Merhaba bugun ameliyatımın 5.gunu hem kendi deneyimimi paylaşmak hem de olanlardan fikir almak icin acıyorum bu konuyu. Oncelikle doktor adı vs soracak olanlara ben istanbulda yaşıyorum normalde ama ailem başka şehirde ve istanbul ankara izmir vsde değiller o yuzden cok da işinize yarayacağını sanmıyorum. Zaten doktoru secerken ozellikle o olsun diye secmedim, olduğum şehirde bunu yapan doktorları araştırıp kadın doğumcuları eledim geriye de 1-2 tane plastik cerrah kaldı, gozume uygun geleni birkac hasta yorumunu okuyup sectim. Forumda genel olarak ameliyatı kadın doğumcu yapmalı gibi bir algı var ama tıp fakultesi 5.sınıf oğrencisiyim ve bu ameliyat kadın doğumun alanı değil. Normal eğitimlerinde bu ameliyat yok ekstar sertifika almaları gerekiyor. Labioplastı asıl plastik cerrahinin işi ve onlar da en az kadın doğumcular kadar zevk sinir noktalarını vs biliyorlar direkt şurayı kes bic gibi bi eğitimleri yok onu soyliyim
Her neyse ben genel anestezi ile oldum ameliyatı. 1 saat falan surdu. Klitorise mudahele edilmedi zaten gerek de yoktu. Labiumlarımdan biri aşırı buyuk diğeri de bi tık buyuktu. Şu anda aşırı buyuk olanda cok hafif bir odem var ama yurumemi oturmamı falan engellemiyor diğeri normal. Ameliyattan sonra ağrım olmadı hic ağrı kesici kullanmadım. Doktorun verdiği antibiyotikleri ve kremleri kullanıyorum. Şaşırdığım bi konu yurumemde hic sıkıntı olmadı bacağımı ayırmak zorunda falan kalmadım. Oturup kalkarken dikkat ediyorum ama aslında onda da bir sorun yok. Bana uygulanan teknik vplasti tekniğiydi ki zaten plastik cerrahlar genelde bunu uyguluyor. Genel olarak şu anda memnunum. Ekstra bir soru varsa cevaplayabilirim. Bu arada olanlar varsa bu tek dudaktaki hafif odem ne zaman iner yaklaşık dikişler ne zaman duşer vs bilgi verebilir