XC40 Recharge, gelecekte uretilecek tam elektrikli Volvo ’ların ilki olma ozelliği taşıyor ve aynı zamanda Volvo Cars ’ın 2025 yılına kadar otomobil başına CO2 ayak izini yuzde 40 azaltma hedefine doğru atılmış onemli bir adımı temsil ediyor. Volvo Cars, 2025 yılında kuresel satışlarının yuzde 50 ’sinin tamamen elektrikli otomobillerden geri kalanının ise hibrit modellerden olmasını hedefliyor.
XC40 Recharge icin cok guclu bir talep gercekleşti. Siparişler alınmaya devam ederken, bu takvim yılında uretilmesi planlanan her otomobil şimdiden satıldı. İlk uretilen otomobillerin bu ay Avrupa ’da teslim edilmesi planlanıyor.
Ghent fabrikasında, muşterilerin kullanacağı otomobiller uretilmeden once, uretim oncesi otomobillerin uretildiği bir hazırlık donemi yaşanıyor. Uretilen her yeni model icin standart bir prosedur olan bu surec ile uretim akışının optimize edilmesi ve uretilen her otomobilin birinci sınıf kalitede olmasının sağlanması amaclanıyor. İlgili tum personel, elektrikli otomobilleri guvenli bir şekilde uretme konusunda kapsamlı bir eğitim alıyor.
Volvo Cars Kuresel Endustriyel Operasyonlar ve Kalite Başkanı Javier Varela, “Bugun, Volvo Cars ve burada Ghent ’te calışanlar icin cok onemli bir gun. Urun yelpazemizi elektriklendirmeye devam ediyoruz. Ghent fabrikamız kuresel uretim ağımız icin gercek bir oncu rolu ustleniyor ” dedi.
En cok satan XC40 SUV ’un tamamen elektrikli bir versiyonu olan ve “Avrupa ’da Yılın Otomobili” odulunu kazanan ilk Volvo olan XC40 Recharge, Volvo Cars ’ın Geely Grup ile ortak geliştirdiği Kompakt Moduler Mimarisi (CMA) uzerinde uretiliyor.
Dort tekerlekten cekişli XC40 Recharge, tek bir şarj ve 408 hp cıkışla 400 km ’nin uzerinde bir menzil sunuyor (WLTP, Dunya Capında Uyumlaştırılmış Hafif Araclar Test Proseduru). Pil, hızlı şarj sistemiyle yaklaşık 40 dakikada yuzde 80 duzeyinde şarj edilebiliyor.
Yeni, Android destekli bilgi-eğlence sistemi, benzersiz bir kişiselleştirme, gelişmiş sezgisellik duzeyleri ve Google Asistan, Google Haritalar ve Google Play Store gibi Google teknolojisi ve hizmetleri sunuyor. XC40 Recharge ayrıca daha buyuk yazılım ve işletim sistemi geliştirmelerini kablosuz olarak guncelliyor.
Volvo Cars guvenlik muhendisleri, konvansiyonel bir motorun olmamasından kaynaklanan boş alanı doldurmak, Volvo ’nun yuksek guvenlik gereksinimlerini karşılamak ve yolcuların diğer Volvo ’lardaki kadar guvende olmasını sağlamak icin orijinal XC40 ’ın mukemmel guvenlik standartlarını temel alarak, XC40 Recharge ’in on yapısını tamamen yeniden tasarladılar ve guclendirdiler.
Piller, otomobilin govde yapısının ortasına yerleştirilmiş bir guvenlik kafesi ile korunuyor. Pillerin otomobilin zeminine yerleştirilmesi, aracın ağırlık merkezini alcaltarak devrilmelere karşı daha iyi bir koruma sağlıyor.
İceride, cok yonlu işlevselliğe yenilikci bir yaklaşım getirilerek surucuye kapı iclerinde ve bagajda bol miktarda saklama alanı sağlanıyor.
Otomobil, icten yanmalı bir motora sahip olmadığı icin, on kaputun altındaki “frunk” diye adlandırılan alan, onemli bir depolama imkanı sunuyor.
Tam Elektrikli XC40 Recharge
Otomobil Forumları0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Tam Elektrikli XC40 Recharge
-
12-09-2022, 11:08:06