Merhabalar , 32 yaşına bugungirmiş bir kadın olarak size bugun aldığım mujde ile yazıyorum Rabbim bana acaba doğum gunumde mi nasip edersin yok yok olmaz dedim ama o duamı bu gune saklamış Allah'ım ... dilerim hepimizin gonlune su serper,umut arayarak,derman arayarak bir doktorun sadece iki kelimesini duymak icin aylarca yıllarca sabredip,bekleyen dua edenler icin birgun yazacağımı bilmeden ama isteyerek bunu gozlerim dolarak yazıyorum.Ben eşimle (flort+evlilik)8senedir birlikte ,Haziran'da tam 2senelik evli bir kadınım.Esimle birlikte, buyuduk yaşlandık vs ama 22yasimizdan beri hayalini kurduğumuz biz birgun evlenicez ve hemen anne baba olacağız idi ... Neyse ki oyle hic olmadı . 2019 Haziran'da evlendik 30 yaş gayet ideal hatta bazıları icin gec olabilir bu yuzden hic korunma vs olmadan bekledik 2 ay boyunca korunmadık olmayınca da ben kadın doğum uzmanına muayene oldum ,zaten 10 yaşından beri duzensiz regl goren ben pcos hastası olduğumu biliyordum ki ilacsız neredeyse hic adet olamiyordum yalnız durumum garipti her iki overde pcos goruntusu var ama hormon değerlerim anormal vs değil aksine guzeldi her zaman . Tabi evlenince de kg aldım vs neyse doktor bana klomen ve duphaston verdi gunleri ayarladı o ay fos cıktı ,hatta yumurta catlamamis kist olmuş 2 ay oyle gecti bu surecte eşim ise surekli kendi ailesinin baskısı vs derken benim ustume yuklenip niye cocuğumuz olmuyo,herkes hamile kaldı bir sen kalamadin zirvaliklarina girdi kadın dogumcum ise esin gelsin sperm versin olmasi lazım diyor eşim asla kabul etmedi ve bayağı sinirlenip duruyordu sacmalık işte cahillik... bende icime ata ata ağlıyordum benim yuzumden sanki benim elimde olan biseymis de ben yapmışım gibi kendimi suclu ve mahsun hissediyordum,aradan yine gittim aynı doktora bukez catlatma iğnesi ve progestan hapı verdi gayet yumurtlamam guzel kaliteli yumurtalar o ay yine olmadı gecti 6 ay filan,ben degerlerimi bir doktora gonderdim Turkiye de neredeyse en iyi infertilite uzmanı diye o da eşiniz gorunsun dedi normalde olması lazım vs yazdı deyince esimizle birlikte bir tup bebek merkezine başvuru yaptık ve eşim sperm testini ilk orda verdi ve sonuclar kotu cıktı, morfoloji ve ileri hareket kotu ,sperm sayısı kotu ... Doktor direkt eşime eşinizin yumurtlari ve aşılama ile olabilir ama %15 ihtimal var dedi tamam dedik,gayet guzel yumurtalarim oluştu birden fazla hatta ozel.oldugu icin Dr m bak ikiz olursa ihtimal yuksek bana gelip kızma dedi,ben hocam ne diyosunuz keşke ikizim olsa kafasında mutluluktan havalara ucup gittim o gun o haberle ne kadar cifter kıyafet varsa bebek icin aldım komik ama icimde cocuk sevgisi evveliyatimda hep vardı,tutamamış bir suru para harcamistim ... Velev ki sonuc negatif. Aradan 3,4 ay gecti temmuz 2020 de tup bebek icin başvuru yaptık yine aynı merkeze ozel olmasına rağmen hocam hsg cekileyim mi dedim gerek gormedi ki bence yapılması lazımdı,yapmadı . Opu da yumurta sayım guzel ve dolu cıktı 14 yumurtanın 11 i dolu cıktı ama eşimin spermi ile sadece 2 tanesi dollendi ve 3.gune gitti Eylul'de transfer oldum kimyasal gebe kaldım sonuc ilk değerim 31 idi ... Bu tup bebek icin cok kotu bir değer ben bildiğim halde doktorum yok yok hamilesin diyor ama ben hissediyorum bir sorun var boyle olamaz . Ki sonra değerim 31den 23 e sonra da 19 filan duştu kanamam ile sonlandı ... Sonrası mi şimdi yine uzun yazıyorum ... Ben tup bebek transferi sonrası gunde 3 tane progestan iğnesi ,1 coraspin , 1oksapar , estrofem 3 tane bunlari kullandim ve bebek kimyasal olunca bıraktık.. Aradan 4 ay gecti 4 ay boyunca eşime bak git test ver spermlerin ne durumda diye zorluyorum yok diyor seninle gidicem cekiniyor vs ... Ocak ayında birlikte gittik sonucu ben aldım ve şok oldum ne bir tedavi ne başka bişey eşimin spermleri o eksik değerlerin hepsi duzelmiş ne kadar sukretsem az Allah'ıma bu başvurumuz uni Hastanesinde ozel muayane uroloji doktoru idi,bize bir doktor onerdi kadın dogumcu bakın ozeller de gideceğine hic