Merhaba hanımlar,
Eğer ki şuan bu yazdıklarımı okuyorsanız demekki siz de benim bundan yaklaşık 2ay onceki halim gibisiniz, ve bir yol gosteren arayıp sureci anlamaya calışıyorsunuz demektir.
Ben 3yıllık evliyim, korunmasız 2yıl sonunda doktora gittik tum testleri olduk eşimle birlikte, ikimizde de hicbir problem cıkmadı, kendimize 1sene daha verdik testlerimiz guzel cıkınca demekki olacak dedik ve doktorumuzunda tavsiyeleri ile ayrıldık hastaneden. 1sene sonra cevremdeki herkesin tek tek cocuğu oluyor ve ustunde baskı hissediyordum. Bir gun eşime doktora gidelim ve doktor ne tedavi onerirse yapalım artık cocuğumuz olsun dedim. Oncelikle tabiki istanbulda olduğum icin bahceciyi duşundum, hangi doktora gitmeliyim nasıl yapmalıyım evime uzak mı olur klinik, gibi sorular kafamdayken eşim dediki medipol megada gonca hanıma 1sene once gittik sevdik ısındık ona gidelim boşver dedi buyuk klinikleri gonca hanıma guveniyorum ben dedi. Bend gonca hanımın telefonuna mesaj attım, size gelmek istiyorum diye. Oda bekliyorum hemen randevu al diye cevap verdi.
Adetimin 4.gunu doktorumla goruştuk aşılama yapıp strese dahada girme olsa olurdu 3yılda dedi, eğerki muayene icin uygunsan bugun başlayalım tedaviye diyerek bizi cesaretlendirdi. Bizde ilk muayenemi oldum rahim kalınlığım 4.gun de uygun olduğu icin tedaviye başladım. Bilinmeze doğru yuruyorduk eşimle. Ama hic korkmuyordum. Sebepsiz infertilite dedi doktorum, ilkinde %40, ikinci denemede%60 ucuncude %80-90 oran verdi. Cunku ne bende nede eşimde bir problem vardı.
Bismillah dedik ve tedaviye başladık. İlk olarak ogun tup bebek merkezinde kanlarım alındı recete yazıldı hemşireler iğneleri anlattı, surec hızla başlamıştı. Ama biz kafa olarak zaten tup bebeğe hazırdık doktorumuzada guvenerek başladık. Hastane yakınlarındaki eczanelere gonal f iğnesinin fiyatını sorduk tup bebekteki tum ilacları eczanenizden alacağız diyerek indirim yapmalarını sağladık, en iyi teklif veren yerlede anlaştık. Cunku ilacların tedariği de zor olabiliyormuş.
İlk iğnemi olurken hemşire olmama rağmen acıkcası zorlandım birazcık ağladım da. Neden zor olan bizi bulmuştu ama motivasyonunuzu duşurmeyin inanın tup bebekte zevkli bi surec. İlk iğnemi oldum hic acımadı. 2.gun daha kolay iğneyi yaptım ve surec gercekten cok kolay iğneler acısız.
3gun iğnemi olduktan sonra doktora kontrole gittim, vajinal muayene ile yumurtalar kontrol edildi iğnelerin dozları değiştirildi, kan tahlilleri yapıldı tedaviye devammmm…
3gun sonra tekrar gittiğimde vajinal akıntım coğalmıştı doktoruma soyledim normal olduğunu ilacların yaptığını soyledi, kan sonuclarım cok iyi geliyordu vucudum ilaca cevap vermişti ancak yumurtalarımdan 4-5 tanesi yeteri kadar gelişmişti. Doktorum bu yuzden bir ilac daha ekledi tedavime son gaz devam edicez moral bozmak yok dedi. İlacları hep aynı saatte yapmak gerekiyordu cok dikkatli yapıyordum yediğim ictiğim herşeye dikkat ediyordum. Ufaktan aklım takılıyordu niye gelişmedi yumurtalar diye ama bana zaten 1tane yumurta yeterdi o yuzden moralimi bozmamaya calışıyordum.
Son kontrolde yine kan tahlili oldum, artık catlatma iğnemi olcaktım ve yumurta toplama işlemi yapılcaktı. Catlatma iğnesinin saati de cok onemli tum kurallara uyarak devam edin.
