YAZDIKLARIMIN HİCBİRİ TAVSİYE DEĞİLDİR. LUTFEN KENDİ DOKTORUNUZA DANIŞINIZ.
25 Nisanda labioplasti oldum. Ameliyatı olana kadar bu forumdan cook fazla şey okuduğum icin kendime demiştim eğer bu sureci atlatırsam ben de başkalarına yardımcı olmak icin mutlaka yazacağım bu foruma diye. Şimdi sozumu yerine getirme zamanım geldi.
25 nisan gunu labioplasti oldum. Doktor ismi vermeyeceğim, cunku başka biri memnun kalmazsa vebalini almak istemem. Hem de zaten siteye şehrimi anonimlik acısından farklı yazdım ama cok kucuk bir şehirde yaşıyorum. Yani doktor adı versem bile muhtemelen coğunuzuz alakasının olmadığı bir şehirde olduğu icin işinize yaramaz. İnternetten doktorların yorumlarına baktığımda şehrimdeki hicbir estetik doktorunda labioplasti yorumu goremedim. Ona rağmen gozumu kararttım, guvendiğim bir doktorla konuştum oldum ameliyatı. Brn bu ameliyatın estetik cerrah tarafından yapılmasının daha iyi olacağını duşunuyorum.
Aşağıda yazdığım gunluk aslında gercekten de bir gunluk. Hepsini o gun yaşadığımda telefonumun notlar bolğmune kaydetmiştim. Oncelikle bu ameliyatı olmak istiyorsanız tekrar duşunun lutfen. Eğer benim gibi gercekten gerekli değilse hic gerek yok kızlar. Benimki gercekten de cok gerekliydi. Benim sorunum goruntu değildi. Evet goruntusu de hoş değildi ancak ben sadece goruntu icin bunu olmanın gereksiz olduğunu duşunuyorum, sonucta kimse mukemmel değil. Oncelikle ozguven kazanmalıyız yoksa once bu estetiği oluruz eğer kendimize guvenimiz yoksa yine illaki kusur buluruz vucudumuzda. Neyse ben tamamen gunluk hayat konforu icin oldum. Acıkcası doktorum nasıl kesti neyi kesti neyi kesmedi bilmiyorum pek. Tek bildiğim labioplasti olduğum ve dış dudaklara da ic bacaklarımdan yağ enjeksiyonu olduğu.
SURECİM BURADA OKUDUKLARIMDAN COK FARKLI GECTİ. MESELA NEREDEYSE HİC BUZ KOYMADIM. İLK GUN KOYMUŞTUM BİR KERE SONRA UNUTTUM. 2.GUN DOKTORA SORDUĞUMDA KOYAYIM MI DİYE, ARTIK GEREK YOK DEMİŞTİ.
AYRICA TUVALET TEMİZLİĞİNDE DE DOKTORUM BATİKON DEMEDİ, NORMAL SUYLA DEDİ. BEN DE GUNLUK HAYATIMDA NASIK YAPIYORSAM OYLE YAPTIM.
DOKTORUM ANTİBİYOTİK DE VERMEDİ, CUNKU ANTİBİYOTİK ALIRSAM MANTAR OLURMUŞUM KAŞINIRMIŞIM.
SADECE PAMUKLU İC CAMAŞIRI GİYMEYE VE GAZLI BEZ KOYMAYA CALIŞTIM.
AYRICA DA ODEM OLMASIN DİYE DOKTORUM HEP TAYT GİYMEMİ ONERDİ.
Evet kaşıntılarımın aşırı olduğu donemler oldu, okurken siz de goreceksiniz ama hrpsi geciyor sakin olun. Ayrıca benim yazdığım hicbir şey tavsiye niteliğinde değildir, lutfen siz kendi doktorunuza danışınız. Ayrıca bu yazıyı bu kadar kotu yazdığım icin de ozur dilerim sizlerden ama yarın sınavım var ve aceleye geldi biraz. Tekrardan kusura bakmayın ozenemediğim icin. Ayrıca bu yazıdan sonra sanırım girmem bu siteye cunku bu konuyka alakalı her şeyi geride bırakmak istiyorum artık.
Size son kez soylemek istediğim şey şu ki. Bedeninizden utanmayın, bu ameliyatı olmaya karar verdiyseniz de sabredin lutfen. Ben hepiniz icin dua edeceğim hayırlı gecmesi icin.
Mesela genital bolgemde kararma da var cok. Ama duşunmuyorum operasyon olmayı bunun icin de. Kendimi boyle seviyorum. İlk baş cok uzuldum. Ben daha 20 yaşındayım, hic cocuk doğurmadım, hic ilişki yaşamadım neden benim genital bolgem boyle diye. Cok isyan ettim. Ama bunların hic alakası yok. Nasılsa herkesin kaiı, gozu, burnu farklı. Orası da farklı olacak tabii ki. Erkekler cok mu mukemmel sanki. O yuzden eğer sağlık sorunu yaşamıyorsanız bence olmayın bu ameliyatı. Neyse hepinize iyi şanslar kızlar.
