Yapılacak işleme ve celiğin sertlik durumuna gore freze milinin boyutu ve yapısı da değişiklik gosterecektir. Bunun nedeni ise işlemenin her durumda farklı zorluğa sahip olmasıdır. İşlenecek parcanın sertlik durumu ve istenilen şekle gore freze mili kullanılması gerekir.

Freze makinesine bulunan parcanın işlenebilmesi icin sabit durması ve hic hareket etmemesi gerekir. Hatta titrememesi bile gerekir. Cunku freze mili parcaya değince parca hareket ederse işleme başarısız olur. Bunun icin parcanın tamamen hareketsiz şekilde durması gerekir. Manyetik tabla işlenecek parcayı cekerek hareketsiz durmasını ve sıfır sorun ile işleme yapılmasını sağlar. Manyetik tablanın ne olduğunu ve avantajlarını buradaki blog yazısında detaylıca paylaşmıştık. Detaylar icin blog yazısına bakabilirsiniz. Manyetik tabla siparişi vermek ya da teklif almak icin hemen bize 0545 459 99 16 numaralı telefondan ulaşın.

Freze, endustriyel talaşlı imalat calışmalarında kullanılan bir tur takım tezgÂh ceşitlerinden biridir. Kendisine ozel bir sistem yapısı bulunan bu urun, kendi ekseninde donen bir kesici yardımıyla işlevsel hale gelir.

Bu kesici harekete gectiğinde hedeflendiği şekilde delme, yuzey işlemesi ve şekil oluşturma gibi işlemleri yerine getirilir. Freze yardımıyla farklı turden bircok urunun ortaya cıkarılması ve tasarlanabilmesi olanaklı hale gelir. Bu sistem gunumuzde artık bilgisayarlar tarafından da desteklenebilir bir durumdadır.