Kore dilinde “Buyuk Kainat” manasına gelen Daewoo, 72.000 bin calışanı ile 150 ulkede ” Daewoo Ruhu”nu yaşatıyor. Bu ruhun uc temel ogesi yeniliklerden korkmayan, yaratıcılık, yuksek hedeflere ulaşmak ve ve o hedeflere ulaşmak icin kişisel oz veriler olarak tanımlanıyor.
Merkezi Seul ’de olan Daewoo grubunun bunyesinde 30 şirket bulunuyor. Bunlar ticaret, inşaat, otomotiv ve parca uretimi, tuketiciye yonelik elektronik aletler, bilgisayar, telekomunikasyon, aerospace ve gemi inşaatı, finansal hizmetler ve otelciliği kapsıyor.
Kim Woo-Chong tarafından 1960 ’larda kurulan grup, ilk olarak tekstil ve hazır giyim ithalatı ve ihracatı ile iş dunyasına adım attı. Ceşitli alanlarda faaliyet gosteren grubun surekli değişen global dunyada ozellikle endustriyel gelişmeleri yonlendirmek amacı ile 1992 ’de bunyesinde Daewoo yuksek muhendislik enstitusu kuruldu. Burada yapılan araştırmalar tum alanlara yansıtılıyor.
Daewoo gurubun uretim ve hizmetleri kısaca ozetlemek : “celik ve metal ve bu endustriye katkıda bulunan kimya grubu , medya ve elektronik eşya, bilgisayar ve ev otomasyonu, ağır makine endustrisi, inşaat, tekstil, petrol urunleri ve bunların uluslararası pazarlara dağıtımı, aerospace endustrisi ve askeri ve savunma sanayi urunleri, otomotiv uretim ve ihracatı, medya ve film endustrisi, telekomunikasyon hizmetleri, ve finansal kurumu” Daewoo Grubu Seul Kore ve gerekse dunya capında calışmaları ile lider bir kuruluştur.
Daewoo, otomotiv alanında ise, binek otomobil, 4×4 ve hafif ticari araclar ile kamyon ve otobus gibi ağır ticari aracların uretimini ve 145 ’ten fazla ulkeye ihracını gercekleştirmektedir.
“ISO 9001″ sertifikasını alan ilk Asyalı otomotiv şirketi olan Daewoo, bircok ulkede, ozellikle de Doğu Avrupada uretim tesisleri kurmuştur. 14 ulkede toplam 17 tesiste uretilmekte olan Daewoo 2000 yılında uretim kapasitesini 2.5 milyon unite olmasını hedeflemiştir. Dunya capında ilk on otomotiv ureticisi arasına girmeyi hedefleyen Daewoo, urun yelpazesini genişletecek, yeni modellerini bir sure sonra piyasaya surecektir.
Daewoo
Otomobil Forumları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
-
12-09-2022, 14:33:49