Yumurta toplama gunu sabah ac karnına hastaneye geldik. Anestezi ile uyutularak işlem yapıldı. Ağrısız acısız işlem. Eşinizden de sperm orneği alınıyor ve dollenme icin takip başlıyor. Tabi benden kac yumurta toplandı? 5, sadece 5 yumurta benim icin acıkcası uzucuydu ama doktorum kaliteli olması ve dollenme olması icin 1tane gerekli sayıya takılma dedi. Az olan yumurta daha kaliteli olabiliyor dedi. Ama kalitesizde olabilirdi. Ayrıca benim amh değerim 2.74du.
Transferim ctesi gunu oldu, pazartesi embriyolog arayana kadar icim icimi yedi transfere kadar yumurtalar dayanırmı dollenir mi diye duşunerek gunlerim gecti. Ama stres yapmamak icin surekli kendime bi uğraş buldum aklımı hic boş bırakmadım. Pazartesi gunu embriyolog erkenden aradı. Cok tatlı bir kadın sesi, 5yumurtanızdan 4u dollendi cok iyi durumda, takip ediyoruz dedi. Eşimle mutluluktan ağlamamak icin kendimizi zor tuttuk. Ertesi gun 4te 4devam , 3.gun 4te 4 devam embriyolog 5.gunu bekleyelim guzel gidiyorlar dedi. Bu arada 5.gun embriyosunun transfer sonrası tutunma ihtimali daha yuksekmiş. 5gune dayanırmı korkum her gecen gun giderek azaldı ve beni 07.04.2022de transfer gunune cağırdılar.
Transfer gunu kahvaltımı yaptım, biraz gergindim, duşumu aldım, asla deodorant parfum kullanmayın bu surecte, hastaneye gittik. İdrara sıkışık olmak gerekiyor, 6bardak su ictim hafif sıkışık olarak işleme girdim. Hic ağrı hissetmedim. Normalde ben vajinal muayenelerden korkarım bu surecte hic rahatsz olmadım. Dualarla embriyo yerleştirildi. 1saat yattım yatakta bacaklarım havada olarak, idrarım geldiğinde surguye yaptım. 1saat sonra arabaya binip evimize geldik. Elim hep karnımda yattım, 2.gunde yattım, 3.gun oturup yemek yemeğe evin icinde yurumeye yemek yapmaya başladım. Asla bir yere uzanmadım asla eğilmedim. O surecte eşimin desteği cok ama cok fazlaydı. 4.gun 5. Gun normal hayatıma dondum ama sağlıklı beslenerek, 6.gun elim hala karnımdaydı Ve artık test yapmak icin sabırsızlanıyordum eczaneye gittim 3 tane normal gebelik testi 1tane erken gebelik testi aldım. 6.gun sabah testi yaptım. Silik cizgi gordum.
6. gun akşam tekrar test yaptım silik cizgi gercekten vardı. 7. Gun hem erken gebelik testini hemde normal testi yaptım hepsinde cizgi silikti. Eşime gosterdim 7.gun hastaneye gidip bhcg baktırdık. 128 cıktı.doktoruma soyledim tebrikler gebesin dedi. 7.04.2022de transferim oldu, 14.04.2022de bhcg pozitif cıktı 16sında 4haftalıktı keseyi gordum, 6haftalıkken kalp atışını duydum,şuanda 8haftalık gebeyim. Allah isteyen herkese nasip etsin umarım sizlere rehber olur moral olur benim surecim.
Yediklerinize ictiklerinize dikkat edin sağlıklı beslenin, bol bol su icin su bu donemdeki tek ilac bence, moralinizi bozmayın hep bu sureci duşunmeyin hep kendinize uğraş bulun, duşundukce insanın aklına hep kotu şeyler geliyor, dua edin ben bol bol ayetel kursu okudum halada okuyorum. eşinizede sureci anlatın size destek olsun onların desteği olmadan bu surec ilerlemez. Son olarakta embriyonuza guvenin ben elimi hic karnımdan ayırmadım gitmesin beni hep hissetsin istedim. Sizde oyle yapın…
Sevgi ile kalın🫶