Adım 1: Motoru Kapat

Motorunuzun kapalı olduğundan ve iyi havalandırılan bir alana park ettiğinizden emin olun. Hava Alımı, Vana ve Yanma Odası Temizleyici sinerek gaz govdesinden hava alma kanalını ayırın. Bu karbon kaldırmak icin en iyi formuldur.

Bu adımda, gaz govdesi ve alma manifoldu uzerinde oluşan karbon artıklarını cıkarmak icin uğraşıyoruz. Bu katkı maddeleri temizleme surecinde size yardımcı olacak karbon birikme sorununu cozmek icin en iyi yoldur.

Adım 2: Yakıt Rayını Temizleyin

Motor kapalıyken, yakıt rayını ve motorun icindeki yakıt akışındaki her şeyi temizleyin. Yakıt enjeksiyonu ile yanma odası temizleyici ve enjeksiyon basınc aparatı kullanarak bu surecten gecebilirsiniz. Bu adım tum yakıt sistemi icin son derece etkili temizlik sağlar.

Bu işi yapmak icin, once yakıt tankından enjeksiyon rayına gelen yakıt rayını kesmeniz gerekir. Bundan sonra, enjeksiyon basınc cihazına bağlayın ve sonra icine temizlik maddesi koyun. Arabayı acın ve madde tamamlandığında kendiliğinden kapanana kadar boşta bırakın.

Adım 3: Benzin Arttırıcı kullanın

Benzin kalitesi formulumuzde onemli bir faktordur. Bu nedenle, yakıt sistemi temizleme de sonraki adım bir benzin arttırıcı madde kullanımı gereğidir. Gaz pompası kalitesindeki tutarsız benzin kalitesi ve varyans, karbon artıklarının birikmesine, guc cıkışının duşuk ve verimsiz ateşlemesine yol acar.

Yuksek cıkışlı motorlar ve turboşarjlı motorlar yakıt kalitesine duyarlıdır ve verimliliği pistonlar, yakıt enjektorleri, alım portları, alma vanaları ve yanma odalarında birikme den etkilenir.

Benzin arttırıcıları kullanmak oldukca kolaydır, ama en azından yakıt tankının yarım dolu olması gerekir. Yakıt tankının yarısını doldurun.

Adım 4: Temiz Motor Yağı Sirkulasyonu

Araba Pistonlarının ve motor ic parcalarının yanma kalıntılarından ve camur birikmesinden temizlenmesinin diğer yolu da motor yağı sirkulasyonunun temizlenmesidir. Aracınızı surerken motor yağı yuksek bir sıcaklığa kadar ısınıyor.Bu da yağdan bazı buharların cıkmasına neden olur. Buharlar toz karbon kalıntılarıyla karşılaştığında, yağ camuru adı verilen bir madde oluşturur. Yağ camuru esas olarak pistonlar, piston halkaları ve silindir başı uzerinde oluşur. Bu buhar motora zarar verebilir, bu da tamiri oldukca pahalı olabilir.

Pistonları cıkarmadan temizlemek icin en iyi yol motor performansı restorasyon urunleri kullanımı gereğidir. Bu urunler, inatcı tıkanmış camurda bile etkili bir şekilde yumuşatır, emulsifiye eder ve cozunur. Bu katkı maddesini kullanmak oldukca kolaydır. Sadece mevcut yağ maddesini ekleyin ve arabayı calıştırın. Yaklaşık 30 dakika bekletin. Durduktan sonra, motor, yağ drenaj ve yeni yağ ekleyin.

Adım 5: Motor Yağının Kalitesini Artırın

Artan motor yağı yeniden kullanım icin Araba Pistonları temizleme surecinin son adımıdır. Artan motor yağı, camurun oluşmasını zorlaştırır. Bu coğunlukla 15.000 ila 40.000 km arasında uzun bir drenaj aralığı arasında gercekleşecektir. Yuksek dereceli sentetik yağlar da sonunda bozulacaktır.

Bunu başarmanın tek yolu yağ arttırıcı urunleri kullanmaktır. Bu urunler ısıya karşı korumayı artıran yağı guclendirici ozelliğe sahiptir. Erken ve cıkarılması zor tortular bircok motor bileşeninde oluşacaktır.

Onların kendi formulu guclu antioksidan sistem icerdiğinden artırıcı urunleri kullanarak tum bu sorunları onleyebilirsiniz. Motor yağını değiştirdikten hemen sonra yağ arttırıcı urunleri ekleyin. Bununla birlikte, motor yağı iyi korunmuş olduğundan emin olacaktır ve Araba Pistonları temiz kalma konusunda icinizi rahatlatacaktır.