Merhabalar,
Once kendi hikayemi anlatıp cozum yolunuz varsa fikrinizi almak isterim.
Haziran 2021'den beri gebelik planlıyoruz.
Ekim 2021'de eşimin sperm sonucları morfoloji 0, ileri hız 0 cıkınıca Kasım 2021 itibari ile tup bebek surecine girdik.. Hic aşılama veya catlatma, ilac ile takip yapmadan doktor yonlendirdi.
OPU sonrası pizeo uygulandı ve 7 tane 1. kalite 5.gun embryosu elde edildi. 1+1+2+3 olarak donduruldu. Yani 4 deneme hakkım vardı.
1.transfer dondurulmuş olarak planlandı. 29 Ocak'ta transfer oldum. Transfer oncesi genetik test yaptırdım ve homozigot pıhtılaşma cıktı.
Bu surecte transfer oncesi standart bir cok ilac aldım. Transfer sonrası progestan fitil, duphaston, coraspin, estrofem, prolutex, oksapar 0.4, folik asit kullandım.
8.gun negatif olduğunu oğrendim ve 12.gun gene negatifti.
Gelen regl ile tekrardan 2.transfer hazırlığı planlandı. Doktor rahim tamamen dokulmuş, yumurtalıklarda kist yok. Hormon değerlerinde guzeldi deyip ertesi ay surece başladık.
4 mart transfer oldum. Gene birebir aynı ilacları aynı surec ile tekrar etti. Ben sadece bağışıklıktan mı diye intralipid istedim ve zararı yok diyerek ekledi.
Doktor histerskopi icin 3. transfer olursa yaparız dedi.
Bugun 8.gun kan testim negatif cıktı ve 2.denemde başarısız oldu..
Ben artık doktora gore hareket etmek istemiyorum..
3. transfer icin neler yapmam gerekiyor, bana yol gosterebilir misiniz?
Romatoloji, endokrin ve histerskopi veya laporoskopi planlıyorum..
Laporskopiyi duşunme sebebim, hsg sonomed'te cektirdim ve tuplerimde akış az cıkmıştı. İşlem sırasında selektif salpinksi yapıp actıklarrını belirttiler ama acılmamış olabilir mi? Enfeksiyon kaynaklı akış az olabilir mi?
Yardımcı olursanız sevinirim..
Eklemeyi unutmuşum. 2.transferde 1 embryom dondurmada bozuldu. Yani geriye 4 embryom kaldı. 1+3 kaldı geriye..
Tekrarlayan tup bebek başarısızlığı sonrası ne yapmalıyım?
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tekrarlayan tup bebek başarısızlığı sonrası ne yapmalıyım?