Merhabalar uzun yazacağım lutfen bilgisi onerisi olan anneler beni bilgilendirin cunku calacak bir kapı bile bulamıyorum.
Oğlum şuan 24 aylık 12. aya kadar komut alması gelişimi akranları ile eş değerdi cok az bi gerilik vardı oda 35 haftalık ve 2450 gram doğmasına bağladım.
12. aydan sonra kpss ye calışmaya başladım sabahtan 7'den akşam 10'a kadar odada tek başına televizyon izledi.
18. Ayda fark ettim ki işaret etmiyor adına bakmıyor komut almıyor parmak ucunda yuruyordu.
Daha once soylediği anne baba nene dede teyze sezai gibi kelimelerin hic birini soylemiyor.
Kendi kendine hala yemek yiyor catal bile kullanıyor.
Taklit yeteneğinde problem yok.
Goz kontağı anne baba teyze dede nene yenge işe kuruyor.
Televizyon olmayınca oyuncakları ile oynuyor.
Televizyonda sevdiği cizgi filmlerin sesini ayırt ediyor onların sesini duyunca televizyonun olduğu odaya koşuyor.
Cevredeki hic bir cocukla iletişim kurmak istemiyor ona yaklaştırınca ağlıyor biz bunu kuzeni kucukken korkuttu hep ona bağladık.
Anneannesinde babaannesinde anneyi babayı ayırt ediyor kucağımızdan inmek istemiyor gittiğinde kapının onune gidiyor eve gitmemiz icin.
Gece uykusu geldiğinde onu uyutanın ben olduğumu bilirdi babasına gitmezdi.
Eskiden Semih şakadan ağla baba sana mama alsın deyince ağlardı.
Evimize gelen giden kimse yoktu ilk 1 yıl izole yaşadık
bizimde gittiğimiz anneannesi var cok nadir de babaanneye
Anneannede kuzeni var ondan korktuğu icin anneanneye girmek istemiyor
Ben ve babası ders calıştığımız icin gun boyunca televizyon izlerdi
9 ay kadar yurutec kullandık
Eline catal kaşık verince onunla yemek yemeye calışıyor
Bizle saklambac oynuyor saklanıyor gidip onu bulunca kacıyor başka odaya
Semih kayboldu diyince koşa saklanır
Geldim geldim diyince oyun oynadığımızı anlayıp kacar.
Son donemde istediği bi şey olunca işaret etmek yerine elimizden tutup istediği şeye goturuyor.
Birde cayı cok seviyor cay kaşığı ile cay veriyordum son 3 haftadır cay kaşığı gorunce hemen koşuyor.

Bi ozel eğitim oğretmeni uyaran eksikliği dedi. Biri otizm. Atipik otizmli cocuğu olan bi annemizde reaktif bağlanma olabilir dedi.
Bilginiz var ise lutfen yardımcı olun.
Oğlum otizm mi değil mi?