Kızlar kayseride bu ameliyatı olup da foruma yazan pek arkadaş goremedim. İstanbul Ankara İzmir de fazlaca doktor seceneği var ve herkes acıkca dile getirirken kayseri de pek oyle olmuyor. Umarım utanan cekinen kimselere soramayıp buralardan araştıranlara yol gosterici olur.
Yaklaşık 2 ay once muayene olmaya gittim gittiğim yer guzellik merkezi doktorum Mehmet gokan Şahin ama ameliyatım bugunlere kaldı boşluk bir zaman yaratıp evde 1 hafta kadar yatmak istedim.
Yıllardır duşunup cesaret edemediğim bir operasyondur kendisi arkadasım cok uzattın artık diye randevumu aldı zorla goturdu muayene de gokan bey gercekten guven verdi bana hep dilinin ısırarak konuştu sorun yasamadım şimdiye kadar derken.
Muayeneden 2 ay kadar sonra ameliyat tarihi almak icin gittim gunumuz belirlendi hastane secimi yaptık gokan beyin asistanı hemşire hanım numarasını verdi istediğiniz zaman yazın yada arabilirsiniz diye. Ameliyattan 1 gun once kan tahlili yaptırdım bilgilerimi vermişler bn kan verdim sadece 2 saat sonra sonuc alıp anestezi doktoruna gosterdim ameliyat icin bir sakınca gormediğini soyledi ve bir forum doldurdu alerjiniz varsa daha once operasyon gecirdiyseniz yada duzenli kullandığınız ilac vb. Sonucları guzellik merkezine kendi doktoruma da goturdum odemeyi yaptım gitmişken bir seans lazere gittim zaten başlamak istiyordum ameliyettan snra da rahat etmek istedim acıkcası Dun yani ameliyat gunum 8 bucuk gibi hastaneye bıraktı nişanlım yatış yaptık odama gectim 10 dakika sonra arkadasım geldi nişanlım işe gitti. Kimseden habersiz yaptıranlar var ve nasıl oluyor onu bilmiyorum benm yanımda birinin olmasına gercekten ihtiyacım vardı. Arkadasmla kahkaha atarak oturduk eğlendik beni almalarını bekledik. Damar yolum acıldı sedye geldi bni artık ameliyata aldılar hic huzursuz olmadım heyecan var tabi ama yıllardır yaptırmak istediğim bişeye ulaşmanın mutluluğu vardı.
Ve narkoz verildi uyandım odamdayım. Ağrım yoktu bn yağ dolgusu da yaptırdım sadece o yağ aldıkları yerde bir acı hissettim. Ameliyat sırasında alerjik bir durum soz konusu olmuş vucudum kızarmış penesiline alerjim vardı ama diğerini bilmiyordum onlem aldık dediler. Dikişler de hafif cekme oldu acı oluyor illaki cok rahat oturup kalkamıyorsunuz. Arkadaşım 1 gibi gitmek zorunda kaldı bende idare edebilirim dedim zor olanı girip cıkarken biri olmasıydı yanımda.
Zaten narkozun etkisiyle gozumu acamıyordum. Bir sefer ayağa kalktım pijama altı giymek icin giydim yattım bir anda kan boşaldı pijama carşaf kalmadı. Kendi doktorumun asistanına yazdım onlar merkeze geri donduler cunku kanamanın normal oldugunu soyledi akşam gokan bey gelecek diye soyledi.
5te yemeğim geldi bu arada ameliyattan bir gun once gece 12 de kestim yeme icme ve sigara yasaktı. Ameliyat olduktan sonra akşam 5te yedim yemek corba ve sıvı tuketmedim 2 yudum su ictim 2 kasık pilav yiyebildim sadece cunku sargı ile bolge tamamen kapalı oldugu icin tuvaletim gelirse diye cok korktm.
6 gibi nişanlım geldi onla biskuvi falan yedik zaten yine uyudum ben. 7 gibi de doktorum geldi sargıyı actı yeniden pansuman yapıp kapattı. Benim korkum sargı bezini cıkarırken dikişler takılıp canım yanarsa diyeydi hic hissetmedim acıkcası.
_ sargı bezini rulo yapıp batikon doktu onunla tampon yaptı arasına koydu uzerine bir sargı bezi acıp kapattı ve boydan boya yapıştırdı evde de boyle yapmam gerektiğini soyledi.
Yağ dolgusu oldugu icin buz kalıbı onermedi yağları oldurur işlem boşa gider dedi zaten buna ihtiyacın olmayacak gayet iyi gorduğunduğunu soyledi
Antibiyotik vermedi bebantol batikon ve arveles yazdı receteme 3 gun su değdirmememi bebantolu sık sık surmemi soyledi tuvaletimi yapınca batikonla fıs fıs sıkıyorum iyice sonra merhem ve kapatıyorum 2. Kez pansuman değiştirdim 1ini gece diğerini sabah ama gece zor oldu bana cunku yarayı actım tuvalete girdim batikon sıktım uzerine birden tansiyonum duştu hastanede de hep duşuktu orda da bir kez oldu hemşire cağırmıştım. Gece de allahtan telefonla girdim tuvalete annemi aradım geldi tuzlu ayran icirdi ama cok duzelemedim kapattık hemen yattım kasıklarm da ağrı başladı ilac ictim uyumuşum gece kotu oldum sadece yani oda tansiyondan.
Habesiz gizli yapmanızı onermem acıkcası benim nişanlım annem ve arkadasım biliyor muhakkak yanınızda birinin haberi olmalı yara yeri konusunda sıkıntı yaşamadım oturmak kalkmak problem ama sancılı gecmiyor beni yoran tansiyonum oldu.
Şimdi 2. gunumdeyim cay ictim yumurta yedim oturdum biraz arkama yaslanmadan oturamıyorum ağırlığı popoya ve belime doğru veriyorum. Sandalyede mindere oturuyorum ama coğunluk yatıyorum.
Sormak istediğiniz birşey olursa yazın ozguveninizi kaybetmeyin gizli yapmayın umarım sonuc iyi olur şuan pek bişeye benzemiyor kuculmuş dudaklar hafif şişlikler var şeklini konuşmak icin cok erken.