Her gelenin dile getirdiği aile gibi, abla/kardeş gibi kavramlarını ilk başta ‘ne kadar olabilir ki ’ diye duşunmuştum acıkcası. Fakat daireye girişteki ilk goruşmeden, muayene olup cıkışa kadar (bazen telefon goruşmeleri) herkesteki ilgi, yardımcı olma gayreti acıkca hissediliyor. Şanslı kişilerdenim ki genital estetik icin araştırmalarımda ilk Hera klinik karşıma cıktı ve yorumlara guvenerek hemen randevu icin aradım. Goruşmemizden 2 gun sonra kendi isteğimle kimseye haber vermeden ameliyatımı gercekleştirdik. Bunu belirtmemin nedeni; tek başıma girdim ve ameliyat sonrası sureci de rahatlıkla atlattım (o surecte tek yaşıyordum). Tabi ilk 3 gun biraz ağrılı/baskı varmış hissi ile gecti. 15 gun sonrasında tatile gittim ve guneşten koruyarak, ağır sporlar yapmadan fakat gunluk işlerimi de kolaylıkla yapabilerek gecirdim. Bu surecte doktorlarımızın talimatlarına ve bakımlara ozen gostermenin de buyuk onemi var. Ameliyattan en fazla 2 ay sonra tum spor aktivitelerini rahatlıkla yapıyor durumdaydım. Ameliyat olma isteğim gorsel olarak normalden daha buyuk gibi olmasından, dudakların sarkık bir goruntusunun olmasından ve idrarın normal akmamasından (farklı acılardan gelmesinden rahatsız olarak) dolayıydı.
Ameliyattan 3 ay sonra vajinismus tedavisi icin tekrar kliniğe geldim ve 4 seansla bu sıkıntıdan da kurtuldum. Bunun icin kendinize gercekten inanmalısınız ve doktor hanımın verdiği duzenli calışmaları yapmak yine onem taşıyor. Tedavinin devamında rahatlığınızın kalıcı olmasını sağlamak icin duzenli bir ilişkinin olması, oğrenilenleri pratikleştirip hayatın icine katabilmek daha buyuk artı. Fakat duzenli bir ilişkiniz olsun veya olmasın her şeyden once kendimi iyi hissetmek ve guvenimin yerine gelmesi icin istedim ve yaptım. 27 yaşımda gercekleştirdim bu işlemleri belki onceden bilseydim ve yapsaydım bedenimi ve kendimi tanımam acısından daha iyi ve her şey farklı olabilirdi. Fakat daha fazla gec kalmadığım icin mutluyum ve iyi ki Hera klinikle olmuş tum bu surecler. Bugun yine bir enfeksiyon durumumdan dolayı ilk aradığım yer Hera oldu ve ertesi gune hemen goruşme oluşturdular. Bir telefon uzağımda olduklarını bile bilmek iyi hissettiriyor. Biliyorum ki kadınsal bir sıkıntım olduğunda ilk arayacağım yer burası olacak. Ameliyat veya vajinismus tedavisini duşunmeyip sadece jinekolojik kontroller icin de buraya gelebilirsiniz. Umarım kafası karışmış ve karar verememiş olanlara kendimce fikir sunabilmişimdir.