Merhaba arkadaşlar, bir yıldır cocuk istemi ile Gaziantep te doktor doktor gezerken isim olarak internette karşılaştığım ve kliniğinde gidip goruşmemiz sonucunda ilk tup bebek denememize Fuat Aksoy ile Umay tup bebek merkezinde başlamış bulunduk. İlk goruşme ile başlayan 1 saati aşan beklememizi goz ardı etmem ve eşimin ilk izleniminin negatif olduğunu soylesede tup bebek tedavisindeki başarısı nedeni ile devam etmek istediğimi soyledim. (Başarısında kendisi dile getirmesi ile biliyorum yani birilerinden de değil) gerekli testleri yapıp yumurta ve sperm toplayıp embriyo hazırlıklarından sonra ilk transferimizi yaptık. Muayene paralarını calıştığımız sektorden dolayı geri alabiliyoruz diye muayene seansının normalden fazla talep edilmesi hic hoş bir durum değildi. Ayrıca bu surecte doktora gittiğimiz her muayene de 2 saat beklemek bizi cileden cıkarıyordu cunku biz ozel sektorde calışıyoruz ve izin alma durumumuz sıkıntılı. Bunu dile getirip rica ettiğimiz halde hicbir değişiklik olmadı. 3- 4 saat bekletilip işlem yapıldı Transfer sonrası doktor herşeyin cok iyi gittiğini benim rahmimde bir sorun olmadığını ve yuzde yetmiş seksen gebelik beklerken 12. Gun sonundaki husranımızı atlatmamız cok zor oldu. Ve bu sonuctan sonra ne gecerli bir acıklama yapılmış nede tetkik yapıldı. Kısmet dedik kabullendik elimizde 4 yumurta daha var dedik umudumuzu kaybetmedik. Ara vermeden ilk adetimden sonra hemen tekrar denedik ama ilaclar ve dozlar yine aynıydı sadece yumurtaların 5. Gune gelmesi icin 2 gun daha bekleyecektik. Yalnız transferden birgun once haber eden merkez bu defa arama zahmetine girmemesi ile ben arayıp embriyoların ne durumda olduğunu ve transfer gunun de aksilik olup olmadığını oğrenmek istemiştim. Merkezdeki kızın hicbirşeyden haberi yoktu ve doktoru aradığımda bana yumurtaların cozdurulduğunu ve transfer 12 de yapılacak dedi. Bu celişki tabiki hoşuma gitmedi ama inanmaktan başka yapacak birşey yoktu.Ertesi gun 12 de orada hazır ve sıkışık beklemeye başladım ve yine 4 saat bekledikten sonra ancak transfer işlemi yapıldı. Sıkışık beklemek kadar berbat birşey yok. Yine umutla bekledik ama ben birkac gun onceden tutmadığı icime doğdu cunku bende hicbir belirti yoktu ve sıkıntılı bekleme surecini tamamladık. Test sonucu yine husrandık bu defa acıklama bekliyorduk. Ve doktora sonucu watsaptan gonderip onun gormesine rağmen donuş yapmaması daha da sıkıcı oluyor ve birkac arama sonunda bize dondu bunu araştıracağını ve bize doneceğini soylediğinin uzerinden tam 1 hafta gecti hala acıklama yok ve telefonlarımıza cevap verilmiyor. Bu kadar kolay mı insanların hayallerini umutlarını harcamak. Ben bu konuda sorumlu olan herkesi Allah A havale ediyorum umarım layıklarını bulurlar.