Arac Kiralama Fiyatlarına Markanın Etkisi: Aracın markası ve modeli, araba alırken olduğu gibi araba kiralarken de fiyata etki eder. Kiralık BMW fiyatları ile kiralık Renault fiyatları farklı olabilir. Markanın ve modelin arac kiralama fiyatlarına cok net bir etkisi vardır. Luks arac kiralama sınıfına giren kiralık Mercedes / kiralık Audi / kiralık BMW / kiralık Land Rover fiyatları epeyce farklı olabilir.

Arac Kiralama Fiyatlarına Modelin Etkisi: Aynı markanın farklı modelleri icin fiyatlar farklılık gosterebilir. Burada da motor hacmi, yakıt tuketim şekli, bagaj hacmi gibi farklı kriterler devreye girer.

Km ’nin Araba Kiralama Fiyatlarına Etkisi: Km bilgisi, nasıl ki ikinci el araba alırken fiyata etki eden dominant bir etkense arac kiralama fiyatları soz konusu olduğunda da buyuk bir fark yaratabilir. Eklemek gerekir ki rent a car sektorunde km ’si fazla arac bulundurulmaz. genellikle Araclar, ya sıfır km ’dir ya da oldukca duşuk km ’lidir.

Model Yılının Otomobil Kiralama Fiyatlarına Etkisi: Bu maddeyi acıklamadan once soylemek gerekir ki rent a car sektorunde model yılı eskiyen araclar genellikle ikinci elde satılır. Yani rent a car listelerinde model yılı cok eskimiş bir araca pek rastlanmaz. Ancak model yılı yine de fiyatlar icin belirleyicidir.

Yakıt Tuketim Şeklinin Arac Kiralama Fiyatlarına Etkisi: Yakıt tuketim şekli arac kiralama fiyatlarına etki eder. Benzinli kiralık araba fiyatları ile dizel kiralık araba fiyatları farklıdır. LİPG ’li kiralık araba fiyatları icin net veri vermek zor zira, rent a car ’da LPG ’li kiralık arac seceneği genellikle cok zor bulunur. Varsa da fabrikadan LPG ’li cıkışlı araclar tercih edilir.

Şanzıman Tipinin Rent a Car Fiyatlarına Etkisi: Otomatik arac kiralama fiyatları, manuel kiralık arac fiyatlarına gore genellikle biraz daha fazldır. Burada otomatik şanzıman konforunun fiyata etkisi soz konudur.