Biyografi

Raffine, 1986 yılında İstanbul'da doğdu. Gercek adı Sertac Soysal. 1998 yılında raple tanıştı ve 2003 yılından beri Turkce rap yapıyor. Aslında rap macerası 2002 yılında bir dergi ile verilen hediye CD'de bulunan bir kayıt programı ile başladı. Sondu Gunlerim, Leh"CHE" (Mixtape) ve Altyazı (Single) albumlerinin yanı sıra Disstortion EP'de ve Kafile toplama albumunde (4 şarkı ile) yer aldı. Dinlediği ve sevdiği şarkıcılar arasında Atmosphere, Immortal Tecnique, Roots Manuva, Vinnie Paz, Pink Floyd, Barış Manco, Sagopa Kajmer ve Kolera var.

Kısaca Başlıklar

ADI
Sertac

SOYADI
SOYSAL

YAPTIĞI
Turkce Rap

NE ZAMANDAN BERİ
2003

NASIL BAŞLADI
1998 yılında rap ile tanıştı ve 2003 yılında rap yapmaya başladı.

İLK KAYIT
2002 de bir derginin verdiği CD'den cıkan bir kayıt programı sayesinde şans eseri oldu.

YA SONRA...?
Nasıl ya sonra?

İLK UNDERGROUND EP
Raffine Leh"che" - 2004

MELANKOLİA?
Ailemiz

NE DİNLER
Atmosphere, Immortal Tecnique, Roots Manuva, Vinnie Paz, Pink Floyd, Barış Manco, Sagopa Kajmer, Kolera, Raffine, Zet

NE İZLER
Farketmez

NE YER
Zamana ve yere gore değişir.

NE İCER
Kola

KİTAP OKUR MU
Fazla değil

Bilgi/Beceri
Oğrenci

Albumleri

Raffine - Leh"CHE" (Mixtape)
Raffine - Sondu Gunlerim
Raffine v DJ Zet - Altyazı (Yarınlar Olmayacak Single)

Raffine - Leh"CHE" (Mixtape)

2004 yılının 12 Eylul'unde underground piyasasında satışa sunulan bu albumun Raffine ve yakın donemde KuvvetMira'dan ayrılan Zet'in Immortal Tecnique'nin bir parcası uzerine yaptıkları calışmadan sonra mixtape olmasına karar verildi. 12 parcadan oluşan bu mixtapede Non Phixion ve Jedi Mind Tricks'den sample'lar kullanılarak oluşturulmuş. Album genelindeki mixler ve aranjeler DJ Zet tarafından yapılmış. Kayıtların bir coğu Raffineri Records'da kaydedilen albumun diğer kayıtları ise Rhymesayers Studios ve M.I.K Studios'da gercekleştirilmiş. Liriklerde Raffine'nin muhteşem lirikal gucu kulaklara haz veriyor Benim en cok beğendiğim bitiriş ise burda a )son ebe b) outro parcasını dinlemenizi tavsiye ediyorum ...

Kaynaklar : hiphoplife.net
melankolia.com.tr
Blue Jean-Turkce Rap Fanzin

__________________________________________________ ______________________

Raffine hakkında veya bana gore en iyi albumlerden birisi olan kendisinin ilk mixtape'i Leh"CHE" hakkında yorumlarınızı bekliyorum