Kızlar merhaba. Biliyorum bu sorunu yaşayan cok fazla kişi var aslında hali hazırda bu isimle acılmış konu da var ancak daha yeni tarihli bir başlığımız olsun bıradan konuşalım istedim hem de sıkıntılarımızı paylaşalım. 1.5 senedir evliyim ve yaklaşık 9-10 aydır da bebek istiyorum. Oncesinde ben doktora gittim kontrollerimi yaptırdım hicbir problem yok ancak bir turlu hamile kalamıyorum. Gectiğimiz ay sonunda eşimi de ikna ettim ve gidip sperm testi yaptırdı. Tabii gorunce ben şok hepi topu 3 milyon sperm var . Aradan 1 ay gecti başka bir hastanede bu sefer uroloji dr una gorunerek bir test daha yaptırdı sonuc 2 milyon sperm.
Varikosel yok, hormonlar normal, morfoloji normal. Ama eşim biraz kilolu ve bekarken ozellikle beslenmesine hic dikkat etmemiş sanırım asıl problem buradan kaynaklanıyor. Doktorumuz Advance Plus diye adı sanı duyulmamıs bir vitamin onerdi. Ben ilacı ve markayı araştırdım doğru duzgun kullanan bile bulamadım muhtemelen doktorların prim icin yazdığı şeylerden biri. Daha sonra proxeed plus ı buldum ve 2 kutu alıp kullanmaya başladık.
Ancak şimdiye kadar 2 kadın doğum doktoruyla da goruştum ikisi de direkt tup bebek onerdi. Ama biz proxeed kullanmaya başladık dediğimde ''zaten 2 milyon cıkmış %100 artsa nolacak'' gibisinden acıkcası moralimi bozdular.
Bunların yanında ekşi'de olsun burada ve başka forumlarda olsun Proxeed plus ile 70-80 milyonlara kadar sayısı yukselenleri okudum. Neye inanacağımı şaşırdım.
Biraz uzattım kusura bakmayın ama aynı stresi yaşamayan bilemez. Biraz umut icin yazmadığımız okumadığımız yer kalmıyor

-- 22.11.2021 den guncelleme ;

Kızlar merhaba... Biliyorum bu konuda sorun yaşayan ve cozum arayan cok fazla kişi var . O yuzden konuyu guncellemek istedim. Eşim 3 ay Proxeed plus kullandı. Bunu coğu zaman ben taze portakal suyu sıkıp icine karıştırarak verdim. cok kısa bir sure e belki 10 gun kadar keciboynuzu suyu kaynatıp 1 bardak ondan 1 bardak ondan icirdim. Ancak Proxeed i sabah akşam 3 ay boyunca aralıksız kullandı. Sonrasında biz tup bebek SGK raporu almak icin hastaneye başvurduk ( ki eğer boyle bir duşunceniz varsa proxeed kullanmadan başvurun). Bizden spermiogram testi istendi. Eşimin total sperm sayısı 6 milyondan 43 milyona, Ml deki sayı da 2 milyondan 16 milyona yukselmişti. Bu sebeple zaten tup bebek raporu cıkmadı ancak aşılama raporu verebilirim dedi doktor. Yani boyle bir duşunceniz varsa sperm sayınızı yukseltmeye calışmadan once bu rapor işini halledin. Cunku tup bebek gercekten cok masraflı