Motosiklet yıkamak, itina gerektirir. Yıkama, buyuk bir sunger ve piyasada satılan ucuz sac şampuanlarıyla yapılabilir .Motosiklet yıkama, tazyikli su ureten makineler ile yapılmamalı, ille yıkanacaksa, soğutucu radyator peteklerine, elektronik aksamlara, kilometre saati uzerine su gelmemesine dikkat etmeli, roleler korunmalıdır.

Motosikletinizi yıkarken, basınclı su kullanmayın. Kovayla ya da hortum suyuyla yıkayın. Supurme fırcasıyla değil, iri bir sunger edinmelisiniz. Ayrıca, kurulama bezlerini tuy bırakmayanlarından secelim. Motosikletinizi yıkarken, zincirin altına koyacağınız ve zinciri temizlerken kullanacağınız (Gazyağı, vs.) sıvıların yere dokulmemesi icin uygun buyuklukte bir kap, şampuan, vida ve metal parcaların paslanmasını engellemek icin kullanacağınız Vd40 gibi paslanmaya karşı spreyler, plastik bolumleri parlatmakta kullanacağınız spreyler, grenajlar icin parlatıcı pastalar, sele derisinin temizleme sıvıları olabilir.

Motosiklet zincirini gaz yağı ve kucuk bir fırcayla temizleyip, yağlayın. Bu işi yapmayı seviyorsanız, grenajları da cozup detaylı, gorunmeyen yerlere de ulaşıp, sıkı bir temizlik yapabilirsiniz. . Motorla kısa bir gezinti yapın. Temizlikten sonra, yaptıktan sonra birikmiş suların da gitmesi icin bir tur atmak, motora cok iyi gelir. Bu motor yıkamanın prensiplerindendir.

Ayrıca, unutmadan belirtmeliyim ki, egzoz susturucu icine su kacmaması icin susturucu cıkışı tıkac ile kapatılmalıdır.
Motor sıcakken ve fren disklerine kesinlikle su tutulmamalıdır. Yıkanan motosikletinizin uzerindeki sular silinmeli ve kurutulmalıdır. Yıkama sonrası, kurutulmadan hemen kullanılan motosikletlerde, kalan suların akması sonucunda virajlarda kayma riski olabilir.

Duzenli aralıklarla motosikletin boyası koruyucu cila ile silinmeli, siyah plastik aksamlara cila değdirilmemeli, plastik aksamlar kaliteli plastik temizleyicileri ile temizlenmelidir.