Merhabalar. 22 yaşındayım ve uzun zamandır labiumlarımın farklı olduğunun farkındaydım. Her zaman hayalim estetik olup mukemmel goruntuye ulaşmaktı. Ama işler istediğim gibi gitmedi.
Bugun ameliyatımın uzerinden 6 gun gecti ve ben 5 gunde 5 kilo verdim.
1 ağustosta hastaneye yatışım yapıldı ve ameliyatı oldum. Spinal anestezi uygulandı ama bu konuda biri beni uyarsaydı kesinlikle genel anestezi isterdim. Cunku inanılmaz bir baş boyun ağrısı cektim. Beyin omurilik sıvısı kacağı oluştuğu icin problemli oldu surec. Ameliyat sonunda da sonda takılmadı, ameliyattan 2 saat sonra karnım şişti, bobreklerim inanılmaz ağrıdı. İdrar cıkaramadım anestezi etkisi nedeniyle. Hayatımda cektiğim en kotu ağrılardan biriydi.
Hastanede surekli antibiyotik ağrı kesici vs verildiği icin pek bir şeyin farkına varmadım ancak genital bolge odemli olduğu icin cok korkunc duruyordu. Acıkcası genital bolge hakkında şu an icin pek yorum yapamayacağım, orayla ilgili pek bir sorun yaşamadım ben. Ki zaten şu an iyileşme surecinde. İyileştikce buraya guncelleme yapacağım.
2. Gun hastaneden cıktık ve o gun inatcı kusmalarım ve baş ağrılarım başladı. Midemde suyu bile tutamaz oldum. Antibiyotikleri icemedim. Ağrı kesicileri kusuyordum. Ayakta duramıyordum ve her yerde kustum. Tamamen rezillikti. Zaten acil serviste verilen hicbir ağrı kesici de baş ağrımı gecirmedi. Gecede 3 acil servis gezdik erkek arkadaşımla. En son ozel hastaneye goturmuş bilincim kapanmaya başladı diye. Doktor bana metpamid yaparken bile kustum. Ki bu ilac kusma onleyen bir ilactır. Beynimin tum biyokimyası bozuldu yani.
3. Gun ailemin yanına getirdi erkek arkadaşım beni. Kızkardeşim yuzumu gorur gormez korkmuş. Eve girer girmez kusmaya başladım gene. Acil serviste doktor muayene etmeye calışırken gene kustum. Hicbir tedaviye yanıt vermedim.
Besinsiz kaldığım icin yara yeri de asla iyileşmeye başlayamadı tabi doğal olarak.
4. Gun zar zor bir şeyler yesem bile hep yarısını kustum. Diğer yarısını midemde tutayım diye cabaladım. Baş ağrım asla azalmadı. Hep yatmam gerekti, ayağa kalkar kalkmaz baş donmesi oluyordu cunku. Gozlerimi acamıyordum bile. Kızkardeşim meyvesuyu icirerek hayatta tuttu desem abartmış olmam.
5. Gun sabah iyi gibi uyandım ama baş ağrım gene başladı sonra. İlk gunlere nazaran cok daha iyiydim ama sağlıklı olmayı tercih ederim. Yemek ilk kez yiyebildim. Yarısını kustum belki ama midem yemek gordu gunler sonra.
Genital bolge ise odemini attı. Klitorisin cevresinden biraz kesilmişti benim ve uste doğru dikmiş doktor. İp bildiğin gozukuyor oylece cok garip. İc dudakları malesef sıfırlamadı doktorum. Dikişler var ve testere dişi gibi bir şekilde şu an. Uclar olu doku gibi geliyor. Tabi şu an onceliğim sadece sağlığıma kavuşmak olduğu icin asla bunları umursamıyorum.
Size tavsiyem eğer bu ameliyata gercekten ihtiyacınız varsa olun. Estetik kaygılar icin bu acılara değmez. Ve illaki olacaksanız sakın ama sakın spinal anesteziyi kabul etmeyin. 45 kiloydum 40 a duştum. Yakında gorunmez olacağım minicik kaldım. O baş ağrıları insana keşke oleydim de bu ağrıyı cekmeyeydim dedirtiyor. Baş ağrısı gercekten cok ciddi bir problem.
Genital bolgemde biraz hassasiyet var ama benim ağrı eşiğim o baş ağrılarıyla yukselmiş olabilir. Bir başkası yara yerinin ağısını şiddetli bulabilir ama benim icin cok basit bir ağrı şu an.
Şu an şukurler olsun baş ağrım cok hafifledi. Ve elime telefonu alıp bir şeyler yazmaya başladım. Gun gun her şeyi aktaracağım. Eğer artık bulantı kusmalarım olmazsa yara yerini anlatırım.
Kimse anestezi komplikasyonlarından bahsetmemiş ama birilerinin başına bu tarz şeyler de geliyor, sizlere fikir olsun.
Labioplasti surecim
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Labioplasti surecim