Grubun gecmişi 1940 ’ta Chung Ju Yung tarafından kurulan kucuk bir tamir atolyesine dayanmaktadır. 1947 ’de kurulan Hyundai Engineering & Construction Company (HEC) Kore ’nin savaş sonrası yeniden yapılanmasında kilit rol oynamış ve Grubun 60 ’lı ve 70 ’li yıllarda celik, gemi yapımı, otomobil ve makine uretimi gibi değişik ağır sanayi sektorlerine girmesi icin zemin oluşturmuştur.
1967 ’de Hyundai Motor Company ’nin kurulması, grubun daha hassas teknolojiler gerektiren sanayi kollarına gecişini belirlemiştir. 1967 ’de kurulan Hyundai Motor Company bugun otomotiv uretiminde Kore ’nin tartışılmaz lideri, dunyanın ise onde gelen otomotiv ureticilerindendir. Şirket 52.000 ’den fazla personeli ile Hyundai Grubu ’nun temel taşlarından birini teşkil etmektedir. 1998 yılında firmasının da satın alınması ile Hyundai, Kore otomotiv pazarının %70 ’ini ele gecirmiştir.
Hyundai Motor Company ’nin Guney Kore ’deki fabrikaları haricinde Turkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Cin ve Hindistan ’da da global uretim merkezleri bulunmaktadır. Hyundai Otomotiv Grubu, 2005 yılı sonundaki global satışları itibariyle dunyanın en buyuk 6 ’ncı otomotiv ureticisi konumunda bulunmaktadır ve 2010 yılı itibariyle 5 ’inciliğe yukselmeyi hedeflemektedir.
Hyundai Motor Company ’nin yılda 1.5 milyon adetlik uretim kapasitesine sahip Ulsan fabrikası, dunyanın kompleks halindeki en buyuk otomotiv uretim tesisidir.
Hyundai Grubu, bunyesindeki 45 şirketi ile Kore ’nin ve dunyanın en buyuk gruplarından birisidir. Dunya capında 180.000 ’den fazla personeli bulunan Grup; motorlu araclar uretimi, muhendislik, inşaat, gemi yapımı, celik, petrokimya, makine, havacılık, elektronik ve finans sektorlerinde faaliyet gostermektedir.
Kibar Holding ’in 1997 yılında Hyundai firması ile %50-%50 eşit ortaklık kurması ile Hyundai Assan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. kurulmuştur. 1997 Temmuz ayında faaliyete gecen 125.000 arac/yıl uretim kapasiteli Ali Kahya tesisleriyle grup, Turk otomotiv sanayinde oncu kuruluşlar arasında yerini almaktadır.
Otomotiv tesisine hizmet verecek koltuk, ic donanım, taban ve tavan kaplamaları ureten yan sanayi şirketi ise hemen ana tesisler yanında faaliyete gecmiştir. Kibar Grubu şirketleri ISO 9002 Kalite Belgesi ’ne sahiptir.