Japonya merkezli lider CNC, robot ve makine ureticisi FANUC, Ford ’un elektrikli otomobil govdelerinin uretimine yardımcı olması amacıyla 2022 yılında teslim edilmesi planlanan yaklaşık 500 adet robotu Koln ’de bulunan Ford uretim tesisine tedarik edecek. Guvenilir ve dayanıklı olmasıyla uretim sureclerinde one cıkan FANUC robotlarını ABD ’de de tercih eden Ford, tamamen elektrikli ve yuksek hacimli ilk binek otomobil modelini 2023 yılında uretmeyi hedefliyor.
Fabrika otomasyonundaki cozumleriyle onemli markaların uretim sureclerinde stratejik roller ustlenen FANUC, e-mobilite alanında buyuk bir sipariş daha aldı. Bu kapsamda FANUC, elektrikli otomobil govdelerinin uretiminde kullanılması icin 2022 yılında teslim edilmesi planlanan yaklaşık 500 adet robotu Koln ’deki Ford tesisine tedarik edecek.
Ford ’un Koln ’de bulunan uretim tesisi, halihazırda tum Avrupa pazarına hizmet edebilecek kapasitesi sayesinde elektrikli araclar icin geliştirme ve uretim tesisi olan Ford Koln Elektrifikasyon Merkezi ’ne donuşturuluyor. Ford boylece tamamen elektrikli ve yuksek hacimli ilk binek otomobil modelini 2023 yılında uretmek icin calışmalarını yoğunlaştırıyor. Marka ayrıca 2030 ’dan itibaren Avrupa ’da sadece bataryalı elektrikli binek otomobiller sunmaya hazırlanıyor.
“Geleceği şekillendirecek teknolojilerde yer almaktan mutluluk duyuyoruz”
FANUC robotlarının otomotiv sektorunde farkını ortaya koyduğunu belirten FANUC Turkiye Genel Muduru Teoman Alper Yiğit, “Guvenilir ve dayanıklı olmasıyla one cıkan FANUC robotları, bircok dev otomotiv ureticisinin fabrikasında onemli roller ustleniyor. ABD ’de de uzun yıllardır iş birliği yaptığımız Ford ’un, Koln ’deki tesisinde de bizi tercih etmesi otomotiv sektorundeki gucumuzu bir kez daha ortaya koyuyor. E-mobilite uygulamalarında oldukca deneyimliyiz. Geleceği şekillendirecek bu teknolojilerde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. FANUC ’un global capta yenilikci teknolojilerin uretiminde sağladığı katkıyı, guclu kadromuz sayesinde Turkiye ’deki otomotiv endustrisine de sunmaya hazırız” dedi.
Ford’un FANUC İmzası
Otomobil Forumları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumları
- Otomobil Forumları
- Ford’un FANUC İmzası
-
12-09-2022, 11:09:37