Merhabalar bu ay 3. tup bebek denememizi yapıyoruz. Surecimi paylaşmak istiyorum. Bizde benden ve yaştan kaynaklı sorun var. 43 yaşındayım, yumurta sayım az oluyor ve kalitesinde de sorun oluyor.
Ben gec evlendim, evlendiğimde 38 yaşındaydım. Bir gebelik oluştu ancak kese boş cıktı. Kurtaj oldum. Kendiliğinden hamile kalabildiğim icin bir sure doğal yolla denedik. Ancak olmadı.
2018 ’de aşılamayla başladık tedavi yolculuğumuza. Cok umutluyduk. 4 tanesi buyukce toplam 6 yumurtam vardı. Ama maalesef negatif sonuc aldık. Doktorumuz yaştan dolayı ikinci aşılamayla zaman kaybetmemizi ve direkt tup bebeğe gecmemizi tavsiye etti.
Maddi durumdan biraz beklemek zorunda kaldık. 2019 kasım ’da ilk tup bebek tedavimize başladık. Fsh 5,44, lh 19,65 amh 0,8 cıktı. Ben de polikistik over vardı. Amh aşılama zamanı 3 civarındaydı, yaş faktoru burada iyice one cıktı. Bu tedavi beklediğimiz gibi gitmedi. Gonal-f ve menogon kullandım. Bir onde giden yumurtamla birlikte toplam 3 yumurtam oluştu. 2 tanesi onde gidene yetişemedi. 1 embriyomuz oldu, onun da kalitesi ortaydı. Doktorumuz 2. toplamaya destek olması icin dondurmamızı onerdi. Orta kailte 3.gun embriyosu donduruldu.
2020 mart ’ta 2. tup bebek tedavimize başladık. Bu tedavide de gonal-f ve menogon kullandım yuksek dozlarda. 4 yumurtayla toplamaya girdim. 3 tane toplandı, bir tanesi dollendi. Onceki dondurulan embriyo da cozduruldu ve 4.gunde ikisi beraber transfer oldu. Sonuc yine negatifti. Toplamadan sonra salgın başladı, transfere maskeyle korkarak girdik.
Pandemi bize maddi zorlukları da getirdi maalesef. Kendinimizi toparlamamız 2022 başını buldu. Ekonomil durum hepimizin bildiği gibi işte. Ben bu arada yeni bir doktor arayışına girdim. Araştırmama başladım.
43 yaş tup bebek deneyimim
Tüp Bebek0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- 43 yaş tup bebek deneyimim