1.gun
Bacaklarda inanılmaz morluk ve et kesmesi ağrısı.
İlk idrarda batma hissettim diğer idrarlarda olmadı bu sorun. Kan geldi.
1 kereceik buz koydum ama sonra unuttum. Ağrı kesici almadım.
2.gun
1.nin devamı
3.gun
Bacakta ağrılar dune gore azaldı. Şişlikler var hala tabii ki. Hastanedeyken altıma bir şey giymediğim icin fark etmemiştim ama ameliyatlı bolgenin bir tek noktası acıyor ve kanıyor. Şu an tayt giyiyorum altımda bez var.
Doktor sıkı durursa şişlik az olur ağrı da az olur dedi. Gunun ilerleyen saatlerinde bezi cıkardım. Pamuklu ic camaşırı+gazlı bez+tayt yaptım.
Alt ve ic kısımdaki dikişkerim acıldı, acı ve yanma var. Sinirlerim cok bozuldu.
4.gun
İdrar yaparken dikişi acılan yerler acıyor, yanıyor. Gerci normalde de oyleler de. Diğer dikişlerin acılmasından da cok korkuyorum. Acılan dikişler nasıl kac gunde iyileşecekler onu da bilmiyorum. Ya enfeksiyon kaparsam diye duşunuyorum. Surekli ağlayasım geliyor psikolojim mahvoldu.
5.gun
Kaşıntı, acı, sızı devam. Bugun ilk defa banyo yaptım sorun yaşamadım. Ama sanki dikiş ipleri dışarı sallanıyor gibi eskiden de oyle miydi bilmiyorum ama. Doktor kaşınan dikişin olduğu yere nemlendirici sur dedi. Şu an daha surmedim tekrar aşırı kaşınırsa o zaman deneyeceğim bakalım.
6.gun
Kaşıntı kaşıntı kaşıntı... Cok fena
7.gun
Dun gece yatarken dizlerimu kendime cok cekmiştim. İdrara cıktığımda cok fena yanma oldu. Baktım alttaki dikiş kocaman yarılmış cok korktum. Doktor dikişlere bakarken parmağımla gerdiğim icin dikişlerin acılma ihtimalinin arttığını, 5 gun hic bakmamamı ve 5 gunun sonunda fotoğraf atmamı istedi. Sanki dikişlerin acılması benim sucummuş gibi kotu hissediyorum.
10.gun
Uzun sure ayakta kalınca ağrım oluyor. Bir de baya kaşıntım var. Acılan dikişlerin durumunu bilmiyorum bakmam yasak olduğu icin. İnşallah iyileşiyorlardır.
12.gun
Dikişlerim erimeye başlamış. Doktoruma o acılan dikişlerin fotoğrafını attım. Hala tam kapanmamış ama 5 gun oncesinden daha iyi.
15.gun
Bugune kadar gayet iyiydim. Ancak bugun evden ilk defa bu kadar uzaklaşıp kutuphaneye geldim. 6000 adım atmışım. Ama yururken canım acıyor ve yanıyor. Sanki yeni bir dikiş acılmış gibi hissediyorum. umarım cabucak gecer
24.gun
Şu an bir sıkıntım yok. Bacaklarımdaki dikişler de duştu.
50.gun
Yağ enjeksitonu icin yağ alınan yerlerde morarma ve sanki cilt altında bir şey varmış gibiydi. Doktorum hipertrofik skar iyileşmesi olmuş dedi. Dun steroid enjekte edildi o skar olan yere. Şu an her şeyden cok memnunum. Sadece dış dudaklara yapılan enjeksiyonlarda sağdaki dudkata oşan yağ daha fazla eridiği icin sağ dış dudak diğerine gore daha kucuk. Doktor daha sonra ona tekrar yaparız dedi ama ben rahatsız değilim acıkcası.
İc tarafı cok incelemedim acıkcası ama dışarı sarkan vs hicbir şey yok. Normalde cok akıntısı olan bir insandım, akıntılarım azaldı. O bolge cok terlerdi, ic camaşırım hep nemli olurdu bu sorunum da gecti.
Sadece birkac gundur idrar yaparken sağ bacağa kayma oluyor. Benim pozisypnumdan mı yoksa iceride bir şeyler yolunda değil mi bilmiyorum ama bakacağız artık.
Labİoplastİ surecİm (reklamsiz)
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Labİoplastİ surecİm (reklamsiz)