Herkese merhaba, Oncelikle durumumuzdan bahsedeyim. Yaşım 30, hafif pcosa yatkınlık dışında bir problemim yok. Eşimde sperm sayısında duşukluk olduğu icin evliliğimizin 2. yılında Tup bebek tedavisine başladık. Yumurta toplama sonrası 5. gun embriyolarımız oluştu ve dondurulmuş transfer icin sonraki ay plan yaptık. Bu sırada transfer oncesi gunde 4 (sonra 6) estrofem, folik asit, coraspin, dekort, oksapar, zitromax, progestan iğne ve fitil kullandım. Bunları transfer sonrası gebelik testine kadar kullanmaya da devam ettim. 5AA kalite tek embriyo transferi yapıldı rahim kalınlığı 12 mm civarı iken ancak maalesef hic bir problem gorunmese de negatif ile sonuclandı. Bu sırada ben neredeyse her belirtiyi yaşadığımı duşunup hamile olduğuma inanmıştım. Bunlar da şu şekilde; 3. gun den itibaren goğus ağrılarım başladı, kasık kramplarım cok olmasa da vardı, yalnıza yerleşme kanaması yaşamadım diyebilirim yani bu belirtilerin hepsi ilaclardan oluyormus kızlar hic belirti aramayın.
Şimdi 2. transfer icin hazırlanıyoruz. Bu sefer ilacları biraz değiştirdik; estrofem, folik,coraspin,dekort, progestan fitil ve oksapar,zitromax sabit 5 gunde bir proluton depot iğne, sabah akşam duphaston,prograf 1 mg olarak guncelledik. Cumartesi transferim olacak. Umarım bu sefer başarırız. Ben ve benim gibi cabalayan herkesin emeklerinin karşılığını almasını diliyorum. Sizler de transfer hazırlığında veya sonrası neler yapıyorsunuz paylaşırsanız birbirimize faydamız olur belki. Bu arada yeme icme konusunda ben transfer sonrası 4-5 gun ananas yedim tutunmaya faydası olduğunu okumustum. Ama tam tersi duşunenler de vardı ananas icin. Sonuc olarak benim tutmadı bence ananası eleyebiliriz
İlk başarısız tup bebek denemesi, ikinci denemeye hazırlık, kullandığımız ilaclar
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- İlk başarısız tup bebek denemesi, ikinci denemeye hazırlık, kullandığımız ilaclar