Tup bebek surecimde yaşadıklarım. Tecrubeli arkadaşlar yardımcı olabilir miz?
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup bebek surecimde yaşadıklarım. Tecrubeli arkadaşlar yardımcı olabilir miz?
-
13-09-2022, 13:26:46Selamlar once biraz hikayemi anlatmak istiyorum. Şu an 30 yaşındayım kendimi bildim bileli reglim 7 gun ve cok yoğun ağrılı gecer ve 21 gunde bir regl olurum. Aile hekimi ve birkac farklı doktor ailemde erken menopoz olup olmadığını sordu varsa riskli bir durum olabileceğini soyledi ama yoktu o yuzden ben de pek dikkate almadım. 3 yıllık evliyim ilk 2 yıl kariyerime odaklanmak istediğim icin cocuk fikrini hep erteledim cocuk vermeye karar verince once butun testleri yaptırıp sonra surece başlayalım dedik ve amh 0.33 cıktı. Dunyam başıma yıkıldı doktor tup bebekten başka caren yok git hemen başla dedi daha denememiştik bile hic normal yollardan. İyi bir doktor bulduk once birkac ay normal deneyelim dedi 3-4 ay denedik ve olmayınca tup bebek tedavisine başladık. İki hafta boyunca yumurta buyutme tedavisi gordum toplama gunu gittiğimde once ultrasona aldılar ve yumurtaların catlamış toplama yapamayacağız dediler tıpış tıpış eve donduk. Bu ay tekrar tedaviye başladık 5 yumurta toplandı ikisi donduruldu. Transfer gunu belirlemek icin kontrole gittiğimde doktorum bu ay transfer yapmayacağız rahmin biraz dinlensin onumuzdeki ay da istersen transferden once tekrar toplama yapar havuzlama yapmış oluruz sonra transfer yaparız dedi. Şimdi kafam cok karışık tekrar toplama yaptırmak hic istemiyorum ama 2 yumurtam var sadece ve ihtimal cok az. Sizce havuzlama mı yaptırmalıyım direkt transfer mi lutfen fikirlerinizi ve tecrubelerini aktarır mısınız