Merhaba hanımlar,
Yeni uye oldum, benim gibi olanlara Umut olmak icin bu konuyu actım ve size başımdan gecenleri anlatacağım. Uzun olacak ama biliyorum ki buna ihtiyacı olanlara hic uzun gelmeyecek bir solukta okuyacaklardır. Kendimden biliyorum.
Benim hikayeye gelecek olursak;
Doğru insanı bulma cabası ve Allah ’ın takdiri ile birazcık gec evlendim (32) ilk zamanlar her cift gibi bir sure ama cokta abartmadan cocuk duşunmedik. Bir yıl dolmadan artık istiyoruz diyerek denemelere başladık, birkac ay bir hareket olmayınca hayatında hic kadın doğuma gitmeyen ben muayene olmak istedim eğer bir problem varsa erken cozelim dedim. Gitmeden once genel bir suru rutin tahliller yaptırdım icinde “AMH” da vardı. Tabi tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyordum. Tabi tahlilleri yapan doktor normal yolla gebe kalabilmemin oldukca zor olduğunu (cunku yumurtalık rezervlerimi gosteren değer 0,147 cıkmıştı) ama Allah ’tan umut kesilmemesi gerektiğini soyledi. Tabi herşeyi bilen Allah ’tır buna boynumuz kıldan ince ama insan yıkılıyor ! yaşamayan bilemez dedikleri konulardan biri bana gore Neyse aldım testleri gittim iyi bir ozel hastanenin kadın doğum uzmanına bayandı tahlilleri gosterdim muayene etti ve dedi ki bu teste duşuk gorunuyor ama belki laboratuvar yanlışlığı var cunku FSH değerim soylediğine gore iyiydi AMH duşuk diye kimse boyle bişey diyemez zaten denemelerinizi 1 yıl surdurmeden kısırlıktan bahsedemeyiz dedi ve yumurtlama gunlerimi soylerek denmelere devam dedi ve goruşme sonlandı. (icime su serpmedi değil ama gercekler icimi kemiriyordu) yaklaşık 3 ay daha deneme yaptık ama sonuc olumsuz oldu her ay adet gecikmesi olması icin dua ediyordum ama nasip olmadı. Yumurta rezervlerim bu kadar duşuk olduğu belli iken gormezden gelemezdim tekrar rutin testlerimi yaptırdım sonuc yine husran yine AMH seviyesi yerlerde bitti bitecek. İstanbulda yine ozel bir hastanenin aynı zamanda tup bebek uzmanı olan bir profesorden randevu aldım tahlillerimi gosterdim muayene oldum. Cok değerli doktorum dedi ki test sonuclarınla muayene birbiriyle uyumlu maalesef rezervlerin cok azalmış buna biz şu zaman biter diye birşey soyleyemiyoruz uzun sure bu şekilde devamda edebilir belki 3 ay sonra tamamen bitebilir. Ama Allah ’tan Umit kesilmez bizim ihtiyacımız olan 1 adet yumurta 1 adet sperm benim tavsiyem vakit kaybetmeden tup bebek yapılması dedi. Guven veren doktorumuza tabi ki evet dedik ve surec başladı. Eşime testler yapıldı cok şukur sorun cıkmadı. Sonrasında herkesin bildiği tup bebek tedavisi iğneler ilaclar, yumurta toplama (sadece 1 adet toplanabildi) transfer ve negatif sonuc. Ara vermeden 2. Deneme yumurta toplama yine 1 adet dollenmedi. Ara vermeden 3. Deneme tekrar yumurta toplama ( bu kez doktorum hemen transfer yapmayacağını hem Rahmi dinlendireceğini hemde birkac kez yumurta toplayıp biriktirerek (dondurma yontemiyle) 2 ya da 3 embriyo transferi yapacağını soyledi ben tabi ki yine evet dedim cunku fazla embriyo transferi şansı arttırıyor diye kadınlar kulubunde okuyordum. Ama ne yazık ki yine 1 yumurta cıktı ve 5. Gun gelişimi durdu tedavi iptal oldu. Doktorum bence biraz ara verebiliriz dinlen stresini azalt dedi, birkac vitamin desteği verdi bir adet gecsin ikinci adette tekrar başlayalım dedi. Tabi ki tamam dedim cunku artık cok yorulmuştum, cocuğum olmayacağı gerceğine kendimi hazırlıyordum vitaminlerimi duzenli aldım duşunmemeye calıştım en azından bir ay iğne lerden kurtulmuştum. Ama tabi onceden hic yapmadığım ovulasyon testi yapmaya karar verdim ve cizgiyi koyu gorduğum gunu değerlendirdik. Bir umuttu benimkisi Allah ol der ve olur. Ama bir yandan da o kadar tup bebek tedavisi toplamalar dollemeler transfer vs. Olmadı şimdi kendi kendine mi olacak diyordum. Ama oluyormuş adet gunum 1 gun gecti belki bu ay gecikir dedim 2 - 3 - 4 derken 5. Gun test yaptım silik cizgiyi gordum 6. gun kan testine gidecektim bu sefer erken gebelik testi yaptım ve kopkoyu ikinci cizgiyi gordum aynı gun kan testinde beta hcg 110 cıktı, dış gebelik olabilir dedim doktorum evet o nedenle 4 gun sonra tekrar bakacağız en az 440 olması lazım dedi ama benimki 638 cıktı tabi cok sevindim ama yine bunlar herşeyin normal olduğunu gostermezdi ultrason gunu geldi baktık ki kese tam rahmin ortasında dış gebelik ihtimali ortadan kalktı. Ama ya boş gebelikse! Bu nedenle bir hafta sonra tekrar ultrasona gittik ve beslenme kesesini gorduk boş gebelik olmadığını anladık acaba kalp atışı duyulur mu dedik ve az da olsa duyduk cunku daha cok minikti. Cok şukur rabbime. Artık sevinebilirdim, Allah mucizesini gostermişti hamd olsun. Şuan 8 haftalık gebeyim. İnşallah daim olur dualarınızı hem benden hem bu dertte olan herkesten eksik etmeyin. İsteyen herkese Allah mucizesini gostersin inşallah.