Erkek İnfertilitesi Azospermi ve Oligospermi olup normal yolla gebelik hikayeleri
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi Azospermi ve Oligospermi olup normal yolla gebelik hikayeleri
-
13-09-2022, 13:51:41Merhaba arkadaşlar.Sizlere mucizemi anlatacağım. Benim gibi veya benzeri olanlarda hikayelerini yazar ise umut olabiliriz. Eşime 1.5 yıl once sperm testi yapıldı. Eşimde 1 adet ve olu sperm olduğu cocuğumuzun normal yolla %99,9 olmayacağını acilen urolojiye gidip tup bebek tedavisine başlamamızı soylediler. İnanamadık şok olduk. Bu aşamada buralardan bir mucize aradım bu şekilde olup tup bebek tedavisi başarı oranları araştırdım. Bahceciye randevu aldık. Eşim muayene oldu bizden kan,sperm ve genetik testi istediler. Geri donduk. Devlette genetik haric hepsini yaptırdık. Hormonal birşey yoktu. Sperm evet doğru 1 adet hareketsiz canlı-cansız yazıyordu. Genetiğe gitmekten vazgectik cunku tup bebekten vazgectik. Maddi olarak imkanımız pek yoktu. Aradan 10 ay gecti. Bu ocak ayı başlarında Kocaeli uni. Randevu aldık. Umuttepe de tup bebek deneyelim diye duşunduk. Tabi once eşime kan tahlili yaptırdılar. 23 ocak a da spermiyogram randevusu verdiler. 21 ocak da bir iş icin kuzenimle Ankaraya gitmiştik. Bende 15-20 gundur tuhaflıklar vardı. Adetim 16 gun gecikmişti. Sık sık idrara cıkıyordum ve cok uyuyordum. Ankaraya vardığımızda ben hala arabanın arka koltuğunda oğlene kadar uyumuştum. Artık oyle bir şıkışmıştım ve acık ıştım ki uyandım
kuzenimle birlikte corba icelim dedik. O esnada kuzenime durumumdan bahsettim sanırım hormonlarım bozuldu falan diyordum. Bana test yapalım belki hamilesindir dedi. Ama yok canım ne alaka yani imkansız falan diyordum. Aldık bir test. Corba icmek icin bir yere oturduk. Lavaboya girdim testi yaptım falan ama umursamıyorum bakmıyorum teste. Uzerimi toparlarken bir baktım bir anda CİFT cizgi. Bi gozum karardı elim ayağım titremeye başladı. Konduramıyorum sevinemiyorum kesin başka birşey var diyorum. Kuzenime soyledim corbayı falan gozum gormedi. Acilen kan testi yaptırmalıydım. Kanı verdim ama 3 saat sonra dediler. Ne mumkun catlayacağım meraktan. Kafa dağıtmaya calışıyorum falan. Gecti o 3 saat. Ozel bir laboratuvardı aldım sonucu bir baktım beta hcg 7000 uzerinde. Yok yok olamaz herhalde bende bi rahatsızlık var kansermi oldum acaba diyorum? Gecmişim kanser tedavisi gormuştum. Bişi oldu diyorum inanmıyordum. Saat oldu 15;30 ozel hastaneleri geziyoruz dr arıyoruz derken sonunda Liv Hospital da randevu buldum. Dr kan tahlini gorunce tebrikler hamilesin dedi. Ben usg de gormeden inanamayacağım dedim. Usgye aldı ve evet 5 hafta 3 gunluk hamilesin kese gorundu bir noktacık gorundu. Haftaya kalp atışını duyarsın diyor ama ben ağlamaktan birşey diyemiyorum. Sakarya ya nasıl dondum hatırlamıyorum. Yolda hikayemi burada yazmıştım Azospermi grubunda. Velhasıl eşime bir surprizle acıkladık 2-3 gun boyunca ağlama seanslarımız ailelerin sevinci heyecanımızla falan gecti. Şoku hala daha atlatamadık. Sakarya da da doktora gittim. 6 haftalık olduğu kesinleşti. Kalp atışı icin zorlamayacağım rahatsız etmeyelim şimdi dedi dr muz. Ust uste usgye girmek cok iyi olmadığından kısacık gorduk 3 şubatta kalp atışı duyacağız. Tek temennimiz sağlıkla kucağımıza almak. Korkularımız var boyle bir mucizeyi Rabbim kucağımıza almayı nasip eder inş. Rabbimizin bize mucizesiydi hep dua ediyoruz. Evet bu şoktan sonra eşimin guncel sperm testinde sperm sayısı sadece 5 canlı cıktı. 15 milyon olması gerekir diyordu dr lar ama Rabbimin mucizesi gebe kaldım. Umudunuzu kaybetmeyin. Bol bol dua edin. Dualarım sizinle.. Hikayelerinizi bekliyorum.