"teseli değil, ama birilerine umut olur inşallah.

Herkes gibi Cocuk sahibi olmaya karar verince, doktora gittik, bende bir sorun gorulmemiștı, Eşimden spermiogram testi istendi. Eşim calıştığı icin, sonucu ben almıştım ve direk kadın doğum doktoruna gosterdim. Altını 3 kere cizerek bana kocaman bir sıfır gosterdi.
Azo Sperm ile tanışmıştık boylece. Bu durumda doğal yolla asla olamayacağını ,ayrıca tup bebek tedavisi sırasında eşim ameliyata girip sperm bulunmasa, evlat edinmeyi duşunmemizi soylemiști..
Dunyanın sonu değil elbet ama beklenmedik bir şey sonucta.
Hıckıra hıckıra kendimi eve nasıl atığımı ,bir Allah bir ben bilirim..

Eşimle hemen iyi bir hastane ve doktor aramaya başladık. (Bu arada komşuma durumu anlatim, bana bahce den taze cilek getirdi ,yaklaşık 2hafta boyunca eşim hergun bir kase yedi).

¬Mayıs 2014 Ankara HRS hastanesinde ilk tedavim başlamıştı. Doktorum Tarık Aksu. 17yumurtam oluştu herşey sorunsuz gitti ve buyuk gun geldi. Benim, Yumurta toplama ve eşimde mikro tese olacaktı...ikimiz de ameliyata girdik.Ben uyanınca eşim yanıbaşımdaydı ve tabiki ilk sorduğum şey “bulundu mu?” eşim ameliyata girmediğini ve beni aldıktan sonra Eşimden sperm orneği istediklerini anlattı ve Rabbime şukur bir kac canlı sperm de olsa, cıkış olduğunu soyledi.
10yumurtam dollendi 2 Embriyo 5.gun 1.kalite transferi yapılmıştı.
İlk tup bebek tedavim transferin 10.gun kanamayla bitti.. Negatif .Beta HCG 0.01

Biraz toparlandıktan sonra eşimle Bitkisel Kurler vs icin araştırmaya kalktık, madem Azo Spermden kurtulduk ozaman daha da fazlası olabilir dedik. Aklınıza gelen ne varsa yedi icti Eşim. Keciboynuzu kuru. Cakşir suyu .Havuc suyu. L-arginin. Bal polen karışımı. Ibrahim Saracoğlu`dan macunlar. Evicap. Proxeed Plus. Propolis. Arginmax. Muhteşem 3lu .Trental. Haşlanmış nohut yedi yani aklınıza ne gelirse denemediğimiz yok gibi. Bunlar aklıma gelen sadece, 1 bucuk senemizi bunlara verdik ,duzenli ve “bir arada olmayacak” şekilde hepsini denedik en yuksek sonuc 4Mil. İleri hiz %10 olmuştu ama surekli duşuş de vardı aynı zamanda.

¬2015 şubat ayında Kaan Aydos da tedavi olmayı sectik. Butun tahliler ve muayene sonucunda Sperm DNA hasarı tespit edildi doktor bu hasar oldukca, ilerleme olamayacağını soyledi.
Yine zorlu ve sabır gereken bir surec başlamıştı .. %21sperm dna hasar ile başladık ve normal değer yalnış değilsem %15 altında olmalı.
%21 %28 %24 %34 %48 . ..
Evet keşke ilk sonucla kalsaydik ama olmadı %48 Sperm DNA hasarı ile Kaan Aydos macerasını da kapatik. Bu kadar iğne, ilac, tahlil ..
Yorucu ve buyuk sabır isteyen koca bir sene daha gecti verdiğimiz paralar bir araya gelse bir tup bebek tedavisi cıkardı diye kendimizi yedik bitirdik..

¬4.Senemize girmiştik artık ,sadece tup bebek tedavisine yonlenelim dedik ve Başkent universitesi hastanesinde Goğuşen Onalan da ilk goruşme gittik. İlk muayenemde buyuk şok yaşadığımı sandım ki beterin beteri varmış!! Bunu aynı gun oğrenmek kadar yorucu birşey yoktu..
Rahmimde polip vardı ve alınmadan yapılan tup bebek tedavisi başarısız olma ihtimali cok buyuk dedi. Tamam aldiralim dedik ve birdahaki adetime randevu aldık.
Ve beterin beteri var demiştim ya eşim de Varioksel cıktı ..Bu kadar doktora gorundu eşim, her sperm tahlilinde muayene oldu hic biri gormedi mi lanet olası damarı..
Evet bende polip haberi, Eşimde Varioksel haberi, kocaman bir umutsuzluk yaratmıştı..

¬2016 Mart. Adetimin 5.gunu polip aldırmak icin Ofis oldum. Herşey sorunsuz gitti şukur. Bidahaki adetimle tup bebek tedavisine başlayacaktık artık.

