Merhaba, ben henuz bu operasyonu olmuş biri olarak hemen yaşadıklarımı anlatmak istedim. Doktor hanimcigim da benden bir şeyler bekliyormuş, hayal kırıklığı olmasın madem dedim ve kk ya uye olup bir yerden başlamak istedim. Fazla ayrıntıya girmemeye calışacağım Muayene oncesi ve işlem esnasında adeta yılan gibi soktu. Bilgi vermedi. Soru sormama musaade etmedi. Islem yaparken uyuşmasını beklemedi. Uyuşmamış dedim. Aldırış etmedi. 3 kere aynı şeyi soyledim sonra kafamı kaldırıp baktigimda kafanı indir diye azarladi ve duymadiniz sandim o nedenle kafami kaldirdim dedim aciyo diyebilirsin dedi Sabir benim işim. 13 yıllık ogretmenim. Daha bir oğrencimi boyle azarlamadım. La havle cektim. Işlem bitti odasına gectim. Hala hıncını alamadi ayni seyleri tekrarliyo. 2. Ameliyatim dedim. Soru sormamız normal değil mi diye sordum. hasta bilgilendirme diye bir şey var sonucta. Yok kadına alttan aldıkca coştu. Ozur bile diledim. Bilgisiziz mazur gorun uzman sizsiniz diyorum. (Boyle durumlarda alttan alırım) hooop konuyu başka yerlere goturuyor. Takıldı kadın. Tabi ben artık yeter dedim. Egonuz tavan yapmış. Merhamet ve anlayış da bellki yok. Recetemi aldım ben odeme yaparken odasindan bağırdı. Hakaret edemezsin diyo bana. Egoyu hakaret saymış ) psikologa git falan dedi ) kendisine maruz kaldığım icin gideceğim sanırım. omrumde boyle bir insan gormedim. Hele ki boyle dr hic gormedim. Allah yardımcısı olsun.. ego kotu bir şey. ha sonra dedi ki hakkimi helal etmiyorum, arkamdam soyluyo. Parami almış, sinirlerimi germiş. Dur bakalım ben helal edecek miyim?? Hele sonucu goreyim, memnun kalmazsam ondan sonra başlar mucadelem. Fatura bile kesilmiyo buradan maliyeye duyurulur ) Ha bi de işlemi yaptıktan sonra Lazerle beyazlatma yapiyor musunuz diye sordum. Tek gulumsediği bolum o bolumdu. Benim işlem gormuş, kabak gibi şişmiş bolgeme tamam desem para icin lazer yapacak. Boyle bir mantik olabilir mi. Hayret yaa. Bi de beni ilk ameliyat eden dr u kucumsuyor. Adam asimetriyi duzeltti. 10 yıl onceydi zaten diyorum. Memnuniyetsizligim, adamdan şikayetim yok sonucta. Ameliyat esnasinda, recete yazarken de boyle ameliyat olmaz diye soylendi durdu. Başkalarını ezerek kendini yuceltmeye psikolojide ne deniyordu ) bilmem ama meslektaşini kucumsemesi de tuhaftı yani. Burada zaten anladım ne icin calıştığını. Insan sevgisi, insan sağlığı 2. planda bile değil. Sadece para, para. Para da benim icin onemli değildi. Bilgi verse, sorulari yanitlasa, kontrole gel haberleşelim deseydi bunu bekledim. Pazarlık bile yapmadım. Kredi cekmiştim oncesinde. Sonra ne dediyse odedim. Eksi sozlukte bile bu dr hakkında deneyim yaşayıp paylaşanlar var ama kızlar ben onlari gormezsen geldim. Sonuc onemli diye gittim. Guvenmek istedim kadın ben ilÂhım beni sorgulama dedi resmen yaa. Bakalim sonuc nasıl olacak şaka gibi insanmış ) guler mısın ağlar mısın durumu.
Dr. Ilhami Pektaş ne guzel soylemiş;
En iyi problem cozeni, en yuksek puanı alanı doktor yaptık, ama icinde insan sevgisi var mı diye hic bakmadık.
En iyi ezber yapanı hukukcu yaptık, ama kalbinde hak ve adalet ve merhamet duygusu var mı diye hic sormadık.
En iyi matematik bileni muhendis yaptık, ama icinde helal haram kaygısı ve kul hakkı korkusu var mı diye gormedik.
Allah iyilerle karşılaştırsın diyorum ve Allaha havale ediyorum.