Tum hasat makinalarında olduğu gibi, bicme duzeni, bir ana lama, parmaklar ve bir bıcak laması ve bıcaklardan oluşur. Bicerdoverlerde kullanılan bıcaklar coğunlukla normal tip bıcaklardır. Bazı durumlarda iki parmak arası 50.8 mm olan orta bıcaklar da kullanılmaktadır. Bıcak yaprakları, bıcak lamasına percinle tutturulmuştur. Ucgen bicimli yaprak bıcakların kenarları dişlidir ve bilenmelerine gereksinim yoktur. Ortalama bıcak hızları 1.3–1.9 m/s arasında değişir. Besleme boyları ise 120 mm dir. Parmaklar 2–3 adedi bir arada olacak şekilde temper dokumden yapılır ve ana lamaya cıvatalarla bağlanır. Bıcaklara hareket her markaya gore fabrikasyon ve tasarıma gore değişebilir. En cok kullanılan hareket verme tipleri Şekil 3.37 de verilmiştir. Temelde 4 tip hareket iletim duzeni vardır. Bunlar; a- Eksantrik kol ve bukuk kollu iletim b- Sarsak kollu iletim c- Karşıt ağırlıklı iletim d- Eksantrik kaydırıcılı iletimdir Eksantrik kol ve bukuk kollu iletim tipi gunumuz bicerdoverlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır (Şekil 3.37a). Bir eksantrik duzeni ya da tablası, (A) sallantı hareketini bukuk kola (C) aktaran bir bıcak kolunu (B) hareket ettirir. Bukuk kol bıcak lamasına (D) eklemli olarak bağlanmıştır ve ona gidip gelme hareketi sağlar. Sarsak kollu tipte sallanan bir mil (A) bir ucunda kucuk bir eklenti kolu taşır (B). Bu kol rotul ve siper (C) ile bıcak lamasına (D) takılıp eklenerek ona alternatif hareket verir (Şekil 3.37b). Hareketin genliğinin az olması onemli bir duşey boşluk oluşturmaksızın duzgun bir calışma sağlar. Karşıt ağırlıklı tipte hareket bir kol (B) ile eksantrik tablası gorevi yapan bir kasnak (A) uzerinden alınmaktadır. Makinanın catısına (D) eklenmiş bir manivela kolu (C) gidip-gelme hareketini bıcak lamasına iletir. Gunumuz bicerdoverlerinde kullanılması giderek azalmaktadır (Şekil 3.37 c). Eksantrik kaydırıcılı tipte kayışla hareketlendirilen bir kasnak (A), alt kısmında surtunme elemanı (C) taşıyan bir kol (B) ile donatılmıştır (Şekil 3.37d). Ote yandan bıcak laması, surtunme elemanı kalınlığında bir aralıkla yerleştirilen iki plaka (D ve E) ile donatılmıştır. Surtunme elemanı, kol tarafından kesiksiz bir donme hareketi ile hareketlendirilmiştir. D ve E plakaları arasında yer değiştiren surtunme elemanı, bıcak lamasına doğrusal alternatif bir hareket sağlar.