Maserati, elektrikli araclar, otonom suruş teknolojileri ve uretim hatlarındaki yenilikler kapsamında 5 milyar Euro tutarında yatırım planlıyor. Plan dÂhilindeki yeni modeller, teknolojiyle Maserati ’nin geleneksel değerlerini aynı potada birleştirecek benzersiz spor otomobiller olarak tasarlanıyor. Markanın Modena ’daki fabrikasında 800 milyon Euro ’luk yatırım ile devreye alınacak yeni uretim hattının 2020 yılının ilk ceyreğinde acılması planlanıyor. Elektrikli Maserati serisinin uretiminin plan dÂhilinde 2021 yılında başlaması bekleniyor.
Yenilikci ve Elektrikli Maserati modelleri
Maserati ’nin geleceğe yonelik hazırlıkları kapsamında, Maserati Ghibli, 2020 yılında markanın ilk elektrikli hibrit guc ve aktarma organına sahip otomobili olacak. Maserati ’nin geleneksel değerlerini elektrikli arac teknolojisiyle aynı potada eriten benzersiz bir spor otomobil halini alacak olan elektrikli Ghibli, elektrikli guc ve aktarma organlarını sağlamak uzere uretim hattı yenilenen Modena fabrikasında uretilecek. Uzun yıllara dayanan koklu ve başarılı gecmişi ile adından soz ettiren GranTurismo ve GranCabrio modelleri de elektrikli versiyonlarıyla Fiat Chrysler Auotomobiles ’in 800 milyon Euro yatırım yaptığı Torino ’daki tesisindeki uretim bandından inecek. Markanın yepyeni elektrikli otomobili Maserati Utility Vehicle ise Cassino ’da uretilerek elektrikli arac pazarında onemli bir rolu ustlenecek. Maserati ’nin ureteceği tum yeni elektrikli modeller; Levante, Quattroporte ve Ghibli olmak uzere Maserati urun gamındaki guncel prestijli modellerin surekli gelişen cizgisini tamamlayacak.

Değişimin kalbi: Otonom suruş teknolojileri
Maserati, ureteceği elektrikli araclarla birlikte mevcut urun gamındaki modellerini de otonom suruş ozellikleri ile guncellemek icin calışmalarını surduruyor. Gelişmiş otoyol asistanına sahip Maserati ’de Seviye 2 ile başlayan otonom surec, aracın şerit giriş cıkışlarını sağlayan ve surucunun kontrolu kaybettiği durumlarda aracı yol kenarında guvenli bir şekilde durduran Seviye 3 ’e kadar uzanıyor.