Karacalı a.k.a Muhammed Ali bu ismi ilk kez “Mezar Virtuozu” albumu ile sizlere duyurmuştuk. Kısa bir aradan sonra “Gypsy Frijit” ile yeniden karşımızda olan Karacalı ile guzel bir soyleşi gercekleştirdik. Bizlere gecmişini ve geleceğe ait projelerini anlatan karacalı Hiphoplife uyelerine yeni bir parcasını da armağan ediyor. Sizleri guzel bir soyleşi ve “Karacalı - Benim Efendi” isimli demo parcası ile baş başa bırakıyoruz.

Oncelikle seni tanımayanlar icin kendinden ve yer aldığın projelerden bahseder misin?

Gercek adım Erdem Serkan Karacay.1983 İstanbul doğumluyum. Kokenim Karadeniz’lidir. Ciddi anlamda 2000 yılından bu yana rap muzikle ve yapım teknolojisiyle ilgileniyorum. Kendi solom olan “Mezar Virtuozu” albumune kadar hicbir projede yer almadım. Yer almak da istemedim. Kendimi geliştirme surecinde Turkce rap piyasasını izledim. Onunda gelişmesini bekledim. Bunun dışında uzun suredir Trabzon’da yaşıyorum. Ayrıca ekonomi uzerine yuksek oğrenim goruyorum.

Radyasyon ile birlikte Trajedi adında bir oluşumunuz var. Bir araya gelip Trajedi'yi oluşturma surecini anlatır mısın?

Radyasyonla 2002 de internette tanıştık. Net arkadaşlığı fikir alış verişleri, parca - beat gonderimleri derken bu dostluğa donuştu. Kendisi o donemde profesyonel kayıtlar yapmak icin digitalmix’e gidip geliyordu. Sonra birlik beraberlik icinde olabilirsek daha sağlam işler yapabileceğimizi duşunduk ve Trajedi S.f’ yi kurduk. Fakat maalesef hep ayrı şehirlerde yaşadığımız icin araya bircok şey girdi. İstediğimiz işleri yapmak bir nasip olmadı. Şimdi de tam zamanıyken Radyasyon askere gidiyor. Kağıtlarını daha dun imzaladı

Artık Trajedi ismini pek duymuyoruz, solo olarak daha cok on plandasın?

Evet bunun farkındayım fakat şu var, Trajedi S.f’nin (Trajedi Self Confusion) Yalnız Keman album projesi vardı ve bu yuzde 80 bitmişti. Fakat albumun gercekten underground vitrinlerini aştığını duşunduğumuz icin yayımlamadık. Bunun yerine uzun sure once yaptığım beatlerden oluşan ikinci solo albumumu sizlerle paylaştık. İsmim bir anda on plana gecti ama bende Radyasyonda Trajedi S.f de bundan memnunuz aramızda nifak olmaz bizim

“Savaş Molası” albumu Digitalmix imzası taşıyor. Tanınmanızda buyuk rol oynayan Sirhot ile cekilmiş bir de klibiniz var. Sirhot'ın size ne gibi yardımları dokundu?

Hayır burada bir yanlış anlaşılma var. Aslında Sirhot’la adımızın birlikte gectiği her yerde bir yanlış anlaşılma var. Duzeltmek icin bu fırsatı geldiğine cok sevindim ? Şimdi “Savaş Molası”, Trajedi grubunun ilk projesiydi. Benim 2001 den bu gune yaptığım beatlerin best off’larından oluşan 8 Track’lik bir albumdu. Aslında cok da sağlam olmuştu ama biz sonradan yeni materyallerle dinleyicinin karşısına cıkmak istedik ve bunun icin sadece son kayıtlardan olan diss icerikli “Savaş Molası” isimli parcayı yayınladık ve sayfayı kapattık. Keza bu projenin Sirhot’la hicbir alakası yoktur. Bu Sefalet Records’un kendi urunudur Digitalmix’te yaptığımız tek kayıt klip parcası olan Hicv-i kafidir. Bunun dışında Sirhot’a hicbir projede ortak calışmadık yada yardım almadık. Sirhot bizi kardeşi gibi gordu studyosunda yemek yedirdi bizde ona saygısızlık etmedik abi dedik. Bunun dışında rap olarak bir işbirliği yapmadık. Digitalmix mc'si ben hic olmadım.

