Cook uzun bir suredir duşunduğum labioplasti ameliyatını sonunda oldum. Uzun araştırmalarım sonucu doktoruma karar verdim ve ameliyat oncesi de bu forumdan cok yardım aldığım icin ben de butuun sureci yazmak sizinle paylaşmak istiyorum. Foruma uye olmamın tek amacı tecrubelerini anlatan insanlardan aldığım yardımın karşılığını vermek, bi nebze olsun kafanızda fikir oluşmasını sağlamak aslında.
Şimdi efenim ben iğneden, kan aldırmaktan, serumdan bile korkan been bu ameliyatı kafaya koymuştum. Ameliyat bence doktorunuz doğru kişiyse o kadar da korkunc değilmiş (forumda okuduğum bazı şeyler beni cok cok korkutmuştu...) Ben Ozgur Kartal'ı sectim cunku hem cok fazla hasta yorumu okudum, hem fotoğrafları gordum hem de neredeyse her gun bu operasyonu gercekleştiren bir doktor olsun istedim. Şimdi surecimi anlatacak olursam;
Ben evli 28 yaşında bir kadınım, Ankara'da yaşıyorum. Aslında taa liseden beri rahatsızlık duyduğum uzun, koyu gorunumlu ve asimetrik ic dudaklarımın guzel bir gorunume kavuşması icin sonunda adım atabildim. İlk olarak Ozgur Bey ve asistanı Ezgi Hanım'la irtibata gectim. Fiyat alabilmek adına kendi fotoğraflarımı gonderdim ve ameliyatın buyuk olasılıkla tip3 olacağını ama muayene olmam gerektiğini soyledi doktorum. Beni surec hakkında bilgilendirdiler ve Ozgur Bey cook fazla ameliyat fotoğrafı Oncesi/sonrası fotoğrafları paylaştı. Zaten kafaya koymuştum. Fiyat pahalı gelse de bence doğru doktora değerdi. Randevumu aldım ve cuma gunu eşimle birlikte İstanbul'a gittim, o gun oğleden sonra 2 gibi ameliyat olup bir gun hastanede kalacaktık ctesi sabahı ise evimize donecektik. Ameliyattan onceki gece uyuyamadım cok korkuyordum ucağa bindikten sonra bile ben kafayı mı yedim nasıl cesaret ediyorum diye kendi kendime inanamıyordum. Neyse Ozgur Bey ile sabah 10'da goruştum. Once 1 saat boyunca kadın genital anatomisini, kendisinin nasıl işlem yaptığını anlattı ve yuzlerce fotoğraf gosterdi. İstersem (korkarsam) ameliyatı erteleyebileceğimi sorun olmadığını da soyledi. Her şeyiyle cok guven verdi bana ya. Bir daha bu cesareti toplayamayacağımı da bildiğimden ameliyata girmek istediğimi belirttim. 1 saatlik goruşme sonunda muayene etti, cizim yaptı ve kesilecek birleştirilecek parcaları bana birebir gosterdi.
Eşimle birlikte Ozel Afiyet Hastanesi'ne gectim, ameliyatım burada olacaktı. Ameliyat bir yana, damar yolu acılmasından bile dehşet korkuyordum. Eşim dışarıda kaldı ve tek başıma ameliyathaneye alındım. Damar yolu acılırken ağlayacak gibi oldum ama aslında pek de acıtmadı hemşire sağolsun Neyse bana narkozu ne zaman verdiler hatırlamıyorum bile ben kendimden gecmişim. Bi uyandım Ozgur Bey ve hemşireler karşımda "ameliyatın bittiii" diye gulerek benimle konuşuyorlar. Nolduğunu anlayamadığım bir anda 2 tane ağrı kesici iğne yapıldı popodan ben ağlamaya başladım tabi. Neye ağladığımı bile tam bilmiyordum iğnelere mi yoksa nerdeyim ben noluyo kafasına mı... Neyse odama aldılar eşim beni bekliyordu. Biraz uşudum uzerime ısıtılmış birkac battaniye orttuler sonrasında bebek gibiydim. Ağrı kesicilerim serumlarım verildi zaten yorgundum ve uyudum.
Ağrılara gelince... Acıkcası benim ağrım olmadı hafif sızlamalar oldu ama neredeyse hic bir şey hissetmedim diyebilirim. Ozgur Bey'in hastalarına inanamıyordum nasıl ağrı sızı olmaz diyordum, olmuyormuş denendi onaylandı

Şimdi 2. haftam bitti. Korktuğum icin hic bakamamıştım oraya. Doktorum ameliyat sonrası fotoğrafını gostermişti ve cok guzel gorunuyordu ama sonrasını bilmiyordum. Daha yeni ayna karşısına oturdum ve baktım. Sonuc cook guzel. Aşırı memnunum ve keşke keşke daha once yaptırsaymışım dedim. Dikişlerim ara ara peceteye gelmeye başladı, kapanmış zaten tamamen

Diğer konulara gelecek olursak, eşimle 2. aydan sonra beraber olmayı duşunuyorum. Henuz psikolojik olarak da hazır değilim tabii

