrası gordum ve ameliyat gunumu aldim.Bendeki de deli cesareti oldu.Hic bir hekim ucretsiz muayene etmiyor.Bir o hekim,yok olmadı bir bu hekim derken ciddi bir ucret odeniyor.Fazla doktor gezicek durumumda yoktu acıkcası.Ameliyat gunu sabah erkenden gittim.Tahlilerim yapildi.Esra hanım geldi.Şunu asla es gecemem inanılmaz bir enerjisi var.Ve surekli gulumsuyor.Ama bu beni rahatlatmadı cok stresliydim.Simetrik olsun hocam,şoyle olsun hocam boyle olsun derken hadi iniyorum aşağıda goruşuruz dedi.Hemşireler cok iyiydi.Hastane değiştirmiş.Onceden Akayda yapıyormuş.Ameliyathaneye inince cok kotu oldum.Buz kestim.Vazgecme derecesine geldim.Ama ameliyathanedeki asistanlari,hemşireleri okadar iyiydiki anlatamam size.Adını bilmiyorum kirmizi gozluklu bayan saclarımı okşadı sakinleştirdi.Yani bir şekilde rahatladım.Bunlar benim icin onemli şeylerdi.Spinal anestezi yapıldı.Ve birazda uyku yapan birseyler cunku hic birsey hatirlamiyorum.Uyandiğimda odadaydim ustumu giydiriyorlardi.Bacaklarimdaki uyuşukluk gecince hafif sızlama yanma basladı.Esra hanım yanımdaydı ilaclarimi tarif etti.ilk kremlerimi kendisi hazirlayip surdu.Serum takıldı ağrı kesici iğnem yapıldı.Buz konuldu.Gece kalicaktim.Ama pandemi donemi hastane enfeksiyonu vs den korktuğumuz icin vazgectik.Akşama doğru eve geldim.Herkesin sureci farklı arkadaşlar.Uygulanan teknik farklı.Herkesin acı eşiği farklı.Ben sonrasında ne yapıcam,kafama koydum şikayetim cok eninde sonunda bu ameliyati olucam.Acısı cokmu,cokmu yanıyor cokmu şişiyor derkeeen ameliyatımın bile farkına varamadım.Cunku yapılan spinal anestezi sonrası boyun tutulmam,baş ağrım,kusmam,kulak uğultum başladı.kabus gibi anlatmamın imkanı yok.Allahım canımı alsada kurtulsam diye ortaliğı yıktım.Rabbimin affetsin.Ama bunu ceken varsa aranızda anlıyacaktır.Bos sıvısı sızıyormuş.Burada on gun oturamadım beş gun yuruyemedim yazılarını okuduğumu hatırlıyorum.Ameliyatimin ikinci gunu boynumu tuta tuta ağlıyarak acildeydim.Gayet yurudum oturdum.Pansumanımı annem yapıyor.Şişlik var illaki ama ne durumda bilmiyorum.Her tuvalet sonrasi batikonlu gazli bezle silerken hissediyorum.Haftaya kontrolum var.Ayağa kalkamıyorum.Anestezi uzmanı cok ilgilendi.Ama hic birşey gecirmiyor.Kafein işiyorum artık.Surekli kahve icmekten.Daha nekadar surecek nekadar cekicem bilmiyorum.Basite almayın.Her operasyonun riskleri,yan etkileri vardır.Ohh gule oynaya gittim,mendil sallayarak geldim diyenler cok.Eminim doğru olanlarida vardir.Siz yinede cok araştırın.Farklı şehirde olacaksanız kalabileceğiniz bir yer ayarlayın.Ameliyatla ilgili yazabileceğim pek birsey yok.Ameliyattan sonra sızlama yanma oluyor.Dayanabiliyorsunuz.Ağrı kesicilerle yanma sızlama kesilmiyor.Onu mutlaka bilin.Buz onemli.Şekline tekniğine bakmadım.Bir ay dolmadanda bakmayı duşunmuyorum.Annem her yer dikiş ve şiş.Baksan ne anliycaksin dedi.Esra hanımda bir aydan once bakmayın diyor hep.Zaten bakacak halimde yok boynum tutuk eğilemiyorum bile.Cok fena arkadaşlar oyle boyle bir ağrı değil.Allahtan dun aldiğim serumlar sonrası kusmam gecti.Kulaklarim duymuyordu o biraz duzeldi.Haftaya kontrolum var bakalım Esra hoca neler soyleyecek.Umarım orada durum iyidir.Burada reklam cok bunlara inanip malesef canı yananda cok.Ameliyatın kucuğu buyuğu yok arkadaşlar.Aradığınızda ulaşabileceğiniz hekim tercih edin.Ben ameliyat sonrası anestezi sorunu yaşadım.Her aradiğimda telefonum acıldı.Esra hanımla birebir goruşme imkanım olmasada (Ameliyatı,muayenesi olduğu icin cok normal) hep bir muhattabım oldu.Hastanenin anestezi uzmaniyla goruşturuldum.Acile başvurduğumda anestezi uzmanı,noroloji doktoru tarafından muayene edildim.İnanin bunlar cok onemli.Buradan şu sonucuda cıkartın bu bir ameliyat ve duzgun bir hastane onemli.Heryerde yapılacak bir işlem değil.Ben ayağa kalkamıyorum.Boyun baş ağrısından oluyorum ama cok şukur ki hem kadın doğum doktorum hem anestezimi yapan doktorla goruşme halindeyim.Sorunuz olursa cevaplarım.Ucret sormayın herkesin işlemi farklı oluyor.Dokunuz cok buyukse ameliyat sureniz uzayabiliyor.Kucuk bir doku cıkarılacaksa ona gore ayarlaniyor ve ucret değişebiliyor.Aradiğinizda size telefonda aşağı yukari birşey soyluyorlar zaten.Hangi hekimi ararsaniz arayın soyluyor.Ama muayenede net bir fiyat belirleniyor.