Kızlar merhaba yaklaşık 2 aydır vajina daraltma ameliyatları hakkında araştırma yapıyorum. BEKARIM...BU KONUDA NEDEN YAPTIRIYORSUN NE GEREK VARCILAR VS LUTFEN OKUMADAN CIKSIN benim durumum yapısal ve zevk almak istememde yanlış hic birşey yok kaldı ki doğumlar vs sonrası mecburen duşunen yaptırmak zorunda olanlar da var. O yuzden AHLAK BEKCİLERİ AZ OTEDE OYNAYIN...Bilgilerimi ve aldığım fiyatları sizinle paylaşmak istiyorum bu sitede ve başka yerlerde boluk porcuk ve anlamsız bilgi coktu ben de derlemek toplamak amacıyla bu postu yazıyorum. Bu arada erkek arkadaşım daha onceden kadın doğum uzmanı olarak da calışmış şuan yeni doğan uzmanı olan bir doktor bu değerlendirmelerin bir kısmını beraber yaptık !!!

***Oncelik olarak ben lazerle daraltma taraftarı değilim. Hem verilen fiyatların yuksekliği hem de bir kac seans gerekse bile işe yaramama ve garanti vermeme olayları sebebiyle. Bazı kişilerde ciddi derecede erken genişlemeler gorulmuş ilk iki ilişkiden sonra eski haline dondu bir afta sonra acıldı vs denmiş. 5000-6000 civarı fiyat cekiyorlar son teknoloji de carda curtda diye =) Memnunum %70 in ustunde işe yaradı diyen henuz hic gormedim.

*** Bu işlem genel - lokal ( korku durumunuza talebinize gore ) anestezi altında ameliyathanelerde yapılıyor. İc kısımlarda vajinanın derinlik kısımlarında 3-4 cm iceri girilecek şekilde kasların kesilip daraltılarak yeniden dikilmesiyle yapılıyor. Makata doğru gidildiği icin asıl uzmanlık gerektiren kısım sanırım burası. Bazı kişilerde fazla alındığı duşunulerek ustune oturamama şikayetleri vs olmuş. Doktorunuz bu işlemi sıklıkla yapan biri olmalı zira goz kararı da olsa olcumle de yapsa onemli olan bu ameliyatta o oranı tutturmak yoksa her durumda kesip dikerek her yeri daraltabilir. Konforlu ve kaliteli olması icin bu kısım onemli !!!

*** İşlem icin maksimum verilen sure 1,5 saatti 3 saat kadar da dinlenme tavsiye ediyorlar sadece bu kadar genel olarak yuruyerek araba kullanarak vs evinize geri donebiliyorsunuz. Cok cok ağır vajinal yırtıkları olan ve daha once iki defa yanlış kesili ameliyat geciren bir hatun icin bile bir gecelik istirahat vermişler hastanede sadece. Yani nispeten acısı sancısı az kolay bir operasyon . Dikişler iki haftada kendiliğinden eriyecek.

*** Ameliyat sonrasında bol baticon bol hijyen ve ağır kaldırmama comelmeme dışında pek bir dikkat edilecek şey yok gibi. temiz tut ilk 6 hafta ilişkiye girme onun dışında sonrası da ameliyatın kendisi gibi sıkıntısı az bir surec.

*********GELELİM FİYATLARA*********

Turgay Karakaya : 2500 tl (BAKIRKOY)

Harun OZKAN: 5000 tl (KADIKOY)

Hera Klinik : (Suleyman ESERDAĞ gelip gidiyormuş istanbula ) 4500-5000 civarı dendi ama net değil (NİŞANTAŞI)

Yeşim YERCOK: 5000 tl (KALAMIŞ-KIZILTOPRAK)

Meltem Hastanesi: Minimum 2000 tl sonrası doktorla goruşulecek dendi. (GUNGOREN)

Tuğrul Abacıoğlu: 2000 tl ( Hastaları cok memnun .) (GAZİOSMANPAŞA)

Korkut ARSLAN-Burcu ARSLAN: 7000-8000 tl (ŞİŞLİ)

Pınar TOKATLIOĞLU: 2500 tl cok ilgili cepten uzun uzun konuştuk.(ATAŞEHİR)

Filip TAŞHAN: 4500-5000 tl (BEŞİKTAŞ)

Filiz CATAKLI: 2000-5000 tl arası ( KADIKOY ) Muayene olmaya gidicem bugun =)

Pelin İLBEYİ: 3500 tl (NİŞANTAŞI)

Sonuc olarak bugun Filiz CATAKLIya muayeneye gidicem. Pazartesi de Suleyman ESERDAĞ a on muayene olcam . Ama Suleyman Bey biraz pahalı gibi geldi bana bakalım ne diyecekler =)

EDİT 1 :
Filiz CATAKLI ile goruştum muayene etti ve 200 tl odedim ameliyat olursa ordan duşeriz dedi.Bundan hoşlanmadım... Sadece giriş kısmına yapalım dedi arkalarda gerek yokmuş ama ben pazartesi Suleyman Beyi de denemeyi duşunuyorum.

EDİT 2:
Tuğrul ABACIOĞLU muayene ucreti almadı ama ısrarla lazer tavsiye etti. Vajina beyazlatma icin de cok ısrar etti. Lazer icin 1500 tl dedi.

EDİT 3:
Son gelişme olarak yazayım lazer yaptırmya karar verdim. Muayene ucreti vs almadı. Cerrahiye gerek yokmuş. Pazartesi gunu olacak işlem sabah 10 gibi =) İzmir'de de kliniği var bence muhakkak gidin goruşun 2500 e anlaştım ben 2 ayrı seans yapacak 1 bucuk ay arayla en az 3 yıl genişleme olmaz sonrasına garanti veremem dedi. Cunku benim zaten pelvisim genişmiş o ne demekse yapı olarak genişmişim yani. Femilift yontemini kullanacak sanırım. Ben ikna oldum lazere. Soracağınız başka şey varsa yazın cevaplarım...

Sormak istediğiniz ne varsa sorun kızlar =)