Birgun ben de guzel haberi alırsam buradaki kadınları yalnız bırakmayacağım diye soz vermiştim. O nedenle size hikayemi anlatmak istiyorum. 29 yaşındayım eşim ise 40 yaşında. 5 senelik evliliğimiz suresince ilk 2 sene cocuk duşunmedik. Bugun ise 2.5 sene dolduğunda pozitif haberi yeni aldık. İlk 1 sene deneyip herhangi bir sonuc alamayınca doktora gittik her ikimiz de. Benim hormon, hsg filmi gibi tahlillerim hep iyi cıkmıştı. Fakat eşimin sperm sonucları pek iyi değildi. Morfoloji %2, hareket ise olması gerekenden daha duşuktu. Fakat sayı iyiydi. Gittiğimiz bazı doktorlar olumlu bazıları olumsuz konuşuyordu. Bir sure daha umursamadan devam ettik denemeye fakat olmuyordu. Bu sure boyunca eşim bazı vitaminler almaya başladı. Proxeed Plus, E vitamini, havuc suyu, bir gun onceden zeytinyağında bekletilen incir tuketmeye başladı her gun. Boylece 6 ay daha gecti, hala olumsuz herşey. Bir aşılama yaptırdık. Hatta aşılama icin 3 yumurtam gelişmişti. Ama yine husran. Artık emindim tup bebekten başka caremiz kalmadığına. Boylece 1.5 seneyi coktan geride bırakmıştık. Aktarlardan bazı kurler macunlar ilave etmeye başlamıştık. Uzun sure boyunca araştırmalarım ile Kaan Aydos'a gitmeye karar verdik eşimle. Ocak ayında Kaan Bey'e muayene olduk. Kaan Bey sperm değerlerini beğenmişti eşimin. %2'nin fena bir değer olmadığını soyluyordu. Ama kendisi sperm dna hasarına bakmak istedi. Sanıyorum testin adı Ros olmalı. Bu teste gore eşimde stres kaynaklı sperm bozuklukları cıktı. Ardından bazı ilac tedavilerine başladık. Yani vitaminlere ek olarak ciddi ilaclara başladı eşim. Boylece 3 ay daha gecti ve ben pozitifi gordum