Sirhot hakkında olumsuz duşunceleri olan cok insan var. Sen onun yanında olan, onunla calışmış birisi olarak bu olumsuz tavırlar hakkında ne duşunuyorsun? Sence Sirhot nasıl birisi?

İnsanlar cok ciddi bir arayış icerisinde? Ozellikle bu bizim rap ortamında kendisinden birisi ya daha iyidir yada kotudur. Daha iyiyse eğer dunyanın en kusursuz varlığı olmalı, daha kotuyse zati yuzune bile bakılmaz. Gelen gecen tukurmeden edemez. Hele dedikodu su goturmez. Sirhot bunlardan hicbir tanesi değil. Ne birilerinden daha iyi nede birilerinden daha kotu. Yani cok basit bir ornek vermek istiyorum, biz sirhot’la tanıştığımızda benim demolarımı dinledikten sonra benden kuruş para almayacağını istediğim zaman gelip digitalmix’te kayıt yapabileceğimi, bana 0 ucretle album yapabileceğini soyledi bu insan. Ama aynı insan başkalarından feat icin 500 dolar istiyor. Hem de bugun benim underground albumlerimde feat yapmak isterken. İyilik kotuluk goreceli kavramlar bunlar kimse kendini de kandırmasın. He şu var, ben Sirhot’ın gittiği yolu da yaptığı işleri de tavsif etmiyorum o ayrı ama 35 yaşında bir insan yolunu cizerken kimseye sormaz. Beğeniyorsan dinle beğenmiyorsan dinleme bu kadar. Kirletmeye gerek yok. Rap dışında yaptığı yanlışlarda beni hic ilgilendirmiyor. Sonucta herkes bir gun hesaba cekilecek Kısaca bana gore Sirhot duygusal birisi. Tabi bunun diğer yazdıklarımla alakası yok

Projelerinizde, Trajedi olarak yer aldığınız organizasyonlarda yanınızda hep Mirza'yı da goruyoruz?

Mirza adamdan daha adam bir insan, sadık bir dost, benim cok sevdiğim yetenekli bir mc dir. Grup uyesi sayılır. Biz her zaman onun yanındayız. Dosta duşmana karşı her zaman.

Mirza dışında gerek beat gerekse kayıt imkanı sağladığın, destek vermeyi duşunduğun isimler var mı?

Bircok isim var. Şuan isimlerinin hepsi yok aklımda ama surveyan Quesney firavun bircok yetenek var. Her gun demolar geliyor can kulağıyla dinliyorum hepsini. Elimden geldiğince herkese yardım etmeye calışıyorum.

Mezar Virtozu'nun ardından gectiğimiz aylarda 2. solo albumun olan "Gypsy Frijit"i yayınladın. Ne demek Gypsy Frijit?

Gypsy Frijit ‘Soğuk Cingene’ demek. Aslında frijit kelimesinin cok acılımı var ama benim soylemek istediğim bu. Yaşlı bir aşk icin edilmiş kufur aslında.

Albumun bir ozelliği de "Gypsy Frijit" haric hic bir şarkıda sample yok.

Evet. sample’a karşıyım diye değil, kendi muzik bilgim ve yaratıcılığımla neler yapabiliyorum ve nasıl tepkiler alıyorum bunları gorebilmek icin yaptım. Ayrıca bu defa yapılan işin muzikal kıymeti farklı olsun diye uğraştım. Ben albumden cok memnunum. Sadece Şehinşah, Mt, Mirza, Radyasyon, Sitem Depresif, Mozole Mozole Mirach featleri yetişmedi diye uzuluyorum. Zira devasa bir şey olacaktı kısmet. “Gypsy Frijit” gelince o track benim kendi bestemi hak etmiyor ondan sample kullandım

"Psikiyatris" şarkısına bir klip duşunuyordunuz, bu proje şuanda ne aşamada?

Cektik cekmesine de ben pek beğenmedim. Ben bile beğenmemişsem kimse beğenmez diye duşum. Kısmetse kışa cok sağlam bir track ile cekim yapacağız.

Muhammed Ali'ye olan sempatin hakkında neler soyleyeceksin? Karacalı'nın, Muhammed Ali'ye benzeyen yonleri neler?