Kaşıntı: Ameliyat sonrası korktuğum şeylerden biri de kaşıntıydı. İlk haftadan sonra hafif hafif kaşınmaya başlasa da dayanılamayacak gibi değildi, travazol surdum bir iki kere, gecti hemen. Bir de dikişlerin kaynıyor olduğunu, iyileşiyor olduğunu hissetmek cok guzel. Bence bu kaşıntının şiddeti kişiden kişiye değişiyordur tabi.
Regl: Şansıma ilac kullanmama rağmen ameliyatın ilk haftası regl oldum ben. Başta cok korkmama rağmen (ya evet arkadaşlar ben aşırı canı tatlı, korkak biriyim) hic sorun yaşamadım. Korkmayın ince pamuklu pedlerle oldukca rahat geciyor.
2 numaralı tuvalet: Kabız olmaktan cok korktuğum icin sıvı ve sebze ağırlıklı beslendim ilk birkac gun. 3. gun tuvalete cıkabildim ve hiiic korkacak bir şey yokmuş eskiden nasılsa oyleydi. Gerilmeyin.
Dikişler: Ankara'da yaşadığım icin aldırmaya gitmedim, gitmeyeceğim. Zaten eriyormuş kendileri. Duşmeye başladı bile.
Fiyat: 11.000 ile 21.000 arasında değişiklik gosteriyor. Tamamen sizin genital yapınıza bağlı. Ben 23.000'e oldum. Az değil ama kesinlikle değdi. Ozguvenim aşırı arttı, artık aydınlık ortamda sevişebileceğim ve kendimden kadınlığımdan utanmayacağım...
Ameliyat: Hem uzun ve koyu gorunumlu ic dudaklar kucultuldu (sadece pembe alanlar kaldı) hem de klitorisin ustundeki buruşuk sunnet derisine mudahale oldu. Şimdi yeni doğmuş bebek gibi.
Ameliyat suresi: 2.30-3 saat surdu sanırım. Ozgur Bey tek tek ince ince dokuyor resmen. Orası oyle yarım saatte 1 saatte hallolacak bir şey değil. Kesim tekniği ve dikiş tekniği farklı doktorumun, cok ozenli cok guzel.
Odem-Morluk: İlk 1 hafta hafif odem oldu doğal olarak ama buz uygulamasıyla cok rahat ettim. Bende 2 minik noktada morluk oldu onlar da gecti şimdi.
Duş: Aslında doktorum 2. gun duş alabilirsin demişti ama benim popom yemediği icin 1 hafta pis gezdim hahah. Neyse duş alınca oyle bir rahatlıyosun ki harika bişey.
Yuruyuş: İlk 2 gun ben fazla temkinli olduğum icin paytak paytak yurudum ya da cok yavaş ama 3. gun eskisi gibi yurumeye başladım

İlgi-alaka: Oldukca iyiydi, asistanından hastanedeki hemşirelere kadar, Ozgur Bey ile birlikte herkes cok yardımcı oldu. Ozgur Bey'e hala fotoğraf atıyorum konuşuyorum

Onemli oneriler:
1. Ameliyat oncesi bence kesinlikle ağda yaptırın cunku birkac hafta zaten oraya bakamıyorsunuz ya da dokunmaya bile korkuyorsunuz bu nedenle herhangi bir epilasyon ya da tıraş yapma şansınız pek olmuyor o da rahatsız ediyor tabi. Yaptırın ağdayı misss.
2. İlk hafta sıkı ic camaşırı, bol kıyafetler. Lazer kesim sıkı ic camaşırları ile hem rahat ediyorsunuz hem de fazla odem oluşmasının onune geciyorsunuz. Doktor tavsiyesiydi.
3. Bol su tuketimi.
4. İlk zamanlar cişinizin poponuza ya da bacaklarınıza gelmesi cok normal odemden oluyormuş, sakin olun duzelecek.
5. Hafif morluklar oluyor ama zamanla geciyor stres yapmayın.
6. İlaclarınızı duzenli kullanın ve sabırlı olun.
7. Ameliyat sonrası araba ya da ucakla seyahat edecekseniz ince yumuşak bir yastık poponuzun altında cok rahat ettirir

8. Bu onemli bir ameliyat, revizyon aşırı yıpratır, bir kez yaptırın duzgun birine yaptırın.
Bir de ameliyat oncesi sonrası fotoğraflarımı paylaşması icin doktoruma izin verdim. Kağıt imzaladım. Cunku gorduğum fotoğraflar bana cok yardımcı olmuştu ben neden başkalarına yardımcı olmayım ki dedim.
Son olarak, umarım anlattıklarım, tecrubelerim size de yardım eder, kafanızda surece dair bir fikir oluşturur. Ozgur Kartal'ı secmeseniz bile lutfen ve lutfen cok iyi araştırın doktorunuzu. Cok fazla ameliyat videosu, fotografı gostermesini isteyin. Kullandığı ipliğe kadar araştırın. Onceki hastalarına bakın. Benim bu mukemmel mutlu surecim umarım size de nasip olur. Kendinizi yorgan gibi kesip diktirmeyin.
Cok sevgiler !! Mutlu mesut ameliyat surecleri diliyorum hepinize!
2 Ay Sonra Edit: Ameliyat Sonrası Cinsellik
Eşimle ilk kez beraber olduk ve eskisinden cok daha buyuk bir haz yaşadım kelimelerle anlatmam mumkun değil