Miyazaki grafik unsurunun hicbir zaman on planda olmadığını belirtirken Demon's Souls grafikleri Elden Ring ekibinde baskı oluşturduğunu belirtti.
Souls oyunlarına imza atarak oyun sektorunde onemli bir gidişata imza atan Hidetaka Miyazaki hem Elden Ring hem de gectiğimiz yıl cıkan Demon's Souls Remake hakkında bazı acıklamalarda bulundu. PS5 icin ozel olarak Bluepoint Games tarafından yeniden geliştirilen Demon's Souls oyununu oynamadığını belirten Miyazaki, yine de oyunun kendi ekibinde bir baskı oluşturduğunu dile getirmiş.
Demon's Souls grafikleri Elden Ring ekibinde baskı oluşturmuş​Edge Magazine ile bir soyleşi yapan Miyazaki, oyun geliştirirken grafiklerin onemli olduğunu fakat kendileri icin hicbir zaman ilk sırada olmadığını belirtmiş. "Grafik birinci oncelik olarak belirlediğimiz bir şey değil. Grafik tarafında istediğimiz şey oyunun kendi sistemlerine, gereksinimlerine bağlı olması ve diğer geliştirme unsurlarına gore daha az oncelikli olmasıdır” diyen Miyazaki, Demon's Souls Remake surumu hakkında sozlerine şu şekilde devam etmiş;

“Demon's Souls bircok eski duyguyu, bircok eski anıyı yeniden hatırlatıyor ve bu benim icin biraz bunaltıcı oluyor. Bu yuzden Demon's Souls'un yeniden yapımını oynamadım, ancak bu yeni gorunume, bu yepyeni mevcut nesil grafiklere kavuştuğunu gormekten gercekten cok memnunum. Bu, grafik ekibimden her zaman biraz ozur dilediğim bir alan cunku cok sıkı calıştıklarını biliyorum. Ve Elden Ring uzerinde son derece sıkı calıştılar. Grafik ekibimiz ve programcılarımız şimdiye kadar yaptığımız en iyi gorunen oyunu yaratmak icin bircok yeni ozelliği zorluyor."
" Bluepoint Games'in duşunmediğimiz şeylerle ortaya cıktığını ve oyunun bazı unsurlarına, gorsellerine ve mekaniğine, bizim yapamadığımız veya geri donmediğimiz bir şekilde yaklaşması gercekten eğlenceli olan bir şey. Bu yeni duşunce sureclerini ve yeni teknikleri araştırdıklarını ve uyguladıklarını gormek benim icin gercekten heyecan verici ve ilginc bir şeydi."