olmazsa devlette tedavi gorursunuz ve rapor cıkar diye aynı kadın doğum doktoru da bize dedi boyle yapın oğretim gorevlisi doktorum alanında gercekten iyi ama bir infertilite uzmani değil , jinekolojik onkoloji cerrahisi kendisi . Bana ve eşimden kromozom testi istedi ve hsg istedi benden . Benim o ozelde gittiğim hoca prof ve bu yeni başladığım doktor onun oğrencisi neyse dedi unut dedi hocamın yaptıklarını ben baştan sana tedavi uygulayacağım dedi hsgm temiz cıktı her iki tup acık rahim temiz ,hormonlar guzel vs . Femara ve ovitrelle verdi o ay gebe kalamadim adet oldum sonra dedi daha kromozom testinin cıkmasını beklemeden aşılama yapalım ki tup bebege haklarını doldur tamamdır hocam dedim ama ne diyor ise eksiksiz tamamim... Gelelim sonraki ve son yazacaklarıma , gonal f 900 iğne 75 kullanmamı istedi ve ovitrelle . Ben o gonal f icin 1 gun boyunca Allah şahit ki neler yaşamadım hastahane ilkin ilac raporunu sisteme duşmemiş ve her eczane bu ilacı vemiyor belirli eczanelere ait raporlu ilaclar sonra eczaneye geldim eczanedeki calışan yok sistemde tekrar hastaneye gidin dedi gittim tekrar eczaneye geldim bukez eczanedeki yine sorun var dedi bukez de rapor barkot tarihi hatalı ... Ağlaya ağlaya tekrar hastaneye 4 kere gittim o gun geri eczaneye geldim aldim ilacları hatta yol param bile kalmadı ,diyorum rabbim her şekilde beni siniyorsun nolur su emeklerimi gor 2 senedir nolur ... Eve geldim iğneyi 5 te vurdum ve direkt hem ovitrelle hemde gonal f ilacları aynı poşete koyup alalacele sebzelige koyacagima buzluğa koymusum ve ise başladım evde homeoficce calışıyorum ama aşırı zor ve stresli ... Ertesi gun oldu ilacları sebzelikte bulamıyorum bunlar nerede diyorum dışarı koymam biliyorum bozulur ama nerde dolapta ,buzlugu actım neye uğradığımi şaşırdım hepsi donmus kalem gonal f dahil ovitrelle ... Ve saatim geciyor . Eski ozel olarak gittiğim tup bebek merkezinden hemşire ile arkadaş olmuştum beni bayağı seviyor bende onu Allah ondan razı olsun iki cihanda. Ona sordum vurayım asla vurma dedi sakın onlar bozulmuş cok ağır ilaclar dedi oldurur yapma ,eşini ara gelsin bende merkezde bir tedavi goren hamile kaldı elindeki kalan dozu verdi dedi esin gelsin alsın dedi . Vurdum ama.3 gun 3 doz. Neyse doktoruma yumurta takibine gittim doktorum tamam dedi guzel.olmus yumurtan 22 Mart akşamı iğneyi ovitrelleyi almıştım paramla daha uygun diye gonal f e gore onu vurdum, 24 Mart 11 de gel demişti 12.bucuk gibi doktor aşılamayı yaptı 10 dk catalda kal dedi ben o cıkınca yarım saat yattım orda . Eve geldim ertesi gun yurudum dışarı cıktım gezdim ne de olsa olmayacak diye eşimle sadece aşılama gununun ertesi gunu ile , bir sonraki gun ilişkiye girdik . Sonra gergin yurudum durdum gezdim hatta bir arkadaşıma demiştim ona da dedim sakın bana sorma bugun nasılsın vs diye eşime anneme dedim ne de olsa olmayacak umutlanmayin. Sonra kandil gunu abdest aldım namaz kıldım ki belimden oturu tam egilemiyorum secdeye ,kuran okudum dinledim surekli ayetleri okudum ,kitaplar okudum ama ben zaten inancı yuksek biriyim Allah'a sadece inandım dedim rabbim sen ol dersen olur ,olma dersen olmaz ama beni nolur daha fazla ağlatma ben yanıyorum sen Su serp gunlerce bugun 13.gun bugune dek iki test aldım evde ama dedim yapamam ben bunu hayır en iyisi kendimi hazırlayıp kan vermek . Dun gece ağlayarak girdim yatağa eşim bile ağlama biz normal birşey yaptık sırf rapora odaklandık bu bebek olur diye değil.dedi at kafandan dedi sen tup Bebek mi yaptirdin da bu kadar umut edip stres ediyosun dedi haklı idi ama işte biz onlar gibi değiliz ... Ben umudum yoktu sadece Allah'a var ederse eder dedim ,dun gece kalbim pat pat dua ettim elimi gobeğinin altına koyarak ağladım nolur Allah'ım 32 yaşımın mujdesini sen ver kimseden hediye dilemedim,kimseden merhem derman dilemedim ben bu cocugu kendime evlat diye diledim senden nasip et nolur bir ışık gonder gucum.yok o teste elimi surmeye dedim nolur ruyamda birşey goster dedim ... Ruyam .