Muhammed Ali benim cocukluğumun kahramanıdır. Sabahın 7 sinde yataktan fırlar biraz cizgi film izledikten sonra sıkılır, onun maclarının olduğu video kasetlerini takar oğlene kadar gozumu kırpmadan seyrederdim. Birkac yıl boyle gecti. Millet rocky seyrederken ben orijinal takılırdım Ayrıca yeryuzunun en kutsal kelimelerinden ikisi yan yana ne muhteşem bir şey dimi. Muhammed Ali’ ye benzeyen yonlerime gelince, gencim gucluyum yakışıklıyım, hırslıyım disiplinliyim iki yıl sonra en iyisiyim ? şaka tabi ama coğu bende de var

Son zamanlarda Saian ve Patron Flex'le beraber ismini cok sık duyuyoruz. Cevreni oluşturan ve devamlı calışmayı duşunduğun isimler arasında kimler var oğrenebilir miyiz?

Ben dostlarımı secip ayıklarken aman iyi rapci olsun, takılalım kafalar uysun, icelim sabaha kadar free yapalım hey heyee gibi duşuncelerle yaklaşmıyorum. Omur boyu yuzune bakabileceğim, rap dışında bir şeyler konuşup paylaşabileceğim ailece goruşebileceğim insanlar olması icin uğraşıyorum. Saian’da Patron’da Şehinşah’da benim bu cercevedeki dostlarımdır artık. Bunun icin işimiz olan rapte bizi beraber duymuşsunuz bu gayet normal. Zaten cevrem bunlar beraber calışmak istediğim insanlarla calışıyorum zaten.

Patron Flex cephesinden Pit10'a atılan disslerde seninde sesini duymaya başladık?

Pit10 bana diss attığı icin attım. Ama atmasa da atardım. Sonucta bu dava bizim acımızdan kapandı. Bir daha cevap da yok. Arkadan konuşmak da. Over.

Beatlerini, kayıtlarını ve mix'ini kendin yapıyorsun. İleride bu işe produktor olarak devam etmeyi duşundun mu?

Evet buna cok ciddi yaklaşıyorum. Yapabileceğime de inanıyorum acıkcası. Turkiye’de bir cok şeyin zamana imkana ihtiyacı var. En buyuk acıksa gercek hiphop produktorluğunde ve dj’ likte. Umarım bu saflar da sıklaşacak bir gun ? mcler şuan balık istifi gibi mubarek?

Turkiye'de ozellikle Hiphop piyasasında aslında produktor sıfatını taşıyan isimlerin sayısı cok az ama bu alanda takdir ettiğin kişileri sorsak bize kimlerin isimlerini verirsin ve hangi calışmalarını gosterirsin?

Maalesef dediğin gibi cok az. Cok uzucu. Kimse de cıkıp bunun icin Turkiye de rap muzik icra ediliyor ve hiphop, kultur olarak yaşanıyor demesin ahali cunku bu işler sırf kağıda soz yazmakla olmuyor. Sacayağının ikisi kırık bir ulkede underground rap yapıyoruz. Parcalarımıza sıkrac atacak ne adam akıllı dj ler nede yol gosterici produktorler ne bir yardım eden. Yinede Sagopa Kajmer’in “huzur n darem” albumu dışında, 2002 den sonra adının gectiği her produksiyon, Sirhot’ın yaptığı Nefret-Anahtar albumunun Produksiyonu, Mt’nin son donemde yaptığı işler ozellikle “Yer altı Kanıyor” - “Şatta Fat” albumleri, daha gerilere gidersek de saydıklarımın en kusursuzu 95 Cartel dile gelir sananın produksiyonu aklıma gelenler.

Kafanda tasarladığın veya yakın zamanda hayata gecirmeyi planladığın yeni projeler var mı?

Şuan Radyasyonun Mirzanın ve Surveyanın albumlerinin produksiyonunu ustlenmiş durumdayım bunlarla ilgileniyorum. Ayrıca yazar bir dostumla birlikte bir film senaryosu projemiz var. Bunun uzerinde calışıyorum. Caktırmadan da sololarıma arada devam etmeyi duşunuyorum.

Geriye baktığında 3 album goruyoruz. Sence yolun daha neresindesin?

Varsın karides desinler herkesin acelesi var benim yok. Ben istediğim yere gittiğimin farkındayım. Ama gozlerimde her şey slow motion. Bunun icin daha zaman var.

Eklemek istediğin herhangi bir şey var mı?

Hiphoplife.net benim icin guzel bir kelimedir. Albumlerimi yayımlayan tek ve ilk sitedir. Bunun icin sizi bilmem ama ben size karşı duygusalım. Cok teşekkur ederim roportaj icin sağlıcakla kalınız. Rap dinleyenler sizlerde oyle. Peyzz