¬2016 Nisan da ikinci tup bebek tedavimiz başlayacaktı herşey yolunda gideceğini sandik ilk tedavimiz gibi.. Ama olmadı. Eşim rahatsızlandı ve bobrek taşı ameliyatı oldu. Benim adetim gelmez oldu .. Adet Sokturucuye başladım bir yandan ,eşim ameliaytan cıktı ve malesef uzak durmaya calıştığımız antibiyotik ilaclardan avuc avuc almak zorunda kaldı eşim.

¬2016Nisan sonu tedaviye başladık.
10yumurtam oluştu 6`si dollendi 2Embriyo 3.gun transferi yapıldı 29.Nisanda 1.kalite yine. Bu arada eşimin verdiği sperm orneğinde 800bin sperm cıktı!!

Malesef ilk tedavi gibi sorunsuz gecmedi bekleyiş.
Transferden 2gun sonra baygınlık gecirdim. Tabi yıkıldım, bitti dedim ..
Transferin 4.gunu nefes darlığı cekerek uyandığımda hemen doktoruma haber ettim ve acile gitmemi istedi.
Sonuc: Gebelik hormonlarim sıvı uretilmesi sonucu nefes almada zorlanma. (OHSS) Ankara Başkent universitesi hastanesine sevk edildim.
Rontgen tahlil vs derken 2gun hastanede kaldim .Tabi gebelik artık aklımın ucundan gecmiyordu..
Transferin 6.gunu eve geldik tabi ilacların hepsini kestim sadece dostinex kullanıyordum.

Trasferden 10gun sonra 9 Mayıs hastane sonuc sorduğu icin Beta HCG yaptırdım 0.01 cıktı. Negatif.
Tevekkul duştu bize .Ben adet olmadım hic takmadım da cunku serum ilac vs derken dengem bozuldu diye kendime zaman tanımaya karar verdim. Eşimle bir tatil yaptik, termal havuza gittik.
Transferden tam 21 gun sonra yani 20 Mayıs da ruyamda gebelik testi yaptığımı gordum. Uyandığımda kesinlikle test alıp tek cizgiyi gormem gerektiğini duşundum, gorsem rahatlarım dedim, belki adet gorurum, test alıp yaptım tabi hic umut bağlamamıştim. O yuzden testi yapıp iki dk bulaşık yikadim.
Işte o an.
Allahım o iki cizgiyi gormek icin herşeyini vermeye hazır olan butun kardeşlerime nasip etsin inşallah.

Hemen acilde Beta HCG yaptirdik 306.3 .. Bu ne şimdi ben hamama gittim ,dakikalarca sıcak suda yuzdum ,perde astım ,koltuk cektim ve adet goreyim diye pekmez ve zeytin yağ ictim..
Yeterki ol desin. Rabbim buyuk o herşeye kadir.. Cok şukur bin şukur o anı yaşamak herşeye değer mutlu sonla bitmemiş olsa da..

Normal bir gebelik değildi cunku gebelik kesesi bebeğin haftasına gore dar kalmıştı. Boyle bir durum nadir olduğu icin internete dolaşmadığım sayfa kalmamıştı hep bebek geriden geliyor diye konular. Ama benim tam tersi bir durumdu kese gelişmediği icin Bebeğimin pitpit atan kalbi duracakti ve gerisi kurtaj..
12.haftaya kadar ,haftada iki kere doktora gidiyordum ve pruloton igne vuruyordum kalcadan, tabi herzaman kurtaja girecek hazır halde olarak gidiyordum doktora..
14.haftamda da İlk defa doktor 'dan cıkıp eşimle mutluluk goz yaşı doktuk evet artık kese bebeğin haftasına gore uyumluydu Allahım sen kerimsin. Sadece dua ettim kızlar nasibi varsa onu bana bırak Ya Rabbi dedim..
16. Haftada kızımız olacağını oğrendik artık buyuk korkular endişeler kalktı artık bebek icin alışverişe başlayabilirim dedim. Bidahaki randevu 20.haftaya alınmıştı.
18.haftamda İlk kez bebeğim canım kızım, meleğim onu hissetim ben buradayım “Anne” dedi.. Yani ben oyle sandım.. Meğerse benden vedalaştı yavrum benim..“hoşcakal Annemmm”