Ruyamda adet olmuştum agliyordum yine hamile değilim diye ... O kadar uzulmuştum ki gercekte o ruyaya gece nasıl uzulmussem ruyada başıma oyle ağrı girdi ki sabah kac kere ordan orays midemde bulaniyo ama benim normalde de baş ağrım boyle olur ama gece aniden girmesi hic normal değildi ,sabah 5te uyandım geldim oturma odasında Allah'ım nolur başımın ağrısını gecir tamam ruyada da gordum hamile değilim dedim ben napicam dedim şimdi testte korkuyorum yapayım ilac icicem.o kadar umudum yok ki ilacı test yapmadan icecektim . Neyse ki Allah'tan oyle birsey yapmadım tamam dedim aman negatif cıkarsa cıksın 2 senedir hep negatif zaten sanki ne olacak birkere daha uzulecem takı sonraki tedaviye dek dedim cidden birden hic korkmadan ki inanın o testten cok korktum cok gunlerdir.kalktim yaptım direkt 1 dakkada cizgi net cıktı sabahın 6si, dedim herhalde dandik bişey bu test bozuk o kadar ki bana uzak hamile kalmak sonra dedim dur ikinciyi de yapıyim ama vallahi ilkine inanmadim 2.yi yaptım o bundan daha koyu ve belirgin ve yine ilk 1.dakika da cıktı şok oldum ... Hemen eşimi uyandırdım eşime soyledim eşim kendinden gecti eşim digor bunların yanılma payı az
Annemi aradım annem diyor ruyamda şimdi gordum evinde senin kuran okunuyor ve bebeğin var beşikte Eşimle sabah 8 de hastahaneye gittik doktoruma soyledim inşallah doğrudur diyor ama ben artik eminim o soylesin icime işledi cunku yaşadığım dunden ve bu sabah ki herşey , 11 gibi cıkar gel dedi . 11 de e nabiza girdim duşmuş hastahane yolunda giderken ve değerim şukurler olsun Rabbime sonsuz şukurler olsun...
Hamileyim . Şuan su yazdıklarımı inanın gozlerim dolu dolu sizlere yazıyorum siz hic uzulmeyin ,ben sizi biliyorum yaşadığınız herşeyi bende yaşadım bende gordum bende heveslendim yanımda oturan hamileye ,yanımdaki arkadasima burada bile hamile olanlara hastahaneye gidince bekleme salonunda bana da soran sende hamile misin diyilen sorulara ,cevreme bebek yok mu ,tembel gelin laflarına ...o kadar kırıldım ki beni kıran insanlara ,ben cunku hic kimseye cocukken bile sormadım bebeğin yok mu ,ya da niye bebeğiniz mi olmuyor vs ... Ben insanın iyisine inanıyorum , insanlar iyi oldukca Allah o kulunun hep yanında . Benim yanimda kimse yoktu .. herkes kocasını alıp muayane ye giderken ben 2 senede en fazla 2 ,3 kere sperm testi ile geldi eşim cunku cocuksuzluk ve olmaması kendinde kusur olarak sayması onunda canıni boyle acitiyordu . Sizi oyle iyi anlayan benim guclu olun,dik olun bir evladı istiyorsaniz once Allah'tan dileyin sonra ne Zaman kavuşursunuz o zaman tamam deyin . Ben bebeğimin haberini burda bugun almasaydim gelen ay belki oruc halimle başlayacaktım . Sabrettim inanın icime ata ata sabrettim ,guzel duşunun guzel olacak herşey ben annelik ve merhamet gudusu evvelimde yuksek biri idim.suan iki gozu iki ceşme ağlıyorum,nolur icinizdekini sakın sondurmelerine izin vermeyin . Rabbim dileyen ,isteyen ,kavuşmak icin sabreden bu yolda emek veren herkese en guzel mujdeyi versin .
Benim mujdem doğum gunumde imiş meğer ,artık yeniden doğduğum gun onun adı olacak inşallah
Aşılama,tup bebek ,aşılama ve mujdem🥰🥰(pcos+erkek infertilitesi)
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Aşılama,tup bebek ,aşılama ve mujdem🥰🥰(pcos+erkek infertilitesi)