cilt bakımı nasıl yapılır cilt temizliği nasıl yapılır cilt temizleme ile ilgili sorular ve cevapları hakkında bilgiler Meleklermekanı.com'da
Cildimiz en onemli giysimiz melekler...Vucudumuzun sağlığına dikkat ettiğimiz kadar cilt sağlığınada dikkat etmemiz gerekir...Sağlıklı bir cilde sahip olmamız icin en onemli şey duzgun yapılan cilt temizliğidir...Bu yazımızda cilt temizliği ile ilgili soru ve cevapları bulabilirsiniz...





Cildin “kirlenmesine” yol acan nedenler
1) Doğal etkiler: Yağ artıkları, ter kalıntıları
2) Dış etkiler: Atmosferik kirler (Hava kirliliği, gazlar, sigara dumanı), toz.
3) Makyaj kalıntıları.

Cildin “kirlenmesine” nasıl yol acıyorlar
1) Cilt yuzeyinde: kirlerin birikmesi su ve gaz değişimi engeller. Epiderma, koruyucu bariyer gorevini yerine getiremez.
2) Daha derinlerde: kirler UV ışınların etkisiyle okside olabilirler ve serbest radikallerin ve toksinlerin cıkmasını engellerler. Cildin derinine giden toksinler epidermanın bariyer tabakasının uzerine yayılır ve cilt hucrelerinin calışmasını bozar.

Makyaj temizliğinin onemi
1) Cilt yuzeyindeki birikimlerin tamamen temizlenmesi.
2) Cildi kirlerden oluşan toksinlerden arınmasına yardım etmek.

Cildi yeterince veya hic temizlememek, kısa veya uzun vadede sağlığının ve guzelliğinin bozulmasına neden olur...

Atmosferik kirler neden cilt icin bir tehlike oluşturur?
· Atmosferik kirler cilt uzerinde sabitlenir, cevre kirleriyle karışır ve gunluk UV ışınlarının etkisiyle toksinlerin ve serbest radikallerin ciltten cıkmasını engeller.
· Bu toksinler epidermaya nufus eder ve yayılır. Cildin doğal korunma ve savunma mekanizmalarını etkisiz duruma getirir.
· Biriken toksinlerin etkisiyle, cilt oksijen alamaz, hucrelerin gelişimi ve yenilenmesi tehlikeye girer.

Ciltte dermatologlar tarafından tespit edilen olumsuzluklar nelerdir?
· Cilt gittikce ışıltısını kaybeder. Hassaslaşır, kurur, kolay tahriş olur. Epiderma incelir, cildin pH dengesi değişir. Gozenekler buyur.

Cildi toksinlerden arındıran temel sistem nelerdir?
Cilt kendini toksinlerin saldırısına karşı korumak icin doğal bir savunma mekanizmasına sahiptir.
· Hucrelerin nefes alması
Hucrenin yaşamsal işlevi, cildin toksinlerden arınmasını doğal olarak sağlayan temel sisteminden meydana gelir: Hucrelerin dış etkenlerin saldırısından ureyen serbest radikaller ve toksinlerden arınmasını sağlar.
· Ubiquinone
Her hucrenin temelinde doğal olarak bulunur. Hucrelere oksijen taşıyan Ubiquinone toksinlerin atılmasına etki ederek hucrelerin nefes almasını sağlar. Aynı zamanda hucreleri toksinlerden arındırarak korunmalarına destek verir.

Atmosferik kirlerle savaşmak icin hucrelerin oksijen almasını ve toksinlerin atılmasını sağlamak gerekir.