¬ ..06.09.2016
21 haftalık hamileydim artık, bebeğim 5aylik olmuştu onu kucağıma almama 20hafta kalmıştı .. yarısı bitmişti ah yavrum benim ,sana oda yapacaktık , Ocak 2017 ortası doğacaktın, kış bebeği olacaktin ,sana yelekler orecektim, sen babanın prensesi olacaktin ,evimizin neşesi olacaktin.. Ama olmadı .. Doktorum ".. bir sorun var kalp atışını alamıyorum.." dediğinde bunlar gecmişti aklımdan..
“Hayııırr...!” diye haykırışlarım hala kulağımda. “Beni uyutun onu gormek istemiyorum” diye yalvardım doktoruma. Bebeğim vefat etmişti ve rahmime yapışmaya başlamıştı artık ,ayrıca ilerlemiş gebelik lerde normal doğum yapılır diye anlatı ,bir sorun olursa sadece acil sezaryan olur dedi doktor.
Aynı gun yatış yapıldı ,bebek beni zehirlemeye başlamıştı.
Saat 10da suni sancı verildi ve buyuk bekleyiş başladı.
Akşam saat 18 gibi sancılarım sık sık gelmeye başladı ve doğumhaneye alındım. Bir yandan hemşire ve ebeye yalvarıyorum bebeği bana gostermeyin diye. Bi yandan da ne olup bittğini anlamaya calışıyorum. Bebeğim kesesiyle geldi ve doğum anında suyum geldi.
O an bebeğim benden koptu...
“Bitti hadi beni uyutun ben uyumak istiyorum” diye soylenmeye başladım. Bir an once kendi yatağıma gecip acımı yaşamak hayaliyle kendimi avutum. Bu arada beklerken gelip doğum yapan anneler ve yeni doğmuş bebekleri onumden tek tek geciyordu!!.. Allahım boyle bir acıyı kimseye yaşatma. Herkes bana “yine olur” diye teselli vermesi Beni kat kat dahada kahretti..
2 Saat daha muşade altında kaldıktan sonra eve geldim saat 21 olmuştu 06eylul 2016 boylece bitmişti benim icin.

Doğum yaptım ama bebeğim yok .. Sutum oluk oluk geldi 2hafta boyunca ama kollarım boş kalmıştı..

37gun lohusa kaldim evet ara sıra ağlama krizine giriyordum ama Allaha şukur dinimiz okadar geniş ki her konuda sabır ve tevekkul etmeyi oğretiyor.
Bebeğimin patoloji sonucu gelmişti ve kemik yapısında bozukluk tespit edildi.. Cok acı gercekten ama o kağıtta boyu ,parmakların uzunluğu, kilosu vs vs yazması bana dahada acı geldi herseyi oluşmuştu, ah annemmm sefaatcı mı olacaksın bana♡

¬2017 Mart 3.tedavim Diyarbakir Bahceci Zekki Akkum da başladık. 6 yumurta 3 embriyo 3.gun donduruldu.
¬2017 Nisan. 2 tane 3.gun dondurulmuş embriyo transferi yapıldı. (Geriye kalan tek Embriyo 5.gun donduruldu, ilk defa kalan 1tane de olsa Embriyo olmuştu ve Tabiki onu dondurulmuş olarak bekletmeye karar verdik).
9.gunum silik cizgi gordum♡ ALLAHA BIN ŞUKUR ve kızlar transferin 3.gununden beri hastaydım bildiğiniz grip ile yatiyordum.KUN FE YEKUN.♡ Tekrar hamileydim. Evet bir kaybım oldu ve vesvese etmekten kendimi alamadım Malesef. Surekli elim yureğimdeydi..

¬26.10.2017... Oğlum 2 ay erken doğdu. Kalbimdeki şupheyle kalkıp doktora gittim. Ve evet bebeğim gercekten tehlikedeydi. Suyu bitmiş, kan akımı da durmuştu. 30 haftalik olması gerekirken 28haftalik 35cm 950gr. doğdu.
Kuvezde yatı ve ona dokunamiyordum..

70. gunun sonunda oğlumu eve getirdim♡
1 hafta sonra cift taraflı kasık fıtığı ameliyatı olmuştu. Henuz 42cm 1850gr iken. Ben kuvezde yattığı zaman suresinde her 3 saate bir 10ar dk iki goğusumu sağiyordum. Sutum iyidi , oğlum kuvezde sadece anne sutuyle beslendi ve 1 aylık yetecek kadar da dondurdum.Ama malesef eve getirdiğim hafta azalma oldu oğlum hic goğsumu tutmadı ve ameliyat oldu derken kesildi sutum..
Şuan oğlum kilo olarak geride ama cok canlı bir cocuk. Cok şukur ..

¬2019 Kasım.. oğlum 2 yaşına girdi ona bu dunyada yoldaş olacak, miras olarak bir kardeş bırakmayı istedik. Ve onun tedavisinden kalan dondurulmuş 5.gun tek embriyo icin ya nasip dedik..
¬2 Kasım 2019 da transfer oldu ve Rabbime şukurler olsun 6.gunum de silik cizgi gordum.. 11.gun betaHCG 66
14.gun 258 17.gun 845 tekrar nasip olmuştu bana ve hamileydim..

¬23.06.2020 33 haftalık olmuştuk, şukur sorunsuz bir gebelik yaşamıștım o gune kadar. Kontrolde suyumun bittiğini oğrendim ve acil sezeryan oldum. 43 cm 1900gr doğdu Oğlum ve 7 gun kuvezde kaldı, ben o ara toparlandım ve sut sağdim. Cok şukur evimize sağ salim donduk. Bana hayal ve ruya gibi uzak olan gunleri yaşıyorum, elhamdulillah. Artık 2 cocuk annesiyim.

Benim icin bu zorlu surec kapandı artık cocuklarımı buyutmekle meşgul olacam cok şukur. Darısı isteyenlere

*Allah herkese hayırlı sağlıklı bir gebelik ve doğum nasip etsin. Rabbim kimseyi mahrum bırakmasın..